Höstsmaker i pörtet

Jag inhandlade en rimmad fläsklägg i veckan som gick.
Tittade på den varje gång jag öppnade kylen, och funderade hur jag skulle tillaga den…

1015a

En slatt vin hade jag kvar i en flaska, god ockra i frysen, vad funderar jag egentligen på?

Ändå valde jag att googla på “vinkokt fläsklägg” o se vad jag hittade! Mitt eget recept skrivet för nio år sedan!

1015b

Ja då fick det förstås bli en favorit i repris, fast denna gång med rött vin, och si det blev precis lika smarrigt!

1015d

Passade ett litet yrväder några timmar, Candie som smyger fram i tillvaron som en liten skugga…

1015c

Men en liten fegis kan också bli nyfiken och då gör hon minsann som lemurerna, ställer sig på bakbenen och spanar!

Måste tipsa om en fantastisk hemsida/blogg, nämligen Jonna Jinton
Hennes foton och hennes konst är så vackra, titta in och bara njut!

0

9 Comments:

  1. Fläsklägg äter jag alltid kokt med lök, morötter och kryddor. Till det potatis- eller rotmos. Favoritmat!!!

  2. Åhhh, jag älskar ju fläsklägg, tyvärr har jag aldrig vin hemma numera, men jag kan ju kolla ditt recept ändå :-P
    Och jo, jag håller med, Jonna’s hemsida är fantastiskt vacker! Kram på’re :love: :love:

  3. Fläsklägg hade jag ju tänkt att köpa men glömde bort. Nåja det finns säkert nästa vecka också. Ditt recept verkar väldigt smarrigt.
    Jonna är jätte duktig. Har följt hennes blogg av och till en längre tid.
    Hoppas du får en härlig höstvecka.
    Kram

  4. Du är ju helt otrolig på att laga mat. Kul att hitta ditt eget recept också. :-)
    Jag kokar fläskläggen på gammalt bonnvis med lök och morötter. Till fläskläggen vill jag ha hemgjort rotmos.
    Vilket sött litet yrväder du haft idag. Kul när dom står så där på bakbenen. :-)
    Kramen.

  5. Lemuren Candie – underbar bild!!! :thumbsup: :-D

  6. Candie är sötare än lemurerna även om jag tycker att de tillhör de sötaste djur jag sett.

  7. Här sitter jag och skriver hungrig – måste du ställa den smaskiga tallriken med mat framför mina ögon, hi hi ….
    Se vad duktig kocken Paula är, ja vad passar bättre än sitt egna recept.
    :lol: Ha ha ja en riktig lemur ser hon ut som – gullig, trodde först det var Blinka.

    Bingolotto i Göteborg var första och sista gången, det jobbiga var allt sittande, sitta i bussen 2 tim, (folk ska på)
    halv 8 var vi tvungna att sitta i ‘studiohallen’ , för att ‘lära oss klappa och tjoa rätt’, allt måste vara si och så.
    Sitta på hårda stolar (vi hade rumpdyna men det hjälpte ej) pauser på 4 – 5 min kunde vara mer roligare.
    Sen resa hem direkt, ja ja ingen tvingade mig eller oss att göra denna resa, ett minne för livet, hi hi . . .
    Jag förstår dig precis Paula det med panikångest m.m. jag har tyvärr haft oxå, den kom som en blixt och var det värsta jag haft i livet. Den sjukan kom efter jag fyllt 60 år. Fortfarande äter jag två piller för att må väl.
    Jävelskapet vill inte släppa helt, men jag kivas inte längre med kroppen, den får var den behöver.
    Man orkar inte i längden ha det så, men nu mår jag toppen om man ska jämföra hur det var innan.
    Så kunde jag sitta där på bingo och sen göra olika resor hit o dit, det kunde jag absolut inte göra för typ 6 år sen.

    Ha de gott/ Eva :love:

  8. Det ser riktigt gott ut! Jag gjorde lammlägg för ngn helg sedan, det var också jättegott!!

    La till ditt bloggtips på bloglovin, härligt att följa en konstnärssjäl o förhoppningsvis bli lite inspirerad.

    Kram

  9. Hon är ju för härlig! Blyg men ändå då så finns upptäckarlusten där :-D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.