Inga konstigheter!
Skomakare, håll dig vid din läst!
Paula, håll dig till sånt du känner till, i alla fall mestadels!
Tack för svaren angående pippifågeln, visst var det en vanlig björktrast, det såg även jag när jag jämförde bilder…
Men jag fick i alla fall reda på ett roligt öknamn på fågeln, nämligen ”sketprost” !
En vän uppifrån norr skrev att den kallas så för att kommer man för nära boet så skiter den på dig!
Det här är en häst, toto-häst (enligt två-åringen), en av två jättefina ridhästar som finns här i byn.
När vi passerade deras tomma hage (trodde vi) så studsade hundarna plötsligt iväg som skjutna ur en kanon!
Det var hästarna som spanat in oss och var sällskapssjuka så de kom galopperande för att hälsa!
Här passerar jag några solälskande getter som tar sig en middagsrast
Men på den här bilden fanns någon jag inte såg när jag knäppte kortet, nämligen ett….buksvin?!? Säg inte att jag har fel…Jag har fött upp grisar i mitt liv, och inte såg de ut så här..
Nå, oavsett var den ett mysigt tillskott till min fotografiska djursamling.
Igår tog jag en skogstur med en av mina trevliga grannar
Vi tittade till grannens trattis-ställe där små minisvampar stod och hukade, de hade inte vuxit till sig på flera veckor, så de fick stå kvar.
Men när vi fortsatte promenaden stod de här där längs stigen, olivvaxskivlingar, små men goda! Dem kunde jag inte låta bli…
Färgen på svampen är missvisande i lampskenet, de är som namnet säger mer åt olivgrönt och skivorna är tydligt gula.
Svampen hamnade direkt i grytan när jag skulle testa en ny pastarätt.
Jag kände inte till den italienska salsiccian men när den var på extrapris blev jag nyfiken. Det är en råkorv med många goda kryddor.
Jag drog av skinnet på korven och bitade den smått innnan jag stekte den. Med följde alltså svampen, hel spenat, salladslök och en burk färdig pastasås med ricotta och pecorino samt italienska tomater.
Absolut ätbart, men jag blir nog aldrig någon pastaälskare. Och korven tyckte jag var väldigt fet och blev hård vid stekning.
Nu är jag lite nyfiken igen, har du ätit salsiccia, i så fall i vilken maträtt? Kanske ska jag ge den en andra chans eller så håller jag mig till mina ”vanliga” kryddiga korvar
Minton
Har ätit salsicca korv och tycker den är god. Jag köper inte den råa utan den är som vanlig korv. Steker den till någon stuvning eller stekt potatis.
Trevliga djur du har runt dej men den bäste är Daniel.
Kramar från oss
Anna-Lena
Jag håller mej till Vaggeryds goda korvar. Sen gillar jag bratwurst oxå. Men inte för kryddiga och konstiga smaker. Pasta är gott. En sådan märklig gris. Klart hängmagad.
Ha det gott! Kram
Susjos
Din maträtt ser supergod ut, jag gillar pasta–och svamp och salciccia!!
Äldsta sonen med flickvän gjorde en väldigt god pasta med salcicciafärs när vi var i stugan i somras, eller var det förra sommaren?!
Kan vara nåt liknande detta recept :
https://www.tasteline.com/recept/salsicciafars-med-pappardelle-och-parmesan/
Det var hur gott om helst, jag visste inte att det fanns salcicciafärs att köpa, men det finns det, gillar smaken mycket!
Det är inte ett vildsvin som står där bland getterna, näe, lite för stor buk va?
Ha det gott!
Kram!
BP
Först konstifikationer (älskar det ordet:-) ) och nu konstigheter – fyndigt tjejen:-)
Å inte hade du tråkigt idag heller. Å vädret var betydligt bättre hos dig än hos mig. Men jag klagar inte – inte än i alla fall;-)
Bilden på din pastarätt borde finnas i en kokbok – den är helt suverän. I motsats till dig är jag ju en pasta-människa – så jag bara njuter. Vad gäller salciccia så är jag benägen att hålla med dig. Här säljs det salcicciafärs just för sådana rätter som din. Men jag är inte så värst förtjust i ”kryddblandningen” i salciccia. Den är alldeles för dominerande för min smak. Men åt andra sidan så är jag ju inte förtjust i korvar över huvud taget.
Tagliatellen hade jag nog föredragit med bara svamp och parmesan eller ostsås – dregel, dregel:-) Det såg himmelskt gott ut kan jag säga:-)
Anki
Mysig promenad med trevliga stopp för att hälsa på de olika djuren 🙂
En svamptur blev det också … härligt! Jag är inte heller någon pastaälskare … men med svamp och en god ostsås till är det ganska OK.
Nu tror jag att du bara skrivit fel … för svamparna du plockat är frostvaxskivling.
Kram
Paula
Är det så Anki? Jag var säker på att det var olivisar, färgen på fotona är missvisande. Men du har säkert rätt,… det är ju dessutom säsong för frostisar nu och jag brukar plocka dem när de är lite frysta, lättplockade. Så tack för rättelsen, nu måste jag förstås meddela min kompis också om min fadäs, hon kommer att leta efter dem på sina promenader, men ingen skada är ju skedd då bägge är goda matsvampar! Onsdagskram
Ditte
Skönt att komma ut och du har mycket vackert på nära håll.
Vad roligt att det också blev en del svamp.
Vad gäller pasta, så tycker jag om ”god” pasta och med god sås till.
Salciccia är ingen favorit hos mig heller. Hade nog uteslutit den ock kört på bacon till såsen för att få sälta och smak.
Tycker bilden på din middag blev jättebra och du kan ju inte få till andra färger än de som finns.
Härliga bilder i hela inlägget.
Kram
LillaSyster
Gillar salsiccia mmmm och bäst är den råa korven som du köpt.
Tycker att din rätt ser magiskt god ut =) Ha en bra onsdag
Ninni
Fina djurbilder och en svamp jag aldrig hört talas om. Du är ju grym på svamp!
Nä, korv är inget jag äter om jag slipper. Kryddkorvar upplever jag som alldeles för starka för min smak. Nä, rå falukorv och grillkorv men även grillad grillkorv är det längsta jag kan sträcka mig. Pasta som är för tjock är heller ingen höjdare. Föredrar tunn, tunn spagetti när jag ska äta pasta. Men om du hade serverat mig den där rätten, som ser väldigt aptitlig ut, så hade jag naturligtvis ätit den och den är säkert godare än vad jag inbillar mig då det är korv i. 🙂
Kramen.
Paula
Haha, vi har nog olika smakpaletter du och jag. Jag har på chiliflakes på det mesta jag äter. Du skulle smaka en grillkorv med bacon och ost, som coop har, den är mild och fyllig och god