Taggsvamp

Taggsvamp passar för att läggas in eller malas till färs. Kan användas för utdrygning i köttfärs eller vegetabilisk färs.
Den går bra att frysa, salta in och passar inlagd i ättikslag.

Taggsvampsfyllda petit-chouer 20 st
Fyllning: 7½ dl (150g) färsk taggsvamp
20 g smör
2 finhackade schalottenlökar
Salt,peppar
½tsk riven pepparrot
2 msk creme fraiche
½krm strösocker
1 tsk hackad persilja

Skär svampen i mindre bitar, stek i smör, tillsätt löken. Salta. Kör svampen i mixer med övriga ingredienser. Skär ett lock på petit-chouerna, fyll med sked. Servera som tilltugg.

Piccata på taggsvamp

300 g fina tunna taggsvampar
1 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
smör till stekning

Panering:
2 ägg
½ dl vatten
½ dl dinkel- eller vetemjöl
svartpeppar, ganska rejält med salt
chilipasta på tub efter egen smak
1½ dl riven parmesan eller annan god lagrad ost typ Västerbotten

Vispa ihop paneringen, låt stå och svälla.
Doppa de tunna svampskivorna först i vettemjöl och sedan i smeten. Stek dem sakta gyllenbruna i smör.
Servera med en ruccolasallad eller med tomatsås och ris.

Bakåt

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR