Rynkad tofsskivling/Rimskivling
I Tyskland kallas rimskivlingen för ”skogschampinjon”. Den har mycket god smak och är god att koka buljong på.
Hattarna passar väl för torkning, men endast de små fräscha.
Den går bra att konservera och frysa, även om hatten tenderar att bli allför lös i konsistensen efter några månader. Den är för god att salta in eller göra inläggningar på om du inte har fått tag på den i stora mängder, då du kan använda bitar av fötterna då hattarna är för mjuka för inläggning.
Storvallsgryta 4 pers
240 g renskav (1 paket fryst)
2msk smör
1½ liter rynkad tofsskivling
2 hackade gula lökar
Ca 3dl svampbuljong
10 enbär
½ tsk stött rosmarin
1½ dl grädde
Salt, peppar
½ dl lingon
Bryn renskaven i smör. Ta upp. Skär svampen i bitar, stek, lägg ner löken, fortsätt steka. Häll över skaven, späd med buljongen. Tillsätt enbär o rosmarin. Låt småkoka 10 minuter, späd med grädden. Salta o peppra. Häll över lingonen. Servera med ris o sallad.