Bloggen

50 shades of white..

Av
den
17 januari 2016

1-P1000702

Jag står på gården, skidvantarna på, men dom måste av en stund för att fylla på fågelbordet.
Beundrar min vackra vy, kan ju inte annat, men kan samtidigt inte låta bli att önska att kung Bore kunde sända några liiite varmare andetag hit till mig.

1-P1000695

Nej, jag ska inte sjunga någon klagovisa, men ingen mår bra när den bistra kylan håller i sig så länge som den nu gjort. Ironiskt att när vintern är som vackrast sitter man inomhus och ruggar…

1-P1000632

Kameran är med varje gång jag går ut, men oftast ligger den i tryggt förvar i min bröstficka för det är för kallt att klä av sig vantarna och fota.

1-P1000639

Men ibland kan man ju inte låta bli….

1-P1000634

Nu tror o hoppas jag att kylan ska midlras från och med i morgon, så vi kan ta långturer och jag kan fota mer vackert i omgivningarna.

1-P1000641

Ett av mina älsklingsmotiv som jag passerar nästan varje dag på väg till byn

1-P1000642

I kallaste laget..

1-P1000662

Det blir så roliga konturer i naturen när snön har lagt sig, här kunde man tro det låg kullerstenar under…

1-P1000643

Jag läste igår om fluff-faktorn, känner du till den?

1-P1000530

Den talar om hur mycket snö som faller i olika temperaturer. Om vi utgår från 1 cm snö när det är nollgradigt så motsvarar det 2cm vid -7 grader, vid -11 3cm, vid -16 5cm och vid -21 blir det som vid nollgradigt var en cm hela 7 cm, det beror på fluffaktorn det!

1-P1000663

Kanske blev det nu inte 50 toner av vitt, men bra nära!
Ha en fin söndag gott folk

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  17 januari 2016

  Otroligt vackra bilder! Och det är så fint ute nu med allt det vita men liiite för kallt allrahelst då det ska dra och blåsa hela tiden. Men faktiskt så har det känts lite varmare ute idag mot igår trots att det i morse skilde bara 1º. Vi hade -12º i morse men nu är det faktiskt bara -7º! Nu kommer det nog godadagar för att vara ute. 🙂 Kanske t.om jag kan få till nån bild av snön…
  Kramen.

 2. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  17 januari 2016

  Så vackra vintriga vinterbilder men du måste ha frusit om fingrarna när du skulle trycka på avtryckaren 🙂
  Det blir inte mycket fotat här där jag bor i Östergötland för vi har också haft det så kallt. Ser fram mot varmare tiden så man kan fota mer.
  Ha en skön fortsatt söndagskväll !
  Kram

 3. Svara

  Eva-Lena

  17 januari 2016

  Man slutar aldrig att imponeras av dina bilder! Du har en särskilt bra blick. Här har vi haft dräglig temperatur i helgen, runt -10 dagtid. Inte så att man går långpromenader för den skull, men ändå. Jag älskar knarret under skorna, och ber för att det ska hålla sig på minus länge, för så fort plusgraderna kommer så är halkan snart här också. Det blir väldigt lite utetid och uppetid ö h t, jag mår s-t, om det ör som förtjänat eller vad vet jag inte. I morgon ska jag till gastrodoktorn på återkommande kontroll. Jag hoppas att han har några svar. Tack för bilderna, och allt gott till dig! KRAM

 4. Svara

  Hillevi

  17 januari 2016

  Fantastiska bilder, särskilt de vid forsen!
  Den har lindrats lite kylan här idag, bara -12 men än känns allt totalt djupfruset. Var ute två timmar, sen tog det fyra timmar att tina!

 5. Svara

  Kersti

  17 januari 2016

  Så fantastiskt vackert det är hos dig nu. Det är så fint med rimfrosten.
  Kram från ett lite varmare Enskede (-8 idag).

 6. Svara

  Mias Mix

  17 januari 2016

  Åh så fina bilder! Helt underbart!! Ha en fin kväll 🙂

 7. Svara

  Pernilla

  17 januari 2016

  Så underbart vackert. Vi har sällan sådan rimfrost här. Det blåser oftast eller så är det inte så kallt. Här på temperaturen perfekt. Några minus bara, torra fina vägar och ingen nederbörd på flera dagar.
  /P

 8. Svara

  Annika

  18 januari 2016

  Visst är vintern vacker. Bara man slipper känna kylan.- Just nu så sitter jag och eftersvettas efter ett snöröjnings motionspass. Bara 7 grader men då får vi mer snö istället suck…
  Måndagskramen

 9. Svara

  Kicki

  18 januari 2016

  Som vanligt tar du otroligt vackra naturbilder.
  Att det är vackert ute är endast något förmildrande för det kyliga vädret.
  Kramen

 10. Svara

  "LillaSyster"

  18 januari 2016

  Ren och vit snö hos dig! Det är säkert mer än femtio nyanser, Superfina bilder men som sagt i kallaste laget. Men idag är det lite mildare och så mycket halare har jag förstått, idag blir det nog en intensiv dag för de som har hand om gipsningen på landets sjukhus. Jag ska hålla mig inne och jobba! Kramen

 11. Svara

  Menageriet

  18 januari 2016

  Mycket vitt, grått och lite gult i Dina fina bilder! Är det något rinnande vatten eller är det fruset i fallet?
  Kan det stämma det där med fluffaktorn? Verkar lite tveksamt, tycker jag? 😉
  Måste vara en fin utsikt med Domherrarna på fågelbordet? En riktig vinterfågel! Har Du haft någon fågel som kommer på fönstret och tigger mat? När jag hade huset så hände det ibland när det var lite mat. Då kom någon och pickade på rutan och sa till. :thumbsup:
  Jag älskar blommiga gardiner, men kanske inte i köket! Hoppas att Du hittar några som Du gillar?
  Ha det gott och kram! 🙂

 12. Svara

  Malin

  18 januari 2016

  Så tjusigt Paula!

  Såg din kommentar hos mig och då tänkte jag att ska jag hälsa på hos dig då blir det inte vintertid :hide:

  Shit 16 grader, det är ju jättekallt, jag skakar tänder inomhus redan under 20 plusgrader 🙂

  Nu har vi skitkallt igen ute, -25,6 i morse, när allt under minus 15 är hemskt.

  Ja nu är det dags att blogga, jag håller med.

  Kramisar

 13. Svara

  Agneta

  18 januari 2016

  Gud i himlen så vackert! Vilka bilder! Du bor paradisiskt!
  Och om jag skulle gissa så är det säkerligen mer än 50 toner av vitt, jag skulle vilja påstå att det är hundratusentals olika nyanser av vitt, man tror inte det, men det lär vara så med färger, jag lärde mig det i nån skola nån gång……
  Kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 69
 • 235
 • 1 654 714
 • 5 125
 • 66 106
Sök här