Bloggen Livets glädjeämnen!

I grevens tid…

Av
den
12 oktober 2024

Varför är alltid den vackraste tiden också den kortaste?
Sommaren är njutbar rätt länge, den kan ibland börja redan i maj och sträcka sig ända till september.
Men hösten!?
Den kommer smygande men ändå plötsligt och oväntat, höstfärgerna ruvar och plötsligt exploderar allt på en och samma gång!
Nu får man verkligen passa på att njuta av de få soliga vackra höstdagar som serveras oss.
De flesta jobbar i veckorna och att de få hösthelgerna skulle vara vackra och soliga kan man absolut inte räkna med.
Jag känner mig verkligen priviligierad att slippa stressa över att hinna uppleva hösten innan träden står huttrande och kala och nordanvindarna sveper förbi.
Möjligtvis är du inte lika begeistrad i hösten som jag, men du kanske ändå står ut med en serie foton från gårdagens långa promenad längs Hosjöns strand? Om inte får du blunda eller klicka på “stäng” och komma tillbaka en annan dag
Här kommer en bildbomb som utlovat

De här korten valde jag ut av drygt hundra, det blir ju lätt så att man (jag) i sin iver knäpper kort hela tiden för att det är så oändligt vackert och man vet att det handlar om dagar innan scenariet är över för den här hösten.
Nu ska jag äta middag, laxgryta med grönsaker och pärlcouscous (blev ingen favorit, pärlorna studsar omkring i munnen!) och sedan ladda inför den första av Idols lördagsfinaler! Årets deltagare är grymma, jag har ingen favorit ännu!

TAGS
7 kommentarer
  1. Svara

    Minton

    12 oktober 2024

    Nu har jag njutit av dina underbara höstväder. Dessa kan jag titta på länge. Lax gryta lät gott men hoppar pärlorna.
    Kramar från oss

  2. Svara

    Anna-Lena

    12 oktober 2024

    Jo, visst är hösten vacker. Speciellt i solsken. Den kunde absolut varat längre. Men nu är det som det är… Få se om jag kan få till en njutarrunda på cykel i morgon. Kram

  3. Svara

    Geddfish

    12 oktober 2024

    Underbara och njutningsfulla höstbilder. Nu får vi verkligen ta in färgerna i hjärtat. Innan de faller av träden inför november och grådasket.
    Ha det gott, kram!

  4. Svara

    LillaSyster

    12 oktober 2024

    Underbar promenad =) så färgsprakande hos dig nu. Jag var också ute och fotade lite i em till kommande tågavgång. Ha en bra kväll, så ses vi imorgon på skyltsöndag!

  5. Svara

    Äventyret Framtiden

    12 oktober 2024

    Milda limpa, så jag stod ut! Hur mycket som helst. Du får gärna “ladda om ” och visa ännu mera av den sköna vackra hösten där hos dig.
    Ha en fin kväll!
    Kram

  6. Svara

    Karin

    12 oktober 2024

    Lysande i alla bemärkelser, färgprakten, fotona och själva hösten! Jag gillar den verkligen och minns en aspdunge nära mitt barndomshem, som jag brukade söka upp mulna dagar på hösten, eftersom de intensivt gula asplöven gjorde att det kändes som solsken.

  7. Svara

    BP

    13 oktober 2024

    Du är en vecka för tidigt ute – Åkes “Hoppa på tåget med destination Höstens nyanser” kommer först kommande lördag;-)
    Men då du har tagit över hundra kort så har du ju ett perfekt lager även för nästa vecka:-)
    Är inte lika förtjust i höstens färger som du. Det kan bero på att jag inte bor lika fint som du. Och här tar hösten sin tid att komma igång. Inte ifjol, då träden fortfarande var gröna och snön började falla. Men i år skiftar träden färgen långsamt, så som det ska vara.
    Och Falun ligger långt före Täby… i år också;-)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 20
  • 204
  • 1 668 870
  • 5 199
  • 67 130
Sök här