Husmorstips
Idag har det varit lite av en mellandag vad gäller sportintresset, hockey och curling i all ära, men jag längtar mera till morgondagens skidåkning och skidskytte.
Matlagning är en lagom syssla när det blir för spännande på teve…
I helgen testade vi ännu ett ”pulled”-recept, nämligen pulled chicken!
Här är den ”dragna kycklingen” lagd i ett tortillabröd tillsammans med böngroddar och avocado, jättegott!
Jag hämtade receptet hos Coop och gjorde enligt receptet förutom att jag flådde kycklingklubborna innan tillagning, dvs. jag tillagade dem utan skinn. Annars hade det blivit besvärligt när de var klara, att både plocka bort skinn och ben innan man kan börja äta. Men kryddningen var verkligen god och kyckligen var hur mör som helst.
Om du som jag fortfarande läser recept i kokböcker så är detta ett utmärkt tips! Knip fast boken i en byxhängare så slipper den ta upp bänkyta och blir inte nerkladdad :thumbsup:
Jag följer sällan recept slaviskt, men tar gärna emot inspiration i form av fina bilder och förslag på ingredienser och kryddor. Jag som inte gillar saffransbröd gillar saffran i matlagningen, framför allt i en fiskgryta där den både ger arom och färg!
Nu inväntar jag gubben som är på hemväg från Kumla, sen blir det mera matlagning, i form av dagens avsnitt av Mästerkocken som vi spelade in för att kunna se tillsammans.
Muuu – mjau
Hönsakadorran
Det där med klädhängaren var smart, att man inte tänkt på det, boken ligger ju bara i vägen på bänken. Det där med Pulled chicken får jag nog googla på, för det låter gott, roligt att prova på något nytt.
Kram
Ninni
Jag njöt av hockeyn ikväll och var glad för att det inte var några sevärda tävlingar under dagen eftersom jag var till reumatologen i Hudiksvall idag. Men i morgon blir det till att försöka få schemat att gå ihop med skidåkning, laga bilen (i Bollnäs) och skidskytte…
Jag har helt tappat intresset för både matlagning och bakning nu. Har ingen ork, ingen energi alls. Hoppas den kommer åter snart.
Kramen.
pia nilsson
Så gulligt!
Gun
Har inte alls följt med OS hittills, vet inte riktigt vad det beror på….Vilket fint tips med klädhängare till kokboken, dom brukar bli lite nerklottade annars 😉 Här har regnat i flera dagar, så snön börjar bli ett minne blott, och Londondimman tycks vi ha fått hit också 🙁 Vilket underbart charmtroll er Vanessa är, och tårtat ser mycket god ut. Tror hon kan linda vem som helst kring sitt lillfinger 😉 Ha det bra och ta det försiktigt med sporten, kram
Kicki
Smart tips med galgen.
”Draget” kött har jag gjort en del på sista tiden, men inte på kyckling (än), det har i stället varit revbensspjäll och fläskkarré.
Kramen
Monica o Jacob
Vilken mysig bild 😀
Ha en skön kväll
Monica o Jacob
Här hamnade det fel skulle ju vara på vovven och benen 😀
Ser riktigt mumsigt ut
soffie
himla smart tips med galgen där:) å vilken gullig bild på kossan och katten, os gillas hos mej med jag brukar alltid kolla på sammandraget på 3an på kvällen för dagtid hinner jag inte kika på det! Jag har gjort en liten ostävling bland barnen i min klass, alla fick skriva ned på en lapp hur många medaljer totalt sverige kkommer att ta under os, sedan har vi sammanställt det på en lista det blev mellan 3 medaljer och 16 som barnen valde, först sa någon jag tror 100 men då sa jag att så här brukar sverige ta och då blev resultatet så. jättekul och spännande imorgon får jag sätta upp ett silver till på tavlan:) må så got tå mums va mycket gott du har lagat!
Raija
Frestande matbilder och det ser väldigt gott ut. Tur att jag inte är pigg, annars hade jag nog blivit rejält frestad.
"LillaSyster"
ååå vilket bra tips att hänga upp boken!
Nu blir det på med radion och följa skidorna. Ha en fin alla hjärtansdag! Kram
BrittMarie
Hej! Den där kokboksupphängningen borde du kunna få patent på! Jag önskar er en fin helg. Jag har varit ledig idag och kunnat se en del på OS, skidor och curling. Vad jag skrattade åt norrmännens dräkter (curling) 😀
Kram
Anki
Ser väldigt gott ut! Vilken smart idé med byxgalgen… ska genast leta reda på en…
Jag gör som du – tittar efter inspiration i kokboken för att sen ändå göra som jag tycker 🙂
Önskar dig en fin helg!
Kram
Mia
Det börjar närma sig lunch…det känner jag absolut nu när jag ser dina matbilder (försöker dock förtränga det) 😉
Bra tips med hängaren där! Ska genast kolla om jag äger nån, senast jag lagade mat fick jag matolja på boksidorna, vilket gör att dom blir lätt genomskinliga, men whatever, det syns att jag gjort nåt i alla fall…vilket är en lätt överdrift!
Kram på er i Pörtet, idag stafettar vi!
susan
Härligt inspirerande bilder du bjuder på idag:) Jag älskar ju också att laga mat och följer sällan recept. Men tar gärna till mig tips om ingredienser…..De så ”moderna” Pulled recepten har jag ännu inte testat….men det låter och ser gott ut!
Ha en skön helg Kram Susan
Gun Wiik Pils
Själv har jag totalt tappat mitt idrottsintresse, vet egentligen inte varför? Minns då Gunde och Ingemar och en hel drös andra var i farten satt man som klistrad. Följde långloppen kilometer efter kilometer, men upplägget idag med massa olika distanser runt, runt känns inte lika roligt helt enkelt…
Agneta
Galgen, det var ju världens bästa idé, jag använder recept på samma sätt som du. Förutom när jag bakar, då använder jag dom slaviskt. Och alla recept blir kladdiga och klistrar ihop sig. Inte nu mer då! Fram med galge!
Vilken söt bild på slutet!
Agneta kram
Mias Mix
Smart med galgen och vad gott det där med kycklingen ser ut!
Vilken underbar helg med dubbla OS-medaljer!
Anna
Det där med galgen var ju ett utomordentligt tips!
// Kram