Lika inspirerande som falukorv…

Vaknar till ännu en strålande höstdag med rimfrost på marken och nästan helt kala träd.
Vilken underbar höst det har varit om man frånser att det inte blev någon svampsäsong!

Min svacka från förra veckan sitter i och jag känner mig helt tom och oinspirerad.
Istället för att gnälla och beklaga mig kan jag ju istället ge er ett litet enkelt mattips för vardagen, nämligen en variant av

Falugratäng

Du behöver:
några kokta skivade potatisar
falukorv i skivor
en burk sparris
en påse sparrissoppa
4-5dl vatten
1 tsk chili på tub
1 msk ajvar relish
1 msk tomatpuré
torkad persilja
riven ost

Lägg potatisen i smord ugnsform. Gör en tjock sås av soppan spädd med vatten eller mjölk. Lägg korvskivor ovanpå potatisen. Häll över såsen. Lägg på sparrisen, täck med ost.
Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.

Kanske inte världens mest spännande rätt, men faktiskt mycket välsmakande!
Vi äter väldigt sällan falukorv, det är nog populärare i barnfamiljer, men nästa gång kanske jag provar att göra gratängen med lite klös i och väljer istället en ädelostsoppa till såsen!

8 Comments:

  1. Här går det mycket falukorv…och mest på macor ! Men det där receptet lät både gott och enkelt, så det ska prövas !
    *
    Ha en fin torsdag !
    KRAM EVA

  2. Hej Paula!
    Korv är ju min livrätt (och har så varit sedan jag var barn) så jag har nog gjort alla rätter man kan med korv som huvudingrediens… ;) Numera vill jag ha korv med minst 80% kött så då blir det till att handla på Lidl, där är de båda goda, nyttiga och billiga.

    Vilka fina bilder du lagt ut på Larissa! Förstår att hon är saknad!

    Kram/Bia

  3. ajvar relish Vad är det?
    Annars lät det gått, vi äter förhållandevis ofta falukorv, speciellt om det är barnbarn här.
    Du vet ju min inställning till matlagning.
    Idag t.ex. fick Berra åka och köpa pizza, för mäklaren var kvar så länge att hungern var för stor för att börja laga mat. Är ju dessutom sjuk ;( .

  4. Ursäkta stavningen, det bidde ett litet fel i ovanstående.

  5. (c) Ja det är inte alltid man är på topp..
    Falukorv är aldrig fel:-)
    Ha de gott Paula

  6. Tack för omtanken ;(
    Falukorv kan man väl ha ibland. Jag brukar varva falukorv, kall potatis i skivor, lök och tomat i en form. Sedan vispar jg ihop ägg, mjölk salt peppar och stark senap och slår det över alltihopa och in i ugnen tills äggsmeten har stelnat. Det är också gott. Och kanske en
    (b) till.
    Ha det gott. (f)

  7. Det låter jättegott, det med ädelost också, jag älskar ädelost! Ja, egentligen älskar jag all ost, utom getost, det går bara inte…
    Jaså, gillar du inte Mora Träsk?? (*)

  8. Lät riktigt smaskens…undrar bara hur jag ska lura sonen med sparrisen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.