Matrecept och kökstips

Pörtets laxagne

Av
den
9 juli 2007

En av rätterna vi åt i helgen
Lättlagad och god!

Till fyra personer behöver du:
200 g färska lasagneplattor
400 g fryst bladspenat
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk chili på tub
1 msk olja
salt,peppar
550-600 g laxfilé
en näve skivade rädisor
Riven ost, t.ex mozzarella

Bechamelsås: 50 g smör
5 msk vetemjöl
8 dl mjölk
salt, peppar, muskotnöt

Smält smör, ha i mjöl. späd med mjölken lite i taget till en tjock sås, krydda.
Tina spenaten, krama ur vätskan.
Hacka lök, pressa vitlök. Fräs lökarna, spenaten och chilipastan i lite olja. Salta och peppra.
Skär laxen i kuber. Smörj en ugnsform ca 30×40 cm. Häll lite sås i botten. Lägg lasagneplattor lite omlott, sedan halva mängden lax, spenat och rädisor, som ger lite tuggmotstånd i rätten.
Varva ett lager till, avsluta med plattor och sås.
Strö över riven ost. Stek i 180 grader ca 30 minuter.
Servera med en tomatsallad.


Åts med förtjusning av både människor, hundar och katter!

TAGS
1 Comment
  1. Svara

    Monica

    10 juli 2007

    Mums, det där ska jag testa en dag. Här älskar vi lax.
    Kanske blir det även en paj till dessert.

    Tack för tipset.
    Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 110
  • 421
  • 1 607 980
  • 5 039
  • 64 996
Sök här