Väduren 21.3 – 20.4

ALLT JAG VILL HA ÄR MITT!

Eldtecken, styrs av planeten MARS
Zodiakens superkvinna, stark, rebellisk men ändå feminin.
Hon har en jagstyrka som få och ett snabbt intellekt. Hon är aktiv och företagsam, hon älskar livet och sig själv!
Metall: järn eller stål
Färg: Rött i alla nyanser
Ädelsten: diamant, rubin, bergkristall
Smycken: röda stenar, främst rubiner. Stora och maffiga klockor
Blomma: tulpan, tistel, tusensköna, luktärt
Parfym: Orientaliska kryddiga dofter såsom magnolia, sandelträ och citron
Lyckodag: tisdag
Lyckotal 8
Favoritlektyr: historiska romaner
Favoritmusik: pop med dundrande slagverk och trumpeter
Romantiska möten: på en solvarm strand eller på fällen framför den öppna spisen!
Erogena zoner: Den vackert välvda bysten
Mest framträdande: Uttrycksfulla, flirtiga ögon och perfekta tänder
Det bästa och det sämsta:
Du är ett älskvärt barn med stora nyfikna ögon, attraherar de flesta, men du bryr dig inte ett skvatt om människors känslor!

KARAKTÄR:
Utpräglad pionjär, den borne agitatorn. Född ledare, i besittning av okomplicerad framåtanda, ibland en direkt olidlig egoism och egocentricitet, ”först jag”! Rättfram och omedelbar, öppen och tillgänglig, föga intresserad av detaljer, dålig diplomat och urusel lögnare, häftigt uppbrusande men genast god igen och aldrig långsint.
Besitter stort mod, är likgiltig för faror, djärv och dristig, som bilförare närmast fartdåre!
Har svårt att erkänna ett misstag och stöter sig lätt med folk.
En företagsam och läraktig handlingsmänniska, viljestark, ärelysten och energisk med ett orubbligt självförtroende.
Livlig och ombytlig, tröttnar lätt när något hakar upp sig, lockas av nya ideer men tycker illa om trist rutinarbete.

INTELLEKT
Ofta begåvad och alltid mycket rörlig, har lätt att fatta snabba beslut och drar snabba slutsatser. Ideerna formligen trängs i hennes huvud. Hon är gärna glömsk i småsaker, glömmer namn, opostade brev o dylikt.

DUKTIG PÅ ATT SÄTTA ANDRA I ARBETE
Väduren trivs inte alls med att stå i skuggan, utan vill ha ett arbete där den egna personen hamnar i centrum. Du är mycket gärna chef. Du är skicklig på att hålla ordning och sätta andra människor i arbete.
Du är en hård men bra chef, som blir omtyckt av alla utom latmaskar. Själv är du då sannerligen inte lat, utan gör ofta mer än din beskärda del av arbetet.
Raster är inte viktiga för dig. Du är betydligt bättre på att leda än att samarbeta ochdu kan vara väldigt aggressiv om du hamnar i bråk.
Din toleransnivå när det gäller andra människor är också sorgligt låg, och i ett arbete där man måste samarbeta är det lätt att du kommer på kant med dina arbetskamrater.
Satsa på ett arbete där chansen att få leda och bestämma är stort.
Du kan också välja att ”starta-eget”. Du avskyr att ge dig och är van att kämpa till du får som du vill.
Yrken där man ofta träffar Vädurar som trivs är:
Arbetsledare på företag
Alla sorters chefer
Redaktrör
Lagledare
Rektor
Militär
Lärare i praktiska ämnen
Föreståndare
Läkare
Politiker
Egenföretagare
Frisör

EKONOMI
Välutvecklat ekonomiskt sinne, söker nästan alltid skaffa sig extra inkomster genom bisysslor. Blir lätt optimistisk i pengafrågor och bör därför lägga upp en solid budget och sparplan.Låter aldrig ett förmånligt sälj- eller köptillfälle gå ur händerna. Gifter sig ofta rikt.

SÄTT ATT VARA
I besittning av satirisk humor, specialist på avväpnande repliker, impulsiv och charmerande. I sällskapslivet kan hon vara egoistiskt opålitlig och i sista stund t.ex tacka nej till en middag, om hon blivit inviterad till något trevligare!

KROPP OCH HÄLSA
Din kropp:
Även om du är under medellängd så ser du längre ut eftersom du har en rak hållning. Den typiske Väduren har en smidig och muskulös kropp med breda skuldror och smala höfter.

Bästa träningen:
Din inbyggda tävlingsanda och ledarförmåga gör att du bör ägna dig åt lite tuffare bollsporter där du får utlopp för all din överskottsenergi. Aerobic och motionscykling är också bra för dig.

SLAPPNA AV OCH ÄT SELLERI!
Huvudet är Vädurens känsligaste kroppsdel. Det inkluderar även nacken, käkarna, tänderna och ögonen. Väduren får lätt huvudvärk och ont i nacken, ofta pga stress och överansträngning. Hon har alltid flera järn i elden samtidigt och håller ett högt tempo i tillvaron. Hon kan få¨bekymmer med ögonen och njurarna och blir ibland tidigt döv. Ofta inträder tidig sexuell impotens.
Väduren riskerar att bränna ut sig. Speciellt om hon slarvar med maten, vilket är lätt hänt när man ständigt är i farten.
Det häftiga temperamentet får adrenalinet att flöda och Väduren brusar ofta upp. Högt blodtryck är vanligt i detta tecken.
Ett gott råd till en typisk Vädur är att försöka dra ner på takten. Träna avslappning och bygg upp kroppen med näringsrik mat.
Speciellt viktigt för Vädurar är mineralet kalium, som finns bla i bönor, grönkål och nässlor. Brist kan orsaka huvudvärk och depressioner.

VIKTEN
Väduren är mycket aktiv och har oftast stark fysik. Hon har därför god aptit och äter rejält. Inte sällan väger Väduren några kilo mer än genomsnittet, men det brukar passa Vädurens stabila kroppsbyggnad. Viktproblemen är av tre slag:
Det vanligaste är att hon fått smak för sötsaker, äter för mycket konfekt, godis, chips och kakor. Därefter kommer att hon varit sjuk och tvungen att ta det lugnt, men behållit sin goda aptit under tiden och därför ökat i vikt.
Det tredje och mest ovanliga är att hon råkat ut för något som förstört hennes i vanliga fall solida självförtroende, så att hon tror att hon har övervikt när hon i själva verket inte har det.
Väduren har gott om energi och mår bra av motion.
Däremot mår hon mycket dåligt av att inte äta. Bant därför inte, utan ät rejält men inga sötsaker. Undvik feta maträtter och för mycket salt.

EROTIK

Hon:
Vädurskvinnan älskar i allmänhet sex och en bättre älskarinna får man leta efter. Hon har bråttom genom livet och det är mer regel än undantag att hon trasslar in sig i komplicerade kärleksförhållanden när det från början handlat om bra sex.
Sexuellt är nästan inga lekar främmande för denna erotiska virtuos. En blyg Kräftkille såväl som en erfaren Tvilling kan få henne intresserad. Hon attraheras både av att få agera sexlärarinna och att möta en jämlike i sängen.

Han:
En kvinna med Marilyn Monroes utseende och Anna-Greta Leijons psyke kan helt enkelt inte misslyckas med att förföra Vädursmannen. Sexiga, utmanande kvinnor med ett starkt, självständigt intellekt är det bästa han vet.
Han är en fascinerande blanding av sexfixerad njutningsmaximerare och romantiker; levande ljus kombinerat med raffset kan vara en utmärkt kombination för att få en kärleksnatt tillsammans med honom,. Framför allt lockas han av Lejon, Skyttar och Vädurar.

HUR DU FÖRFÖR HONOM!
MACHOMAN SOM FALLER FÖR SMICKER

Hyfsad i sängen
Saknar sympati
Mycket lättdresserad

Väduren är en riktig karl. Han vill gärna känna sig lite beskyddande och han har en otrevlig vana att säga de magiska orden ”Bry inte ditt söta lilla huvud!”. Han kallar tjejer för ”Stumpan” och ”Gullet” och tror att han är Tarzan!
Lättaste sättet att fånga Väduren är att spela gulligt våp. Läspa, fnissa, låtsas kittlig och spela rädd för möss, spindlar, ormar och allehanda kryp. Genom att spela söt i pastell uppmuntrar du hans mansgrisiga attityd och sedan kan du lätt näta in honom. Men hur länge står du ut?
Man kan ta honom den tuffa vägen också. Då måste du vara hårdare, tuffare, starkare och smartare än han, och fullständigt självständig. Lämpligt utseende är Crocodile Dundee i kvinnlig tappning eller Ripley i Alien. Klä dig i läder eller jeans. Om du inte skrämmer bort honom så har du honom fast för livet – eller så länge du själv vill.
Vädurens mest känsliga erotiska zon är håret och hårbotten. Han är också svag för smicker, särskilt vad gäller hans manliga attribut.

BARNEN
I regel får hon ett till tre eller inget. Vädursmodern är den typiska pojkmamman, ryter och kräver att barnet skall vara bäst i klassen, men springer till klassföreståndaren så fort hon tror att han blivit orättvist behandlad. Hon strider med näbbar och klor för sin avkomma.

ANFÖRVANTER
Väduren är inte sällan enda barnet och får lätt vidkännas förtretligheter från föräldrarnas sida i sin barndom.

VÄNNER
Dessa är många men ofta föga pålitliga, de stöts tillbaka av Vädurens otyglade egocentricitet. Har talrika avundsmän men fiendskapen brukar vara kortvarig.

PRESENTTIPS!
Skidor, skridskor
Tält, sovsäck
Musik
Spelkort, schackbräde