Fågel

Bengalisk kyckling

En jätteenkel, smakrik rätt som du själv väljer hetta på! Ju mer kryddor, desto godare tycker jag!

Du behöver (till 4 p)
ca 700 g kycklingfilé
1½ dl turkisk yoghurt
1 msk malen ingefära el. gärna riven färsk
1 hackad vitlöksklyfta (eller två..)
1 tsk chilipulver
1 msk malen koriander
½ tsk salt
2 msk olja
saft av 1 citron
ev några droppar flytande honung

Blanda till såsen. Skär filén i sockerbitsstora bitar. Blanda i såsen. Lägg över i ugnsfat, stek i 225 grader ca 25-30 minuter.
Servera med t.ex basmatiris och en sallad.

Enklare än så kan en kyckling knappast tillredas! Köttet blir saftigt och mört med mycket smak.
Prova gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *