Av
den
12 februari 2014

Idag har det varit lite av en mellandag vad gäller sportintresset, hockey och curling i all ära, men jag längtar mera till morgondagens skidåkning och skidskytte.

Matlagning är en lagom syssla när det blir för spännande på teve…

pulledchickencoop

I helgen testade vi ännu ett ”pulled”-recept, nämligen pulled chicken!
Här är den ”dragna kycklingen” lagd i ett tortillabröd tillsammans med böngroddar och avocado, jättegott!
Jag hämtade receptet hos Coop och gjorde enligt receptet förutom att jag flådde kycklingklubborna innan tillagning, dvs. jag tillagade dem utan skinn. Annars hade det blivit besvärligt när de var klara, att både plocka bort skinn och ben innan man kan börja äta. Men kryddningen var verkligen god och kyckligen var hur mör som helst.

recepthallare

Om du som jag fortfarande läser recept i kokböcker så är detta ett utmärkt tips! Knip fast boken i en byxhängare så slipper den ta upp bänkyta och blir inte nerkladdad :thumbsup:

fiskgryta

Jag följer sällan recept slaviskt, men tar gärna emot inspiration i form av fina bilder och förslag på ingredienser och kryddor. Jag som inte gillar saffransbröd gillar saffran i matlagningen, framför allt i en fiskgryta där den både ger arom och färg!

Nu inväntar jag gubben som är på hemväg från Kumla, sen blir det mera matlagning, i form av dagens avsnitt av Mästerkocken som vi spelade in för att kunna se tillsammans.

kattoko

Muuu – mjau

TAGS
18 kommentarer
  1. Svara

    Hönsakadorran

    12 februari 2014

    Det där med klädhängaren var smart, att man inte tänkt på det, boken ligger ju bara i vägen på bänken. Det där med Pulled chicken får jag nog googla på, för det låter gott, roligt att prova på något nytt.
    Kram

  2. Svara

    Ninni

    12 februari 2014

    Jag njöt av hockeyn ikväll och var glad för att det inte var några sevärda tävlingar under dagen eftersom jag var till reumatologen i Hudiksvall idag. Men i morgon blir det till att försöka få schemat att gå ihop med skidåkning, laga bilen (i Bollnäs) och skidskytte…
    Jag har helt tappat intresset för både matlagning och bakning nu. Har ingen ork, ingen energi alls. Hoppas den kommer åter snart.
    Kramen.

  3. Svara

    pia nilsson

    13 februari 2014

    Så gulligt!

  4. Svara

    Gun

    13 februari 2014

    Har inte alls följt med OS hittills, vet inte riktigt vad det beror på….Vilket fint tips med klädhängare till kokboken, dom brukar bli lite nerklottade annars 😉 Här har regnat i flera dagar, så snön börjar bli ett minne blott, och Londondimman tycks vi ha fått hit också 🙁 Vilket underbart charmtroll er Vanessa är, och tårtat ser mycket god ut. Tror hon kan linda vem som helst kring sitt lillfinger 😉 Ha det bra och ta det försiktigt med sporten, kram

  5. Svara

    Kicki

    13 februari 2014

    Smart tips med galgen.
    ”Draget” kött har jag gjort en del på sista tiden, men inte på kyckling (än), det har i stället varit revbensspjäll och fläskkarré.
    Kramen

  6. Svara

    Monica o Jacob

    13 februari 2014

    Vilken mysig bild 😀
    Ha en skön kväll

  7. Svara

    Monica o Jacob

    13 februari 2014

    Här hamnade det fel skulle ju vara på vovven och benen 😀
    Ser riktigt mumsigt ut

  8. Svara

    soffie

    13 februari 2014

    himla smart tips med galgen där:) å vilken gullig bild på kossan och katten, os gillas hos mej med jag brukar alltid kolla på sammandraget på 3an på kvällen för dagtid hinner jag inte kika på det! Jag har gjort en liten ostävling bland barnen i min klass, alla fick skriva ned på en lapp hur många medaljer totalt sverige kkommer att ta under os, sedan har vi sammanställt det på en lista det blev mellan 3 medaljer och 16 som barnen valde, först sa någon jag tror 100 men då sa jag att så här brukar sverige ta och då blev resultatet så. jättekul och spännande imorgon får jag sätta upp ett silver till på tavlan:) må så got tå mums va mycket gott du har lagat!

  9. Svara

    Raija

    14 februari 2014

    Frestande matbilder och det ser väldigt gott ut. Tur att jag inte är pigg, annars hade jag nog blivit rejält frestad.

  10. Svara

    "LillaSyster"

    14 februari 2014

    ååå vilket bra tips att hänga upp boken!
    Nu blir det på med radion och följa skidorna. Ha en fin alla hjärtansdag! Kram

  11. Svara

    BrittMarie

    15 februari 2014

    Hej! Den där kokboksupphängningen borde du kunna få patent på! Jag önskar er en fin helg. Jag har varit ledig idag och kunnat se en del på OS, skidor och curling. Vad jag skrattade åt norrmännens dräkter (curling) 😀
    Kram

  12. Svara

    Anki

    15 februari 2014

    Ser väldigt gott ut! Vilken smart idé med byxgalgen… ska genast leta reda på en…
    Jag gör som du – tittar efter inspiration i kokboken för att sen ändå göra som jag tycker 🙂
    Önskar dig en fin helg!
    Kram

  13. Svara

    Mia

    15 februari 2014

    Det börjar närma sig lunch…det känner jag absolut nu när jag ser dina matbilder (försöker dock förtränga det) 😉
    Bra tips med hängaren där! Ska genast kolla om jag äger nån, senast jag lagade mat fick jag matolja på boksidorna, vilket gör att dom blir lätt genomskinliga, men whatever, det syns att jag gjort nåt i alla fall…vilket är en lätt överdrift!
    Kram på er i Pörtet, idag stafettar vi!

  14. Svara

    susan

    15 februari 2014

    Härligt inspirerande bilder du bjuder på idag:) Jag älskar ju också att laga mat och följer sällan recept. Men tar gärna till mig tips om ingredienser…..De så ”moderna” Pulled recepten har jag ännu inte testat….men det låter och ser gott ut!
    Ha en skön helg Kram Susan

  15. Svara

    Gun Wiik Pils

    15 februari 2014

    Själv har jag totalt tappat mitt idrottsintresse, vet egentligen inte varför? Minns då Gunde och Ingemar och en hel drös andra var i farten satt man som klistrad. Följde långloppen kilometer efter kilometer, men upplägget idag med massa olika distanser runt, runt känns inte lika roligt helt enkelt…

  16. Svara

    Agneta

    16 februari 2014

    Galgen, det var ju världens bästa idé, jag använder recept på samma sätt som du. Förutom när jag bakar, då använder jag dom slaviskt. Och alla recept blir kladdiga och klistrar ihop sig. Inte nu mer då! Fram med galge!
    Vilken söt bild på slutet!
    Agneta kram

  17. Svara

    Mias Mix

    16 februari 2014

    Smart med galgen och vad gott det där med kycklingen ser ut!
    Vilken underbar helg med dubbla OS-medaljer!

  18. Svara

    Anna

    23 februari 2014

    Det där med galgen var ju ett utomordentligt tips!

    // Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 5
  • 184
  • 1 684 298
  • 5 269
  • 68 116
Sök här