Mustig viltgryta…

600-700g älggrytbitar
2 dl rödvin
1-2 dl mörk köttbuljong
1 lagerblad
15 enbär
2 tsk timjan
16 smålökar
2 morötter
2 palsternackor
1½ dl matlagningsgrädde
finhackad persilja
Till servering: rönnbärsgelé, smörfrästa kantareller och kokt potatis

Bryn köttet, lägg över i gryta. Salta o peppra. Häll i rödvin o buljong. Tillsätt lagerblad, enbär o timjan. Låt koka på svag värme ca 30 min. Skala lök, morötter o palsternackor. Skär i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite smör, lägg över i grytan. Tillsätt grädden. Låt koka 15 min., smaka av. Strö över persilja.

3 Comments:

  1. Oj oj oj va det låter smaskigt med Älggryta.
    Vi har så lite viltkött här i Skåne och har vi något så är det så in i vassen dyrt att plånboken måste töjas rejält i lädret.
    Ha de nu i helgen och bara ta vara på stunderna framför TV-n. Akta bara så inte glojärnen tar skada, ha, ha.. Klart ni ska preroritera.. inget att skämmas för.
    Tjo i baljekaret Kram Pia

  2. Hej!

    Jösses vad du gör mig sugen på älgkött!
    När jag bodde i Norra Värmland hade vi det ofta till middag. Efter återflytten till karlstad blir jag överlycklig då jag får en bit av någon från norr.

    Ha en riktigt go helg.
    Kram Monica

  3. Det där låter inte dumt. Vilken tur att jag just fick tag på älggrytbitar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.