Lejonet 23.7 – 22.8

LEJONET 23 juli – 23 augusti

OBUNDEN I GULD
Eldtecken, styrs av Solen. Inget tecken har sådana kvaliteter, styrka och makt och magnetism som Lejonet. Hon är drottningen som besegrar dem alla. En stjärna – varmhjärtad, passionerad, öppen, medveten och utåtriktad. Hon älskar guld och diamanter och brukar oftast få det! Ibland kan makten stiga henne åt huvudet och hon blir arrogant och snobbig.

KARAKTÄR:
Lejonet har en upphöjd själ, en oböjlig och renlinjig karaktär med en fast vilja, medkänsla för de mindre lyckligt lottade. Går sin egen väg rakt fram och använder aldrig ovärdiga medel för att nå sina mål. Öppen, djärv och modig, välvillig och storsint, aldrig simpel, brutal eller hämndlysten. Är snar till vrede men den går snart över. Äger en eminent härskarförmåga men tenderar ibland till överspända åsikter. Formar av egen kraft sitt öde och splear alltid första fiolen, men kan urarta till maktlystnad, självbeundran och fåfänga.
En vital egocentriker eller egoist men hjärtlig och högsint. Har utpräglat sinne för lyx, fest, glans och nöjen!

INTELLEKT:
Ofta en rik och lysande begåvning, alltid en starkt personlig intelligens, men fal för smicker. Tänker snabbt, blixtsnabb och säker kommunikationsförmåga, förnämlig slutledningskonst, utpräglad erövrartyp.

Säger: STIL ÄR VIKTIGAST!
Färg: allt i guld, eldigt rödorangetoner och dramatiskt svart
Ädelsten: Diamant, rubin och även topas
Smycken: guld, platina och diamanter
Blommor: röda rosor, vallmor, gullregn, gladiolus
Favoritlektyr: levnadsskildringar, biografier
Favoritmusik: opera
Parfym: heta kryddiga och orientaliska dofter, narciss och rökelse
Lyckodag: söndag
Lyckotal 1
Romantiska möten: vid poolen i månskenet
Erogena zoner: fotvalvet
Mest framträdande: långa täta ögonfransar och vackra smidiga rörelser
Det bästa och det sämsta: du kan lysa upp hela Broadway med ditt leende, men du kan också vara en arrogant plåga!

EN TILLGÅNG PÅ VARJE ARBETSPLATS – OCH FIRMAFEST!
Du är flexibel och kompetent och passar in nästan var som helst. Du är en hyfsad chef, men också bra som underlydande, och en tillgång på varje arbetsplats!
Lejonet är ganska bekvämt av sig och kan slarva med pappersarbetet. Att fylla i formulär i tre exemplar är inte ditt sätt, du förenklar all du kan. Därför kan du ställa till oreda på konservativa och formella arbetsplatser. Du passar bäst där man kan dra nytta av din flexibilitet ochdu trivs bra med ett tämligen fysiskt arbete.
Motion och frisk luft gör dig gott. Ditt intresse för en snabb karriär är inte stort. Dina möjligheter är goda och du kanske slutar på en god post, men det är inte det viktigaste i ditt liv.
Du trivs med trevliga arbetskamrater. Någon intensivare vänskap utvecklas knappast, men du vill vara en i gänget och går gärna på firmafester.
Du är populär och alla känner dig, eftersom du tycker om att synas och är en trevlig prick.
Lejonets begvning är mycket individuell och huvudsaken är att du väljer ett yrke som just du trivs med och kan utvecklas inom.
Byt arbete om du känner att du hamnat fel. Ett Lejon som vantrivs gör ingen nytta!
Typiska Lejon-yrken är:
Militärer
Gymnastiklärare
Tränare
Scoutledare
Guider
Präster
Reseledare
Politiker
Modeller
Advokater
Företagsledare
Feminist

EKONOMI
Vinner lätt och nästan alltid rikedom som används till att stärka den sociala statusen – statussymbolernas människotyp. Förmögenheten kan dock lätt förloras genom spel, borgensförbindelser eller ett alltför flott utlånande till höger och vänster. Ofta ökas förmögenheten genom arv.

SÄTT ATT VARA:
Har behov av att glänsa och briljera, uppträder med förkärlek som teaterkung på en scen. Kan i sämsta fall urarta till självbelåtenhet och högfärd. Lejonets väsen utstrålar värme och framför allt auktoritet.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Du är ofta senigt muskulös, har smala höfter och en rak hållning. De flesta Lejon har tjockt och ofta lockigt hår – en riktig lejonman!

Bästa träningen:
Ett typiskt Lejon har god hälsa men är innerst inne lat.
Du behöver dock mycket motion för att må bra och eftersom du gillar att sticka ut kan du prova t.ex golf, ridning och kampsporter

SKONA HJÄRTAT!
Lejonets svaga punkt är hjärtat. Ett Lejon lever sitt livi högt tempo och stress är vardagsmat för henne. Det tär på hjärtat. Hjärtklappning är ett varningstecken som indikerar att Lejonet pressarsig själv för hårt. Lungnar hon inte ner sig kan det leda till allvarliga besvär med hjärtat, såsom infarkt.
En typisk, hårt arbetande Lejonperson bör skona sitt hjärta, bl.a genom att låta bli att dricka kaffe!
Undvik också fet mat som orsakar åderförklalkning ochövervikt.
Det är bra att träna upp hjärtmuskeln genom motion, men ta inte ut dig. Lejon har en tendens att pressa sig onödigt hårt.
Extra viktigt för Lejon är att få i sig manesium, C-vitamin och E-vitamin i tillräcklig mängd. Magnesium finns speciellt mycket i vetegroddar, äpplen, plommon, fikon, nypon och mandel.

VIKTEN
Lejonen är vanligen ganska aktiva, och då brukar de inte få någon nämnvärd övervikt. Ett par trivselkilon möjligen, för Lejonet vet att leva gott, och har särdeles god aptit.
Övervikt kan uppstå när Lejonet sitter still för mycket. Av naturen är du lat och slår den sidan igenom kan viktproblem uppstå.
Lejonet gör klokt i att skaffa sig ett jobb som innebär regelbunden motion som hon inte kan smita ifrån. Hon bör varken fasta eller hårdbanta, utan behöver ordentligt med mat. Brist på mat, oregelbundna måltider och stress är ett säkert recept på magsår!
Lejonet dricker ofta mycket vätska och kan spara många kalorier på att dricka vatten.
Lejonet är i behov av kamratstöd och bör välja ett bra dietprogram tillsammans med en kompis. Sätt fasta gränser: Ingen pizza innan jag gått ner 2kilo!

EROTIK
Hon:
Lejoninnans främsta kännetecken är hennes ständiga strävan efter en plats i solen. Hon trivs bäst när hon får vara medelpunkten i alla sammanhang. Lejoninnan är en generös personlighet, vilket också avspeglar sig i rollen som äskarinna. Hon bjuder på sig själv i sängen, men har ändå en relativt konservativ syn på kärlek och sex. Hon attraheras av män med självförtroende och de får gärna vara framgångsrika.
Skyttar och Lejon med status har stora chanser att få Lejoninnan på fall.

Han:
Med sitt goda självförtroende och sin kräsna smak är det inte konstigt att Lejonhanens sexliv ser ut som det gör. Som den ledartyp han är tycker han om att ta initiativet och vara den som förför. Kvinnan han älskar med får gärna vara vacker och framgångsrik och ösa över honom komplimanger, inte minst för hans sexuella prestationer.
Ju mer han får, desto mer ger han tillbaka!
Kvinnor i Lejonets, Vädurens och Skyttens tecken attraherar honom mest.

HUR DU FÖRFÖR HONOM

EN SVÅRTÄMJD SEXATLET
Lejonet älskar sex, så han är inte det minsta kinkig. Av alla Zodiakens tecken är han lättast att få. Det kan räcka med en flirtig blick för att han skall börja jaga dig!
Problemet med Lejonet är att han är svårtämjd. Lejon är egna, personliga varelser med en integritet typisk för kattdjur. Och precis som huskatten pissar i dina skor om du ställer för höga krav på honom, kommer Lejonet att hångla med din bästa väninna av samma anledning, och sedan lämnar han dig.
Här gäller det att ha hårda nypor dolda i silkesvantar. Om man inte står ut med honom som han är, vill säga, men det gör man sällan. Lejonet blir oftast en fantastisk partner, om man lyckas tämja honom, men när man fångar honom är han inte sällan både bortskämd och retlig.
I sängen är han rolig och tänder på nästan allt. Han älskar att njuta, och ju senare i tecknet han är född, desto mer bryr han sig om din njutning också.
En del Lejon är överdrivet förtjusta i olika tekniker och ställningar – kanske har de sett för många porrfilmer. Det brukar gå över. Och sedan kan man få ett mycket lyckat sexliv med dem – de har få eller inga hämningar.
Lejon har ofta mycket känsliga bröstvårtor. Handskas varsamt med dem.

BARNEN
Blir många och är ofta tvillingar, men de vållar för det mesta bekymmer som vuxna. I sitt förhållande till barnen framträder Lejonet gärna som den vise patriarken som alltid har rätt!

ANFÖRVANTER
Våller ej sällan stora bekymmer

VÄNNER
Dom är talrika men blir för det mesta till föga stöd, istället förlorar Lejonet pengar på dem.

PRESENTER?
Lejonet tycker om starka färger och originella kläder och en bra prsent till ett Lejon är en blus eller en tröja. Eller ett smycke med hennes namn ingraverat. Ett par teater- eller biobiljetter är också välkommet.
Ge aldrig ett Lejon något som är praktiskt eller ser billigt ut!