Skytten 22.11 – 20.12

SKYTTEN 23 november – 21 december

EN GLOBETROTTER I LILA
Eldtecken, styrs av planeten Jupiter.
Skyttenkvinnan är en äventyrerska av stora mått. Hon älskar att resa och är en stor vän av djur och natur. Ärlighet varar längst är hennes motto. Skyttarna är glada optimister som vet att allting ordnar sig så småningom. De säger aldrig nej till en fest, utan hänger med på det mesta som är kul.
Men inget får inskränka på friheten. Den älskar Skyttarna mer än människor!

KARAKTÄR:
Rättskaffens och välvillig, älskar frihet och oberoende mer än något annat.
Självständiga och generösa, frikostiga och oerhört entusiastiska om dom vill.
Skytten är öppen och fri i sina åsikter, men kan vara frän med besked också. Snar till vrede, men det går snart över och lämnar inte kvar något agg.
En smula barnslig är Skytten ända högt upp i åldern,
Skytten är mottaglig för intryck och kan drabbas av plötsliga anfall av ångest eller svårmod.
De som är födda i periodens första tredjedel är mer konventionella, de i den mellersta envisast vad gäller att driva saker till sin spets. De som är födda i periodens slut är passionerade och starkt intuitiva med en viss siargåva.
Skyttens uppriktighet kan såra andra. Ofta ute och reser, flyttar sina bopålar från plats till plats.
Skytten vill gärna filosofera och studera, är estetiskt och konstnärligt lagd, vill gärna skriva böcker eller spela teater.

INTELLEKT
Skarpsinnig till direkt genialitet, uppfinningsrik och studieintresserad, läser mycker, söker om möjligt få en gedigen utbildning, har mer av formell begåvning än av gott omdöme.

Säger: INGEN KAN BINDA MIG!
Färg: lila och midnattsblått
Blommor: nejlika, jasmin, järnek, narciss
Favoritlektyr: deckare
Smycken: praktiskt taget inga alls, på sin höjd en stor ring
Parfym: maskulina dofter t.ex sandelträ, narciss och körsbär
Ädelsten: turkos, safir
Metall: brons
Romantiska möten: en drink före middagen i ditt eget välstädade kök
Erogena zoner: fingertopparna
Mest framträdande: vackra smala knän och hög panna
Det bästa och det sämsta: Du smälter hjärtan på löpande band. Du är rolig, glad, tokig och impulsiv. Men kan också såra med ditt rättframma sätt. Du drar dig till exempel inte för att påpeka din pojkväns sexuella svagheter.

INTOLERANT – MEN EN KRAFT ATT RÄKNA MED
Du trivs allra bäst i ett yrke där du hela tiden får se och uppleva nya miljöer. Skall du ha ett yrke som är stationärt måste du få tillfälle till semestrar då du kan resa och se världen. Du avskyr att bli instängd och stannar ogärna allför länge på en och samma plats.
Du är energisk och stark och har ofta framtidsdrömmar. Ibland räcker energin till för att förverkliga dem, ibland har Skyttens rastlöshet överhanden och då ilar Skytten vidare till något annat. Det är helt upp till dig själv om du vill kämpa för ditt yrkesval eller låta dig sugas med av strömmen och se var du hamnar.
Som chef är Skytten hyfsad. Du är praktisk och saklig, fast du har något för lite tålamod och du är aningen för intolerant för att bli riktigt populär.
Din karriär går troligen från botten och upp, ganska långsamt men säkert.
Du är en stor tillgång i yrken där styrkereserven ofta kommer till användning och man kan räkna med oregelbundna tider och besvärliga situationer. Du är skicklig på att hantera livets drama och kan sköta en chockartad och dramatisk situation på ett lugnt och praktiskt sätt.
Vad gäller arbetsmiljön är du ganska ointresserad. Däremot är du beroende av trevliga arbetskamrater. Du är ganska lätt att arbeta med, fast som sag något intolerant med en tendens att döma ut andra svagare människor.De flesta omkring dig uppfattar dig som en trevlig, kompetent och uppmuntrande person.
Typiska Skytt-yrken är:
Reseledare
Försäljare
Polis
Alla vårdyrken
Pilot
Flygvärdinna
Chaufför
Sekreterarre
Alla resande yrken
Präst
Idrottsman
Bibliotekarie
Hotell- och restaurangbranchen

EKONOMI
Grots idealistisk läggning är Skytten mycket förtjust i livets goda. Lägger sällan pengar på hög men köper gärna bra kvalitet billigt.
Han måste trivas med sitt arbete för att orka med det i längden, varför han lockas mest av de utbildningskrävande höglöneyrkena.
Men för sina konstnärliga eller dramatiska griller kan Skytten utan vidare offra ekonomin!

SÄTT ATT VARA:
Genom sin utstrålning utövar Skytten alltid en stark dragningskraft på sin omgivning, är trevlig med sinne för humor. Charmfullt naiv och bekymmerslös, noga med sitt människovärde, håller på traditioner och är emot varje förkonstning.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Skytten är äventyrlig, uppriktig, framåt och sportig. Du ger med din starka, slanka och lite gängliga kropp ett mycket sunt intryck. Du har ett öppet och vänligt ansikte, vita och vackra tänder och pannan är ofta bred.

Bästa träningen:
Du gillar att röra på dig och gillar det mesta som det är lite fart och fläkt över. Bergsklättring, kanot eller aerobics passar Skytten perfekt

MÅTTLIGT MED MAT, MER MOTION
Skyttens tecken regerar över höfterna och låren, dessutom över den ibland hårt belastade levern. Med sin medfödda lust att gå till överdrift driver många Skyttar sig själv in i olika sjukdomstillstånd.
Skytten saknar självdisciplin och följer i regel sina lustar utan att tänka på följderna. Hon blir lätt matmissbrukare. Resultatet blir att hon lägger på hullet. Fettet har en tendens att sätta sig runt höfterna och låren.
Dessutom kan hon få dålig hud, sköra naglar och glanslöst hår – allt beroende på att hon missköter sitt ätande.
Rökning och alkohol gör också sitt till. Balanserad kost och mer motion är receptet för en misskött Skytt. Skyttar drabbas även av ischias och värk i höfterna.

VIKTEN
Skytten har sällan någon större övervikt. Vanligt är däremot att det sätter sig en del extra fett över höfterna. Skytten har annars en tämligen långsmal kropp, utan att vara tanig. Hon har god aptit, men är oftast energisk och gör av med minst lika många kalorier som hon ätit upp.
En Skytt som måste hålla sig i stillhet pga sjukdom eller dylikt kan få viktproblem. Se alltså till att få tillräckligt med motion, du mår inte bra av att äta för lite.
Välj en diet med tre rrejäla portioner om dagen, drick endast vatten till maten och stryk alla sötsaker. Ibland kan ett par dagars fasta vara bra för att rensa kroppen. Skytten får lätt vitaminbrist och måste alltid äta tillräckligt med frukt och grönsaker. Ät även järnrika och B-vitaminrika livsmedel, du får lätt blodbrist!

EROTIK
Hon:
Skytten tar med sig lekfullheten och humorn ända in i sängkammaren. Osjälvisk som hon är njuter hon mest av att tillfredsställa sin partner. Att sporta och dansa förhöjer hennes lust.
I hennes sexuella fantasier är det inte ovanligt att tänka på okända män eller flera på en gång. Att älska är en självklarhet för Skytten,. Lika naturligt som att äta eller sova. Bara hon får känna att hon har sin åtråvärda frihet i behåll. Manliga Skyttar och Lejon kan uppfylla hennes krav på frihet och lekfullhet.

Han:
Den sanne Skytten kan inte motstå en stark, självständig kvinna med exotiskt utseende. Hans fantasi eggas av vad en stark personlighet kan prestera sexuellt. Som den aktiva och lekfulla erotiker han är vill han ha en likasinnad sexpartner.
Men blir han för hårt håller flyr han fältet fortare än kvickt!
Kvinnor födda i Skyttens, Lejonets och Vädurens tecken har en inställning till sex som passar Skytten alldeles förträffligt. Så länge det inte ställs krav.

HUR DU FÖRFÖR HONOM
LÄTT ATT FÖRFÖRA…
Skytten är livrädd för att bli bunden. Här får man gå varsamt fram. Det finns två sorters Skyttar.
Den ena tycker om hjälplösa våp och är vanligtvis inget att ha.
Den andra sortens Skytt söker sin jämlike och brukar vra mera prisvärd. Var som han: rätt klädsel är viktig med ryggsägg och en Europakarta att bära i handen. Han tycker om det naturliga stuket, så klä dig gärna sportigt. Sminkningen spelar mindre roll men undvik tunga parfymer – de ger honom huvudvärk.
Skytten tycker om att man är ärlig ochuppriktig. Att visa att ni har gemensamma intressen räcker för att han skall börja intressera sig för dig. Han är ofta också engagerad i de djupa livsfrågorna även om han inte gärna tar upp det med ytliga bekanta.
Skytten har inget emot sex och är till sin egen förvåning lättförförd. Sov över i all anständighet och smyg till hans säng i oskyldigt nattlinne. Säg att du inte kan somna eller drömde otäckt. När han sedan skall trösta dig är det upp till dig vad som händer…
Vill du behålla honom får du vara beredd på att hans intressen tar upp mycket av hans tid. Ofta är han sportfantast.
Skytten har för en man mycket känsliga lår och höfter, lämpliga att ömt kela med.

BARNEN
Är få eller inga alls. Är de fler än ett blir det stor glädje av äldsta barnet

ANFÖRVANTER
Många obehag och tvistigheter förekommer med föräldrar, särskilt fadern eller med svärföräldrar. Flyttar gärna långt från föräldrarnas bostadsort.

VÄNNER
Får Skytten många och trivs bättre med dem än med ett eget hem. Längtar efter sällskap och vänner och beskyddare är viktiga. Skytten har också många bittra fiender som på alla sätt söker skada honom.

PRESENTTIPS
Skytten är impulsiv och generös och tycker om ett gott skämt. Hon gillar också att fota och blir glad om hon får något till sin kamera. Hon lägger ner mycket tid på utomhusaktiviteter och sport och tar gärna emot biljetter till idrottsevenemang av olika slag.
Du kän också köpa utrustning till den typ av sport som hon är mest intresserad av men tänk på att hon är mycket noga med att ha bra kvalitet på sina redskap. Hon föredrar personliga presenter.