Bloggen

Burr nu var det dags!

Av
den
15 oktober 2024


Jag vaknade imorse av att jag frös! Så nu rotade jag fram duntäcket i förrådet och nu får det ligga i sängen och värma upp sig lite innan jag bäddar. Den femtonde oktober blev alltså sommartäckets sista dag hos mig i år. Har du bytt, eller använder du samma täcke året om? Obs! jag menar alltså inte sommardäcken utan sommartäcket!

Vädret var strålande så jag ville komma ut på en rejäl promenad.

Jag tar sikte mot Pumpen som klubbstugan på orten heter varifrån skid- och vandringsspår utgår. Det prasslar under skosulorna av alla fallna löv.

Jag tänker att nu då det är svalt och skönt orkar jag nog traska 4-5 kilometer ute i terrängen.

Ack o ve, det går ju inte, dom skjuter i skogen!
Egentligen hade jag inte en tanke på att gå och läsa på anslagstavlan vid start, men jag är ju så dresserad att leta skyltar (ähum BP) så det går liksom automatiskt… och idag var det väl tur!
Visserligen kan man knappast missta mig för en gammal älg, men ibland tror jag att hälften av jägarna är halvblinda, så jag chansar inte.

Jag blev alldeles rådvill, så inställd var jag på just den här rutten.

Titta så röda och vackra äpplen!

Jag traskar helt enkelt tillbaka hemåt..beundrar storligen mina blommor på uteplatsen. De var helt vissna när jag flyttade hit för 1½ månad sedan, jag tog med dem bara för krukornas skull. Vad hände? Trivs de så mycket bättre här?
Då är ju blomstren och jag helt överens, vi är bägge nöjda med bytet av boplats!
Jag fick igår ett mejl från bloggvännen Ditte som slutade blogga för några månader sedan. Hennes bloggnamn dittemitti är kapat av någon okänd! Eftersom Ditte avslutat sin domän så är visserligen namnet fritt att använda, men det verkar väl suspekt. Så jag höjer ett varningens finger, om du besöker sidan så är det inte Ditte som driver den. Hon har lämnat in sin dator för att kontrollera att inga andra data har kapats i samband med detta.
Ditte ber oss alla som har henne kvar som aktiv bloggare och länkat till hennes webbsida att ta bort länken.

TAGS
14 kommentarer
  1. Svara

    BP

    15 oktober 2024

    Bra att du också tagit upp Dittes kapning. Vi seriösa “bloggsystrar” måste hålla samman så att säga. Och den personen har Ditte ju haft problem med tidigare. Suck och dubbelsuck!
    Nej, man vill inte befinna sig mitt bland jägarna under älgjakt. Synd att du inte kunde följa din plan, men snart har dom ju skjutit klart. Och för dagens sveda och värk borde du ju får lite älgkött – hahaha:-)
    Så kul med dina blommor som trots kylan överlevt och verkar trivas på det nya pörtet!
    Vad gäller täcken och däcken så använder jag “året-runt-varianter”. På bilen har jag friktionsdäck och i sängen ett relativt lätt täcke, som efter sisådär 10 år verkar ha tappat lite av sin elasticitet. Så det blir kanske ett nytt täcke snart.

  2. Svara

    Znogge

    15 oktober 2024

    Vi har sommar- och vintertäcken men i år blev det inte av att vi bytte. Alltså har jag använt mitt vintertäcke hela tiden och det har fungerat bra. Nu var sommaren inte den varmaste så kanske därför.
    En sådan skylt hade definitivt fått mig att hålla mig borta.
    Det är verkligen trist vad Ditte råkat ut för. Även om namnet är fritt att använda så är det väldigt märkligt och namnet är väl förknippat med henne. Självklart har jag tagit bort länken också.

  3. Svara

    Anna-Lena

    15 oktober 2024

    Klokt att inte utmana ödet Jag litar heller inte på älgjägare. De lever i ett eget universum, då det är jakt.
    Byter inte täcke. Fast jag tänker att jag borde. Har varmare täcken att ta till. Men lägger på en filt om det känns kallt. Eller hämtar, om jag vaknar av att jag fryser
    Än så länge funkar det utan extra filt
    Kram

  4. Svara

    åsa, nalta norrland

    15 oktober 2024

    Vanligtvis kommenterar jag aldrig från datorn men då mobilen ligger på laddning så tänkte jag att jag kan ju testa datorn… så nu vet Du att jag är jag även om det inte ser ut så.

    Så fint det ser ut i Ditt område. Jag förstår Du blev besviken när Din skogspromenad blev uppskjuten på grund av älgjakt, men bättre en promenad som inte blev av än riskera komma i vägen för nån skjutgalning.

    Ha en fortsatt fin tisdagskväll /åsa

  5. Svara

    åsa, nalta norrland

    15 oktober 2024

    Vanligtvis kommenterar jag aldrig från datorn men då mobilen ligger på laddning så tänkte jag att jag kan ju testa datorn… så nu vet Du att jag är jag även om det inte ser ut så.

    Så fint det ser ut i Ditt område. Jag förstår Du blev besviken när Din skogspromenad blev uppskjuten på grund av älgjakt, men bättre en promenad som inte blev av än riskera komma i vägen för nån skjutgalning.

    Jag har samma lika täcken året om och har dessutom alltid två täcken… fryser jämt.

    Ha en fortsatt fin tisdagskväll /åsa

  6. Svara

    Susjos

    15 oktober 2024

    Hösten är ju faktiskt fin när solen skiner, vilka foton! Fniss, inte kan man väl ta dej för en älg, men jag förstår att du tog det säkra före det osäkra, det skulle jag också gjort!
    Så fina dina blommor är, de trivs också i Hosjö!
    Galet att någon snott Dittes bloggnamn! Suck!

    Ha det gott!
    Kram

  7. Svara

    Carita

    15 oktober 2024

    Vi tycks ha liknande täcken – vi finska tanter 🙂
    Svalt är det ändå ibland, känns fuktigt i ett gammalt hus – så det gäller att lufta till det.
    Min hosta håller i sig men jag sover med kläder på, under duntäcket – och än är det inte ens vinter! 😀

  8. Svara

    Äventyret Framtiden

    15 oktober 2024

    Så bra att du lät bli att utmana ödet. Även om älgjägarna är skickliga så är det lätt hänt att det ändå kan gå fel…Därför har de lagt ut skyltar.
    Jag har inte tagit fram vintertäckena ännu men snart så…i november är det dags..
    Skitstövlar är de som har kapat Dittes namn men sånt händer dessvärre. Kanske det rentav finns en annan Ditte som passade på. Jag minns att även Pettas namn blev kapat och för att få tillgång till det så ville den som hade kapat ha pengar för det..nej, det gick inte vägen, Jag bytte inte namnet Pettas men lite annat istället och blockerade det gamla …
    Vackra höstfoton, tack för dem.
    Kram

  9. Svara

    Anna-Lena

    15 oktober 2024

    För någon dag sedan varnade de på tv om lövhalka. Alltså om sådan halka som uppstår när en massa löva har ramlat ner på promenadvägen, och man går fort utan att tänka sig för. Då kan det bli platt fall…
    Fast jag tror inte att det är någon risk för dig, du är säkert försiktig.
    Tur att du läste skylten förresten. Folk med skjutvapen ska man hålla sig borta från.

  10. Svara

    Karin

    15 oktober 2024

    Åh, vad härligt många guldpengar det ligger där på vägen! Färgstarkt och vackert inlägg.

    Och visst är det bra att älgjägarna berättar var de håller hus och när. Jag fik också avstå från en skogspromenad i helgen för det hjälper nog inte hur färgglada kläder man tar på sig – om det rör sig i buskarna kan en ivriga jägare lossa av ett skott.

    Vad härligt att du och blommorna trivs lika bra!

  11. Svara

    Ibod11 - Ingrid

    15 oktober 2024

    Tur att du såg och läste skylten men synd att du inte kom ut på din planerade runda. Men du fick i alla fall njuta av härlig höst innan du begav dig hemåt igen. Fint med de röda äpplena. Där skulle jag ha blivit sugen på att sträcka mig riktigt långt och försöka palla ett. Men jag är ju en laglydig person så det hade nog stannat vid att bara vara sugen.
    Jag har samma täcke året om, ett duntäcke som jag köpte innan jag blev vegan. Det är ju ett väldigt slöseri att inte använda det när det redan fanns här. Det blir sällan så varmt här att jag behöver byta ut det men det har hänt några gånger att jag bara har påslakanet över mig. På somrarna kan jag oftast vädra ur värmen nattetid.
    Men fy, vad jobbigt att ens bloggidentitet tas av någon annan. Jag hoppas att det inte leder till stora bekymmer för din bloggvän.
    Kram

  12. Svara

    KajsaLisa

    16 oktober 2024

    Usch ja nu blir det kallare och mörkare. Kan vi inte ha färgglada löv med sommartemperaturer för bilderna var ju fina

  13. Svara

    Stefan

    16 oktober 2024

    Väldigt vackra höstbilder.
    När det kommer till täcken, lägger jag de i förrådet någon gång i mars och plockar fram det någon gång i december. Jag gillar att sova svalt och använder bara påslakan under det resterande året.
    På mina morgonpromenader har jag sett och hört hur folk skrapar rutor väldigt frenetiskt den här veckan. Då är det ganska skönt att komma hem efter promenaden, ta en god frukost och lägga sig i sängen med en bra bok. En fördel med att inte längre behöva pendla.

  14. Svara

    Anna i Portugal

    16 oktober 2024

    Älskar bilden med gärsgårn! Vi har varma täcken året om, trots att vi bor i ett varmt land. Roger har duntäcke, jag ett annat tungt och varmt täcke. Även sommartid behövs det eftersom vi har takfläkt på hela natten då. Men vi ligger inte som kåldolmar då, utan det åker av och på. Men sommartäcke skulle bli för kallt eftersom “vindarnas” kyla behöver vi skydda oss ifrån 🙂 Innan takfläkten flyttade in i sovrummet hade jag bara lakan på sommaren, inte ens ett täcke. Ha en fin dag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 94
  • 208
  • 1 669 510
  • 5 202
  • 67 179
Sök här