Fågel

Bengalisk kyckling

En jätteenkel, smakrik rätt som du själv väljer hetta på! Ju mer kryddor, desto godare tycker jag!

Du behöver (till 4 p)
ca 700 g kycklingfilé
1½ dl turkisk yoghurt
1 msk malen ingefära el. gärna riven färsk
1 hackad vitlöksklyfta (eller två..)
1 tsk chilipulver
1 msk malen koriander
½ tsk salt
2 msk olja
saft av 1 citron
ev några droppar flytande honung

Blanda till såsen. Skär filén i sockerbitsstora bitar. Blanda i såsen. Lägg över i ugnsfat, stek i 225 grader ca 25-30 minuter.
Servera med t.ex basmatiris och en sallad.

Enklare än så kan en kyckling knappast tillredas! Köttet blir saftigt och mört med mycket smak.
Prova gärna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.