Krämig risoni med svamp och färskost

Nu blir det mat från pörtet!

Följande recept är inhämtat från en nätkompis som i sin tur fått det från Linas matkasse.
Men, jag har modifierat och gjort om det genom att tillsätta svamp, så nu är det

Pörtets risoni med karljohan och Philadelphiaost

Lägg en näve torkad svamp, t.ex karljohan, i blöt i lite vatten. Låt den rinna av och hacka svampen samt en gul lök.
Fräs svamp och lök i en klick smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt 3 dl risonigryn (torkad pasta som ofta används till soppor) och låt fräsa med.
Ha i 3 msk vitvinsvinäger, 6 dl vatten (inkl. blötläggningsvattnet) och 2 grönsaksbuljongtärningar. Låt koka upp under omrörning, o koka sedan nästan torrt. (tar ca 10-15 minuter)
Blanda ner rivet skal från en citron. Ta kastrullen av värmen och blanda i ca 1,5 dl philadelphiaost och hackad persilja.

Försvinnande gott tyckte jag. Serverade den med kryddig korv och broccoli, men passar till det mesta.

Min färgglada mat passar också bra till Gärdsmygens temavecka

0

7 Comments:

  1. En snabbvariant av långkoket risotto! Ser gott ut, undrar om det inte står en risonipaket i skafferiet, tack för middagstipset! Ha en bra vecka. Kram

  2. Yumie, yummie! Helt i min smak! Älskar risoni som man också kan göra utmärkta sallader med. Tycker du är mycket ambitiös med din matlagning. Önskade jag hade samma ambition;-)

  3. Man tackar! Kanske ska jag ta och öppna det där paketet jag haft ett bra tag och prova.

  4. Vi har haft Linas i flera år och har massor av Risoni i skafferiet. Jag snor receptet ditt, rakt av. Ska i alla fall testa. Jag är dålig på att använd upp Risonin som blir över.
    /P

  5. Du är då helt otrolig att fixa med mat!
    Kramen.

  6. Både såg och lät hur gott som helst! :-) Fast ikväll blir det tapas här :-)

  7. Oj, det ska jag också testa men med quinoa….tack för tipset Paula :)
    Kram på’re

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.