Tisdagstema: smakrik

Tema: smakrik

temasmakrik

Som av en händelse provade jag en ny variant på raggmunk idag, nämligen
JORDÄRTSKOCKSRAGGISAR

Passar bra till tisdagstemat, och här kommer receptet!
Blanda 2 dl mjölk, 1 dl vetemjöl och 1 ägg. Skala och riv en gul lök och 500 g jordärtskockor. Krama vätskan ur skockorna och löken och tillsätt i smeten.
Salta rejält, krydda efter behag. Jag använde en näve svampmjöl, vitpeppar och chiliflakes.
Stek på medelvärme.
Nu hade jag inte så många tillbehör hemma, det blev fetaost och oliver men det skulle smaka mums med bacon eller varför inte rom och smetana!

Flera temabilder hittar du här

15 Comments:

  1. Violen på Brandholmen

    Ser jättegott ut som det är men smakar säkert bra också med andra tillbehör! Kul att testa nya recept, ibland har man tur och det blir riktigt gott!
    Ha en skön kväll!

  2. Ser gott ut och säkert nyttigt också.

    Tjingelingen från Rantamor.

  3. Det där har jag aldrig provat….Tack för tipset :thumbsup:

  4. Ser intressant ut! Jag brukar göra soppa av jordärtsskockor och då är det gott med lite stekt bacon i. :)

  5. Spännande… måste jag nog testa :)

    Kram

  6. Jag har aldrig ätit jordärtskockor. Får kanske testa ditt recept. Ha det bra.

  7. Det låter gottigottgott! Måste prova :-o

  8. Ser riktigt gott ut! Jordärtskockor tillhör mina favoriter i rotsakshyllan.
    Ska testas!

    Min header är fotad en septemberdag på högsta punkten på Svenska sidan längs vägen mellan Jäckvik (Arjeplog) och Norge. Gränsen ligger någon kilometer ner i dalen.

  9. Vad jag kan utläsa av receptet så blir det gott. Jag kopierar receptet.
    Ha en bra dag.

  10. Jag avundas dig din nyfikenhet att testa nya maträtter. Jag har knappt ätit jordärtskockor i hela mitt liv.
    Kramen

  11. Låter jättemumsigt för en som gillar
    jordärtskockor, receptet måste provas :)
    Ha det bra

  12. Smakrikt så klart. Du är så duktig på att prova nya rätter o testa dej fram tydligen. Det är tyvärr inte jag. Jag tycker om att äta god mat, men har en gubbe med känslig mage, så det är svårt många gånger.
    Bra tolkning.

  13. intressant! Undrar om det går att göra på palsternacka och mörötter?
    /P

  14. Åh, men det ser ju supergott ut! Tack för tipset!

  15. Ser väldigt gott ut!
    Kan tro att det blev fart på magen sedan…. tycker att skockor har den förmågan.
    Ha en skön onsdagskväll, nu ska jag kolla in mästerkocksköket!
    Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.