Matnyttigt

Mat är ett av mina största intressen, både att tillaga och att äta upp den! Jag är en svampoman, soppoman och äggoman!
Jag började samla på recept i skrivböcker i början av 80-talet och det har blivit en ansenlig mängd genom åren! Jag har ingen kockutbildning men jag har drivit värdshus och även grillkiosk under de senaste tio åren, så jag räknar mig som en riktig matmamma!
På min hemsida vill jag gärna dela med mig av de alster jag samlat på under så lång tid. Jag har hämtat recept ur veckotidningar, mattidningar, kokböcker och svampböcker. Tyvärr skrev jag inte upp källan till de olika recepten då det aldrig var aktuellt med någon publicering. Därför kan jag inte redogöra för samtliga källor till mina recept. Under svamprecept förekommer dock ett antal recept från “Svampkokboken” Prismaförlag av Dieter Endom, Pelle och Ingrid Holmberg.
Alla recept är provlagade och avsmakade, samt ibland reviderade.
Låt er väl smaka!

Recept
Desserter
Fisk & Skaldjur
Gröna & Sköna rätter
Inälvsmat
Nötkött
Fläskkött
Fågel
Vilt
Korv
Sallader & Soppor
Såser
Smått & Gott
Matiga bakverk

Svamp
Kantarell
Soppar
Kremlor
Fårticka
Fjällig bläcksvamp
Taggsvamp
Karl Johansvamp
Rynkad tofsskivling
Riskor
Blandsvamp

Matordlista
Asiatisk ordlista
Ovanliga grönsaker
Smaktillsatser

Fisk
Sötvattenfisk
Saltvattenfisk
Plattfisk

Övrigt
Kökstermer
Portionsberäkning
Så fruktkärnor och frön
Ätliga växter i naturen

Finsk julmat