Desserter
En god bröllopstårta
2 kilo kärlek
½ kilo ungdom
2 ½ hg skönhet
5 hg mildhet
5 hg överseende
5 hg självuppoffring
5 hg finhackat förstånd
5 hg gott humör
2 msk härliga gräl
½ l bubblande skratt
1 kopp sunt förnuft
25 gram blygsamhet
Placera kärlek, skönhet och midlhet i ett vackert möblerat hus. Vispa upp ungdom och blanda väl med överseende. Rör ner det finhackade förståndet o goda humöret i de härliga grälen, tillsätt bubblande skratt o sunt förnuft. Knåda ihop tills allt är ordentligt blandat. Värm försiktigt i evighet.
PERSIKOR I WHISKY-GRÄDDSÅS(Ur boken Spisrosor)
1 burk persikor i sockerlag 850 g
2 äggulor
1 dl Baileys Irish cream
2 äggvitor
Lägg persikohalvorna på ett ugnsfat med kanter. Ta tillvara sockerlagen. Blanda äggulor, sockerlag och likör. Koka blandningen i vattenbad tills den blivit tjock. Vispa äggvitorna. Häll whiskysåsen över persikorna och toppa med äggvita.
Grädda i 170 grader tills äggvitan fått färg. Servera genast.
ANANASPAJ(Ur boken Spisrosor)
Till degen: 200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning: 1 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 burk creme fraiche
1 burk ananaskross
Rör smör och socker till en mjuk smet och blanda i mjölet tillsammans med bakpulvret. Bred ut degen i en form och låt den vila ett tag i kylen.
Vispa upp ägget lätt och blanda det med ananaskrosset och de övriga ingredienserna. Fyll pajskalet med blandningen och grädda ca 30 minuter i 200 grader.