Stenbocken 21.12 – 19.1

STENBOCKEN 22 december – 20 januari

STREBER I SVART-VITT
Jordtecken, styrs av planeten Saturnus.
En tålmodig klättrerska och stillsam karriärist. Alltid oklanderligt sober

KARAKTÄR
Stenbocken har en entusiastisk och stridslysten läggning, är ihärdig, envis, trilsk i sin vägran att ge upp, har sinne för planering i detaljer.
Hon är ambitiös, har organisationsförmåga och kan konsten att metodiskt följa upp ett uppgjort program där hon delar upp sina problem i delar som hon sedan fogar samman och ger den rätta lösningen. Stenbocken axlar gärna stort ansvar, är duglig, ordningssam, rättrådig och skicklig i affärer.
Tålamod är inte Stenbockens styrka men hon är ändå eftertänksamt klok och handlar sällan utan moget övervägande.
Stenbockar som är födda under periodens mellersta tredjedel anpassar sig i sina vanor stelt efter gällande normer och är mycket konventionella.
De under sista tredjedelen födda är flitigare än andra, odlar kulturella intressen och ivrar för hjälp åt nödlidande och socialt förfördelade världen runt.
Stenbocken vill blanda sig i andras göranden för att hjälpa, reda upp och med handgripligt våld avlägsna sådant som enligt hennes mening är fördärvbringande.
Hon är en av naturen misstrogen realist, fast förankrad vid jorden och bunden vid denna, utan egentlig religiös känsla. Hon är klock och plikttrogen, samvetsgrann i allt och lär sig av sina misstag och nederlag. Kontrollerar ständigt sig själv och ännu mera andra och hon är långsint om man missbrukar hennes förtroende.

INTELLEKT
En fin, skarp och rörlig begåvning, kritiskt lagd och har en intellektuell vilja av stål som ofta vida överträffar förmågan. Hon har en penetrerande men torr intelligens men har också en viss korthuggen vältalighet.

Säger: JAG GÖR BARA MIN PLIKT
Färg: svart med vita accenter, sepia, grön
Metall: zink
Ädelsten: jaspis, vit onyx
Favoritblommor: tulpan, nejlika
Favoritlektyr: Deckare, historiska romaner
Smycken: mycket diskreta, en klocka, kanske en ring
Parfym: en förkärlek för herrdofter, även myrrha, ros och viol
Romantiska möten: Invid ett vattenfall eller i styrelserummet sent på natten
Erogena zoner: den känsliga nacken
Mest framträdande: vackert skulpterade kindben och snyggt välvda ögonbryn
Det bästa och det sämsta: Zodiakens främsta karriärist kan spendera år på att övertyga sina rivaler om att hon inte är något hot, för att sedan kliva över dem, göra en rivstart och lämna dem i ett moln av damm!

KLÄTTRAR SNABBT – OCH HÄNSYNSLÖST
Du vet hur man tar sig uppåt –fort! Dina armbågar är så vassa att man kan raka sig med dem! Du är också ganska förtjust i tanken på en social ställning. Du vill betyda något, ha någon att se ner på. Stenbocken brukar vara intelligent och mycket konstruktiv.
Vad gäller yrke satsar hon oftast högt – eller inte alls! Somliga blir hemmafruar av bara farten, andra startar företag.
Som chef är du bra, men omöjlig att förhandla med. Du ställer höga krav och har inget skämtlynne alls. Du är inte den som bjussar på dig själv. Vad gäller arbetsmiljö vill du ha ett eget revir som du inreder själv, gärna dyrbart och med hemkänsla.
Arbetskamrater – ja det är snarare frågan om kolleger för din del. Du hamnar sannolikt i ett yrke där middagar och umgänge ingår och stämningen är vänskaplig på ytan.
Din förmåga ligger åt det konstruktiva. Du är mycket praktisk och handlingskraftig, troligen också teknisk. Du kan reda upp det mesta. Stenbocken har förmågan att dra upp ett företag på fötter t.om när konkursen står för dörren. Du har också goda möjligheter att starta eget.
Något fantastiskt sinne för affärer har du inte, men en viss förmåga att hålla i de pengar du har och en god förmåga att organisera och leda. Du är kanskeinte den som blir mest älskad i sitt yrke, men du kan åstadkomma en hel del. Om du vill.
Stenbocken trivs ofta i yrken som:
Företagsledare
Politiker
Ingenjör
Tekniker
Agronom
Egenföretagare
Uppfinnare
Produktutvecklare

EKONOMI
Stenbocken har sinne för ordnad ekonomi men endast om hon får sköta allt på sitt eget sätt.
Hennes inkomster är ofta ojämna men hon sätter gärna undan en sparad slant att tillgripa i nödfall.
På sin hobby för ögonblicket kan hon lägga ut hur mycket pengar som helst. Men sen kommer en viss förstörelsemani, som kan förorsaka att hon ödelägger vad hon själv åstadkommit.

SÄTT ATT VARA:
Kännetecknas av en viss strävhet och kärvhet, ibland av ett direkt tvärt och avvisande sätt. Lättretad och då svår att lugna, glömmer aldrig en förolämpning men söker aldrig hämnd.
Strängt taget en osällskaplig typ, som dock kan släppa sig lös i glada vänners lag.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Det finns inget typiskt kroppsdrag för Stenbocken men de är i regel smärta eftersom de är måna om att hålla sig i perfekt trim. Stenbockar ser ofta yngre ut än de är!

Bästa träningen:
Stenbocken gillar regelbundna vanor och trivs med att sporta på bestämda tider. Jympa, work-out och simning är bra träning. Du har ett stort behov av frisk luft, därför är långa och snabba promenader också att rekommendera.

BEHÖVER BÅDE NÖJEN OCH KALCIUM
Stenbockens kroppsliga problem handlar i regel om hennes ben, knän, rygg eller leder.
Reumatism, värk i knäna och ryggskott är typiska Stenbockskrämpor. Det är över huvudtaget risk för att Stenbockar ”stelnar till” – både fysiskt och psykiskt. De tar sig själva och livet på stort allvar. De har höga ambitioner och tenderar att bli arbetsnarkomaner.
Risk för utbrändhet. Du som är en typisk, hårt arbetande Stenbock skulle onekligen må bra av att släppa loss lite mera. Den fysiska stelheten avhjälps genom motion och speciellt stretchning.
Stenbockar får också lätt problem med sina tänder som är ganska ömtåliga.
Ett ämne de ofta lider brist på är kalcium. Det behövs för att bygga upp benstommen och finns i bl.a selleri, bruna bönor, nässlor, sötmandel och nypon.

VIKTEN
Stenbocken brukar inte få viktproblem. Hon har ofta ordentligt tilltagna former, men det hör till hennes naturliga kroppsform. Hon har ofta en väl utvecklad byst, tämligen breda höfter och kanske en aning mage också. Är det inte mer än så bör hon vara nöjd med sig själv istället för att banta.
En Stenbock med viktproblem har inte sällan ätit för dåligt. På oregelbundna tider, och alltför mycket onyttig mat. Se alltså till att äta regelbundet och nyttigt. Du kan vara kinkig med maten och undvika allt ”annorlunda” och exotiskt.
Ibland resulterar det i en diet bestående av pizza, hamburgare och tuggummi. Här krävs självdisciplin. Bort med sötsaker, snacks och skräpmat, in med grönsaker, soppor och magert kött.
Stenbocken slänger ofta i sig maten! Ät långsamt och tugga maten. Välj fiberrik mat.

EROTIK
Hon:
Stenbockens sinne för ordning och reda avspeglar sig i hennes sexuella beteende.
Hon föredrar att älska med någon hon känner för och inte gärna första natten. Hon har sällan några böjelser i sängen, men när hon njuter kan de välmanikurerade naglarna riva riktigt bra på älskarens rygg. Hennes sexfantasier är totalt motsatta verkligheten. Hon drömmer om att bli förförd av okända och spännande män.
I den krassa verkligheten faller ofta hennes val på Stenbockar, Jungfrur och Oxar.

Han:
Mannen i Stenbockens tecken är inte de tillfälligapassionernas man. Även om han ibland önskar att det vore så. Han ställer alldeles för höga krav på en eventuell sexpartner för att förirra sig i ett okänt sexäventyr. Stabila och pålitliga kvinnor ska det vara. Han finner något lustfyllt i att se dessa ordningssamma kvinnor ge sig hän i sängen.
Stenbocken kan överraska sexuellt med sin uppfinningsrikedom inom ”anständighetens” gränser!
Bra partners är Oxar, Stenbockar och Jungfrur.

HUR DU FÖRFÖR HONOM
sansad och uthållig
Stenbocken är svag för smicker. Hans självinsikt är dålig varför du kan bre på tjockt utan att han anar ugglor i mossen.
Säg att han är underbar, supersnygg – ja, helt fantastisk. Och håll masken! Fnissar du är flirten över – han är lättstött också.
Han tycker om dig som du är, så länge du inte är bättre än han. Hans favorittyp brukar vra näpen med stora ögon att beundra honom med, men stämmer inte det på dig kan du kompensera genom att smickra lite extra!
Stenbocken är hård, men döljer i sig en rädd liten gosse som inte tål kritik och lever för andras beundran. Därför kan han lätt blir beroende av dig och det är lätt hänt att du fäster dig vid honom – om du står ut med alla hans försvarsmekanismer. Ibland håller han sig med en riktigt jobbig machoattityd.
Vad gäller sex är han lugn och sansad, vanligen en bra älskare. Riktigt bra blir han om du arbetar bort hans dåliga självförtroende så att han vågar vara mjuk. Stenbocken kan trots allt besvär vra ett kap.
Vad gäller erotiska zoner mår han bra om du ärligen visar att du tycker om de delar av honom som han själv har svårt för – det kan vara t.ex ansiktet, fötterna händerna och knäna.

BARNEN
Är sällan många, oftast högst två

ANFÖRVANTER
Stenbockens far är ofta häftig och tyrannisk, ställer sig i fägen för hennes tilltänkta äktenskap och skadar henne på mångahanda vis. Hennes brödrar och systrar är gärna gramse på henne. Sina vanligaste motståndare finner hon i den egna familjen. Hon utövar ett ogynnsamt inflytande på de egna barnen.

VÄNNER
Trots allt får Stenbocken många och trofasta vänner, men de kan förstöra hela hennes liv om de sviker henne. Hon har också många fiender men besegrar dem oftast allesammans. Trivs sällan i stora sällskap men är glad i pålitliga vänners lag. En del Stenbockar stöter sig med sin vänkrets genom sitt högmod.

PRESENTTIPS
Stenbockar är ambitiösa, uthålliga, diplomatiska och affärsmässiga. En hårt arbetande Stenbock blir glad över en portfölj, en adressbok i skinn eller vackert papper till skrivaren.
De tycker också om kvalitetskläder och antika möbler. Allt som är praktiskt och lite dyrt passar en Stenbock. En ask favoritchoklad, en skiva eller DVD passar också eftersom Stenbockar tycker mycket om film och musik. De är även naturälskare och tar gärna emot krukväxter och blommor. Däremot tycker de illa om allt som är pråligt och smaklöst!