Matrecept och kökstips

Testing testing…

Av
den
1 februari 2017

Sjögräs, kan det vá nåt?

Ja varför inte? Jag tror mycket av framtidens mat finns i havet…och då tänker jag inte främst på fisk!
De här biffarna jag fick prova innehåller kikärtor, majsmjöl, rismjöl, sojabönor, sjögräs och solroskärnor.

Pulvret skulle bara blandas med hett vatten, lätt som en plätt!
Sedan formas de, ajaj, de brändes ju, till små pannbiffar och penslas med olja och steks.
De höll ihop finfint, något som kan vara knepigt när det gäller vegetariska smetar.

Jag serverade dem med glasnudlar och wokgrönsaker, stänkte över en asiatisk sås jag blandat ihop av soja, fisksås, ostronsås och vinäger.
Det blev en god maträtt, nästa gång kanske jag kryddar biffar lite extra eller gör en starkare sås för de är väldigt milda i smaken.
Tror jag ska testa med sweet-chili-sås..

Klart godkänt betyg, jämfört med andra vegetariska biffar var dessa godare och smakade hemlagat!

TAGS

2 februari 2017

4 kommentarer
  1. Svara

    Mia

    1 februari 2017

    Nu blev jag sugen på bönor….så jag marinerade vita bönor och bara tok-åt! Kram på’re :love: :love:

  2. Svara

    Herr Nillssons Fru

    1 februari 2017

    Jag fick tacos biffar av gubben idag. Vi lagar mat varannan dag ungefär. Så åt jag lite sallad till. Gott i gott.
    Har aldrig testat vega mat jag.

    Kramiz

  3. Svara

    Skyttlat

    1 februari 2017

    Så nu ska vi äta upp fiskarnas och fåglarnas mat? :mrgreen:
    Det lät ju väldigt gott och som Du säger så kanske man får krydda och ha en smakrik sås till. Finns det där att köpa? Funderar starkt på att bli vegetarian? :mums:
    Har i alla fall köpt ett vitkålshuvud idag och får se vad som händer med det? :ohno:
    Inget roligt väder idag. Bara grått, grått, grått. :thumbsdown: Tur att det inte regnar i varje fall.
    Nu hoppas jag att februari blir bättre än januari och det är ju sista vintermånaden. Vill ha varmare väder, så jag slipper jacka och mössa på promenaderna!
    Ha det så gott och kramen! 🙂

  4. Svara

    Yvonne Käll

    2 februari 2017

    Intressant men sjögräs låter lite “”sådär” i mina öron. Har aldrig provat tillaga vegetariskt men nu blev jag så nyfiken av dina fina bilder så jag hoppas jag får tag i motsvarande risentapaket i våra affärer. Då ska det provas. Vi skulle kanske starta ett nytt tema bloggande där vi delar med oss ett recept vi gillar en gång i veckan eller nåt. Jag har länge haft i tankarna nåt i den vägen med mat men det kom av sig när jag fick strul med bloggen, vad tror du? Det kunde ju heta “en gång i veckan hos mig” för att härma halv åtta hos mig. …..

    Önskar dig en strålande och god torsdag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 51
  • 421
  • 1 607 921
  • 5 039
  • 64 996
Sök här