Dopparedagen

Man tager som vanligt vad man haver,
och vore det också en sko som skaver:
Med vänstra handen håller man skon
och plockar med högra ur skon en kalkon.

Sen tar man sin röda tomteluva:
Ur luvan plockar man fram en duva,
en fridens duva, stor som en höna:
Hon bär i näbben en kaffeböna.

Sen lyfter man på sitt gråa skägg
och plockar där fram ett nyvärpt ägg:
På detta ägget lägger man hönan,
kalkon, däremot, på kaffebönan.

Man tar åter skon och doppar i grytan
och genast samlar sig flottet till ytan:
Då kastar man också sig själv i spadet
och grisen skall stiga som nyfödd ur badet!

På grisen sätter man tomtemössan.
Sen går man i kammarn och hämtar bössan:
Av grisen blir korvar vid första skott.
Vid andra skottet blir grytan karott.

All gröt i karotten är kokad på mandel,
på idel mandel från Sjögrens handel.
Dock finns för såna som tror på skrömt
innerst i gröten ett risgryn gömt.

Gunnar Ekelöf

0

10 Comments:

  1. Det var en skojsig julvers.
    Här har svurits åtskilligt över en icke fungerande blogg, men nu fungerar den, om inte tillfredsställande så iaf nödtorftigt.
    Julekramen

  2. Det var en härlig ramsa. En riktigt god jul till er i pörtet
    Julkramar från Kajsa

  3. God Jul bästaste Paula och gubben Hasse o de fyrbenta från Anki o Janne o alla våra fyrbenta. Kramiz

  4. God jul önskas er i pörtet också! Nu kom man lite i julstämning efter att ha läst denna roliga vers. Ha en bra jul!

  5. Från Blötberget kommer en stor julkram till Er båda. hoppas ni får en lugn och skön helg med god mat och dryck.

  6. Det var en fin ramsa, kul att läsa!

    God JUl önskar jag Er i pörtet!

    Kram!

    annette

  7. God jul, vännen!

    Kramisar! <3

  8. Usch, det där lät omständigt! ;-)
    God fortsättning på helgen önskar jag er i Pörtet!

  9. Härlig jul”ramsa”, man tackar och tar emot!
    Ha nu en god fortsättning på julen och ett Gott Nytt År, kramar till dig, Hasse och de små pälsklingarna från Falun!
    Ha dé!/KRAM

  10. Hej!

    Kan du maila mig när du ser detta? Undrar en sak.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.