Vågen 23.9 – 22.10

VÅGEN 24 september – 23 oktober

CHARMOFFENSIV I ROSA
Lufttecken, styrs av planeten Venus.
Vågen är ett knippe ren glädje och njutninge. Med sin mjuka charm och sensualism är de världens sagoprinsessor. Ett väsen som lever ut allt det som Jungfrun bara vågar drömma om. Vågen är också mycket kultiverad, beläst, sympatisk och rättfram. Ingen kan motstå hennes charmoffensiver!

KARAKTÄR:
Har ett utpräglat sinne för och behov av fred och harmoni. Äger ett stark rättfärdighetssinne och stor skönhetslängtan. Hon är ofta lite melankolisk, annars saktmodig, trofast, kärleksfull, barmhärtig, uppriktig och öppen. Hon iakttar alltid gott uppförande och blir olycklig i en miljö med tvistigheter och grova ord, tål inte stridiga viljors kamp. Hon är uppfinningsrik och ofta utpräglat perfektionist. Hon är ombytlig i sina åsikter men djup och ärlig i sina känslor. Svag för elegans och för omgivningens uppfskattning, uppträder gärna i medlarroller och har medfödd fin takt. Gillar smakfull heminredning, älskar lyx och finess. Hon har mycket lätt att få kontakt med andra och är finsmakare även på det kulinariska området. Vågen kan urarta till fåfänga, självgodhet, njutningslystnad och benägenhet att vända kappan efter vinden.

INTELLEKT
Skapande intelligent på det förfinade planet, finslipat intellekt som alltid strävar efter alla motsatsers utjämnande.

Säger: JAG FÖRSTÅR INGENTING!
Metall: mässing
Färg: alla pasteller, blå
Ädelsten: korall, opal
Favoritblommor: viol, krasse, oliv
Favoritlektyr: Poese
Favoritmusik: jazz och klassiskt
Smycken: vitguld, safirer och topaser
Parfym: pålitliga klassiker, såsom orkidé, jasmin, ros
Lyckodag: fredag
Lyckotal: 6
Romantiska möten: På kontoret efter arbetstid
Erogena zoner: på magens rundning
Mest framträdande: smal midja och mjukt kurviga höfter
Det bästa och det sämsta: Ingen kan motstå din otroliga charm. Men du är faktiskt ganska lat och gillar att spela ut vänner mot varandra utan att de förstår att de blivit utnyttjade!

OMTYCKT AV KOLLEGORNA – HOPPLÖS SOM CHEF
Du är född att medla! Samarbete är din specialitet, diplomati ditt naturliga sätt. Du förhindrar
Eller lindrar konflikter. Framför allt avskyr du bråk. Ibland kan du trots det orsaka bråk därför att du har som princip att ärligt säga vad du tycker, och du har många åsikter som du benhårt försvarar. Vågen är inte bara diplomatins utan även moralens tecken!
Som chef är Vågen hopplös. Du är alltför tankspridd och när du skall organisera går du av försiktighet in på små detaljer, och när sedan något inte klaffar står du handfallen. Du har mycket svårt att fatta snabba beslut och kan närmast beskrivas som velig, Som allt annat än chef är du en tillgång, och du kommer lätt överens med starka och dominanta människor som andra kan ha svårt för.
Dina arbetskamrater uppfattar dig som försynt, trevlig, rolig att prata med, kanske lite udda. Du är mestadels populär.
I din arbetsmiljö råder oreda om du får bestämma. Du är usel på att hålla ordning och röran sprider sig omkring dig. Själv hittar du i röran men om någon städar blir du förvirrat stående. Allra bäst är du på att lära ut och handleda, så länge du slipper organisera. Du är språkbegåvad och en skicklig förhandlare. Du är punktlig men i övrigt tankspridd och opraktisk och behöver någon som håller reda på dig.
Yrken som passar Vågen:
Alla läraryrken
Författare
Diplomat
Tolk
Politiker
Konsult
Språkvetare
Teolog
Arkeolog
Historiker
Dagmamma
Medlare
Flygvärdinna
Bartender

EKONOMI
En målmedveten energi jämte en god omdömesförmåga leder henne till välbetalda jobb. Först mot sin levnads mitt kan hon förvärva verklig rikedom under förutsättning att lättjan beseglas. Men Vågen måste alltid följa en noggrann budget och en låpngsiktig sparplan och får inte falla för frestelsen att handla på kredit. Hon kan få oförmodade arv, likaså kan hon gifta sig till egendom.

SÄTT ATT VARA
Ytterlig charmig och populär, fast obeslutsam. Avskyr allt fult och vulgärt, är musikalisk och har enastående sällskapstalanger men går gärna för långt i sin strävan att behaga.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Vågen har ofta mjuka och kvinnliga former utan att vara rund. Om du har några kilon för mycket beror det på att du ogillar att träna. Smilgropar är typiskt för Vågar.

Bästa träningen:
Vanliga sporter tycker du är ”dumma”, du vill träna intellektet samtidigt som fysiken. Därför är yoga, tai-chi och andra sporter från fjärran östern som kräver att du engagerar såväl kroppen som själen suveränt för dig!

BEHÖVER BALANS I KROPPEN
Njurarna är de kroppsdelar somoftast ställer till besvär för en Våg. Som med allt annat i Vågens tillvaro är det balans som behövs för att hälsan skall vara bra.
En väl avvägd kost är alltså viktig, annars ligger det nära till hands att hon får problem med sina känsliga njurar. Ett symptom som tyder på att Vågens psyke påverkar hennes njurar är att hon lätt blir kissnödig när hon känner sig nervös.
Vågar har en tendens att få överskott av magsyra. De får ofta brist på mineralet natriumfosfat. Följden blir att lederna svullnar och visar reumatiska symptom. Man avhjälper det genom att äta mycket morötter, sparris, fikon, ris, äpplen och russin.
Även koppar är ett viktigt ämne just för Vågar. Finns bl.a. i vetekli, rågknäcke och jordnötter.

VIKTEN
Vågen är inte sällan tankspridd och slarvig, dessutom ganska känslig. Hon äter därför utan att vara hungrig, och har en fallenhet för att tröstäta när hon blir sårad. Hon har god aptit och äter gärna rejäla portioner. En Våg som motionerar klarar oftast vikten bra. Hon är för slarvig för att kunna genomföra ett dietprogram. Oftast hårdbantar hon, går ner tre kilo och upp sex…
Självinsikt behövs: ”Det hjälper ju inte att banta om jag veckan efter vräker i mig godis…” Vågen behöver assistans av någon som håller reda på henne och ett lätt sätt att banta. En lista på tillåtet och otillåtet. Om Vågen bara lyckas övertyga sig själv, hittar en rolig rom av motion och bantar på ett vettigt sätt, så ordnar sig vikten. En kort fasta kan också vara bra – men en Våg bör inte börja krångla med vikten för ett par extra kilon!

EROTIK
Hon: En vacker man som viskar vackra ord i en vacker miljö – vad mer kan Vågen begära? Inte mycket faktiskt. Som den esteternas estet hon är, får allt som är fult och tråkigt henne att tappa lusten.
Som älskarinna är hon bland det bästa som går att finna. Den man som har turen att dela en kärleksstund med Vågen kan räkna med en totalupplevelse!
Vackra Vattumän, Vågar och Tvillingar med livlig erotisk fantasi och som skyr vardagens tristess är idealiska partners för att Vågen ska uppnå maximal sexuell njutning.

Han:
Vågen vill vara omtyckt av alla. Inte minst av kvinnor. Det kan därför vara svårt för honom att tacka nej till sexuella inviter. Även om han skulle vara upptagen på annat håll. Därmed inte sagt att han hoppar i säng i alla lägen! Helst bör kvinnan till vars famn han söker sig vara vacker och behaglig. Vulgaritet och råhet ligger inte för honom.
Vattukvinnor, Vågar och Tvillingar kan med pussar, kramar och smicker komma hur långt som helst med den omsvärmade Vågen.

HUR DU FÖRFÖR HONOM
HAN TÄNDER PÅ ALLT
Vågen är ett kap. Han har karaktär, men är ändå lätt att dressera om man har lite handlag. Han avskyr bråk, och därför kan man kompromissa honom dit man vill. Det gäller bara att inte gå för långt – annars blir han arg och går, eller går ut med sin sekreterare för att kompensera…
Vågen är mycket personlig och tänder inte på någon speciell stil. Han är dock svag för humor och för god mat (även god dryck) samt trivs med harmoniska människor som inte tappar humöret.
Tala med honom och var ärlig. Han ser på djupet och har lätt för att fästa sig för folk. Har du minsta tur förälskar han sig i dig. Vågen är tillgiven till sin natur.
Tänk på att Vågen är moralisk. En hederlig Våg kan t.ex inte stå ut med någon som snattrar för nöjets skull, lika lite som en politiskt engagerad Våg står ut med någon som är för lat för att rösta!
I sängen är Vågen öppen för förslag och trivs vanligen med att du tar initiativet. Se till att han får omväxling. Vad gäller erotiska zoner sitter hans på insidan – ett glas vin och en god ost får honom i rätt stämning mer än smekningar får det!

BARNEN
Är få och bereder i allmänhet föga glädje

ANFÖRVANTER
Ofta kontroverser med föräldrarna särskilt med fadern. Syskonen är ibland avogt sinnade, orsakar strider och förtretligheter.

VÄNNER
Har hon både många och inflytelserika, alla trofasta och hjälpsamma utom en som med eller mot sin vilja vållar stor skada. Vågen är alltid lojal mot sina vänner men överser alltför lätt med deras tvivelaktiga handlingar.

PRESENTER?Vågen är artistisk, ärlig och tillgiven. Hon tycker om presenter som är konstnärliga och vackra, som smycken, tavlor, exklusiva kläder eller saker till hemmet. En klocka är en idealisk present. Ge henne inte något plumpt eller oanständigt!