Bengalisk kyckling

Den här rätten låter farligare än den är!

En jätteenkel, smakrik rätt som du själv väljer hetta på! Ju mer kryddor, desto godare tycker jag!

Du behöver (till 4 p)
ca 700 g kycklingfilé
1½ dl turkisk yoghurt
1 msk malen ingefära el. gärna riven färsk
1 hackad vitlöksklyfta (eller två..)
1 tsk chilipulver
1 msk malen koriander
½ tsk salt
2 msk olja
saft av 1 citron
ev några droppar flytande honung

Blanda till såsen. Skär filén i sockerbitsstora bitar. Blanda i såsen. Lägg över i ugnsfat, stek i 225 grader ca 25-30 minuter.
Servera med t.ex basmatiris och en sallad.

Enklare än så kan en kyckling knappast tillredas! Köttet blir saftigt och mört med mycket smak.
Prova gärna!

5 Comments:

  1. Hej!
    Åh så gott det verkade med den kycklingrätten, jag blev så sugen att prova. Men jag undrar… Ska man bryna kyckligbitarna först, eller lägger du i dom råa i såsen?

    Får jag bidra med ett annat supergott och enkelt kycklingrecept… Jag gör det =)

    Lägg 1 kg. kycklingfiléer i en ugnsform.
    Blanda 1/2 dl whisky och 1/2 dl soya med 3 dl grädde.
    Häll såsen över kycklingen, skjuts in i 200 graders varm ugn och låt det stå där ca 1 timme.

    Servera med kokt pressad potatis, supergott alltså, och då måste jag tillägga att jag tycker INTE om whisky… Men i det här fallet är det himla gott.

    P.s Jag brukar sila såsen innan jag serverar för kycklingen kan ju liksom gegga av sig lite.

  2. Låter supergott! Det kopierar jag och tar med mig. Tack! Jag funderade också om kycklingen skulle brynas först men kom fram till att så är det nog inte… har jag fel så rätta mig.
    Kyckling är bra mat, tycker jag för det går att göra så mycket med den.
    Läser vidare…

  3. Det verkar vara en god måltid får nog prova att göra den en dag. /pimpim

  4. Mmm, det låter gott. Jag ska prova. Jag äter ju bara fågel, fisk och vegetariskt. Så alla såna recept är välkomna. Kram

  5. Jag gillar enkla recept. Det här låter gott.
    Jag har en svaghet för indisk mat – den är sällan så tung.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.