Bloggen

Förstoringsglasögon

Av
den
16 augusti 2023

Jag köpte för ett tag sedan en förstoringslampa som hjälp när jag färglägger pyttesmå ytor i mina paint-by-number-tavlor.
Det visade sig att den var rätt klumpig där den satt fast i bordskanten och dess ledade armar skulle flyttas runt på målarduken.
Jag var med andra ord inte helt nöjd, utan började fundera om det inte fanns fiffiga förstoringsglasögon istället.
Jag har en förstoringslupp, men den har man i ena handen hela tiden och jag ville ha händerna fria att öppna små färgtuber med.
Rådfrågade förstås experten på de flesta områden, min kära dotter, och vips hade hon hittat

dessa på nätet till ett mycket acceptabelt pris. Tjong sa det, så var de beställda, och hemleverans skedde igår.
Nu är jag ju förstås klok nog att be om hjälp så fort det gäller att skruva ihop manicker eller läsa instruktioner så idag kom dottern hit en sväng efter jobbet.

Jag bjöd på lite småtugg som jag fixade i airfryern, mozzarellasticks, cheesenuggets och fishnuggets, varför har alla produkter bara namn på engelska?
Lite goda dipsåser till så var magen glad.

testing testing….

Och visst syntes alla små siffror på duken bättre! Jag har alltså mina vanliga glasögon och de extra förstoringsglasen samtidigt på näsan. Förstoringsglasen går att vinkla uppåt och nedåt och det finns linser i olika styrkor.
Kvällarna blir redan mörkare och nu har jag bra förutsättningar att fortsätta med min hobby även kvällstid. Som bekant sitter jag uppe och kuckilurar till långt efter midnatt…
Imorgon har jag stämt träff med….kungen!
Hur det hela avlöper får ni läsa om imorgon, och skulle jag missa Hans Höghet så får jag nöja mig med att lyssna och se bröderna Noren uppträda på torget!

TAGS
32 kommentarer
 1. Svara

  BP

  16 augusti 2023

  Vilken grej! Du ser ut som en astronaut, en utomjording eller en tandläkare med den förstoringsmanicken. Perfekt om den gör sitt jobb, för har man en hobby, vill man ju gärna hålla på med den oavsett ålder.
  Plockmaten såg yummie, yummie ut. Böngroddar däremot får jag inte ned. De ser ju ut som spermier;-)
  Skoj med kungligt besök i Falun imorgon. Hoppas du kan leverera några bildbevis att du sett kungaparet. Och så önskar jag dig och kungen fint väder såklart:-)

 2. Svara

  Anna-Lena

  16 augusti 2023

  Bröderna Norén! Wow! De hade jag gärna sett. Suveränt bra !
  Snygga målningar… Skulle inte hjälpa med förstoring för mej… man ska ju ha stadig hand oxå. Kram

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Ja Norén pojkarna är bara bäst! Även om de fick gliringar över att de uppträdde för kungaparet i Falun fast de kommer från Borlänge…lokalpatriotism vet du,. Jag är väldigt stadig på hand fast jag har artros i alla fingrar. Däremot är jag mycket rucklig på benen så balansen är mindre bra.
   Trevlig helg o kram från pörtet

 3. Svara

  Minton

  16 augusti 2023

  En smart lösning för att se de små siffrorna. Tavlan är så fin med räven. Jag skall ta bilder på det lilla jag gjort i pärlbroderi.
  Varit på vårdcentralen och kollat hörseln och den var inte bra. Skall få remiss till hörselavd på sjukhuset så blir det hörapparat hoppas jag
  Nu skall jag väcka den lille så han kan nattakissa.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Ja, jag vill gärna se dina pärlbroderier. Min förra granne höll på, jag testade ju med hennes prylar, men mina fingrar greppade inte alls å samma vis som jag kan hålla i en pensel. Trist med din dåliga hörsel, det drabbar nog nästan alla när vi blir äldre, ibland är det skönt att inte höra allt, till exempel brusig trafik, men man behöver höra både prat och musik förstås. Som tur är finns det hjälpmedel, hoppas du får komma snart till hörselmottagningen! Kram och nospuss till fyrfotingen

 4. Svara

  LillaSyster

  16 augusti 2023

  Oj vilken fin målning du gör! Förstår att det krävs både ljus och förstoringsglas. Bra när hjälpen är nära och alltid trevligt att äta ihop med någon. Ha det så kul imorgon då du, prinsen och kungen =)

 5. Svara

  Karin

  16 augusti 2023

  Men så bra, så skönt att kunna jobba på utan att behöva kisa och överanstränga ögonen! Du ser väldigt proffsig ut.

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Jag ser ju inte klok ut, men, det är ju ingen annan som ser när jag sitter där vid köksfönstret!

 6. Svara

  Susjos

  16 augusti 2023

  Va fin tavlan blir, och så smarta förstoringsglasögon! Skönt att ha dottern nära som kan hjälpa till att fixa! Airfryer, blir mer och mer sugen på att skaffa en, men vart ska man ställa den?
  Va spännande saker det händer i Falun! Ser fram emot bilder!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Har inte du ett redigt stort kök`? Men jag förstår dilemmat, trots att jag köpte den minsta storleken så fick jag lov att flytta vattenkokaren in i köksskåpet. Dottern funderar på att gå ihop med barnbarnet o skaffa en lite större gemensam, de äter ofta tillsammans o bor ju grannar. Kan vara smidigt.
   Fredagskram

 7. Svara

  Karin

  16 augusti 2023

  Men wow vilka smarta ”glasögon”, såna måste jag googla på, de är nog perfekta till maken när han ska mecka med smågrejer.
  Kungen och drottningen kommer till Gävle på måndag, men jag avstår att försöka se dem då för jag antar att det blir väldigt mkt folk och trångt och det gillar jag inte.
  Hoppas du får några fina bilder på kungaparet som vi får se här i bloggen.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Trängsel gillar inte jag heller, men jag tänkte att det nog var första och enda gången jag skulle få se kungaparet. När jag kom till stan var det rätt lugnt på torget, men när allt folk som stått vid vägkanterna och sett dem åka häst och vagn också kom farande till torget blev det heltjockt med folk. Flera tusen stod det i tidningen. Tyckte synd om alla riktigt gamla damer som förstås ville se kungaparet och inte hade någon sittplats. En bredvid mig stod och hängde i en stolpe och jag var rädd att hon skulle segna ner o svimma för det var väldigt varmt där i solen. Jag smet iväg innan programmet var slut, ville inte trängas mer. Trevlig helg!

 8. Svara

  BP

  16 augusti 2023

  Svar: Jag älskar friidrott. Så jag kommer absolut följa VM från Budapest. Är långt ifrån lika bra på friidrott som på fotboll, men med tanke på min usla allmänbildning så är jag hyfsat bra på fotboll och friidrott. Synd bara att friidrottens början kolliderar med bronsmatchen. Ja, på söndag blir det ju också en kollision, men det ordnar sig nog;-)
  Å vem tycker du tar medalj av svenskarna i Budapest?
  Förutom Duplantis tycker jag att gångaren Perseus Karlström borde ta en medalj, även om jag tycker att just gång är den mest korkade av alla. Daniel Ståhl satsar jag en slant på, men det blir inte guld den här gången – tror jag. Simon Pettersson kanske är en mästerskapskastare som hittills inte levt upp till förväntningarna. Den killen gillar jag och unnar ytterligare en framgång.
  Så, det var min “prognos” från tv-soffan, jag menar från kontorsstolen framför datorn;-) Nu tycker jag att du ska göra ett litet (läs: långt) tips-inlägg om vad du tycker om friidrotts-VM här på bloggen.

  PS. Tack och lov att Ungern har samma tidszon som Sverige. Då slipper man gå upp mitt i natten. Synt att det är tv4-“klanen” och inte svt som sänder… DS.

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Haha, det blir nog inget långt fri-idrottsinlägg från mig. På sin höjd några rader. Har så många temabloggar närmaste tiden så det finns inte tid eller utrymme, och jag tror inte mina bloggbesökare är så intresserade heller. Har iaf skrivit upp alla svenska och finska startande imorgon då tävlingarna drar igång. Och förstås tidsprogrammet. Ibland får jag skriva Lahti SE, hon är svenska fast hon har finskt namn, liksom Blomqvist som tävlar för Finland imorgon. Annars blir det ju helknäppt. Jag tror inte på finska medaljer annat än i damernas stav där jag hoppas Wilma tar en medalj. Finska spjutkillen kan kasta långt men han har inte huvudet med sig utan floppar på stora tävlingar. Hoppas jag har fel…

 9. Svara

  Anna i Portugal

  17 augusti 2023

  Underbart att du har hittat en så smart lösning! Jag misstänker jag behöver något liknande framöver. Just nu är det ju datorn jag sitter med på kvällstid och där finns tillräckligt med ljus 🙂

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Det hade förstås varit enklare om jag inte var beroende av vanliga glasögon på näsan, har astigmatism så dem bär jag all vaken tid. Men de korta stunder jag sitter och målar, max en timme åt gången så ska det funka med dubbla. Fick avtryck på näsan förstås men inte värre än att de försvinner under natten.

 10. Svara

  Mia

  17 augusti 2023

  Bröderna Norén, wow då skulle jag bli starstruck på riktigt! Enligt mig överglänser dom kungahuset med hästlängder 😉
  Tänk vilka grejer det finns! Förstoringsglasögon!! Det kanske vore nåt för mig när jag läser? Det börjar bli lite svårt med det men jag ska börja med att åka till optikern först 🙂
  Är du nöjd med din airfryer? Maten ser verkligen jättegod ut, kram på’re

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Jag håller fullkomligt med, i ärlighetens namn hade jag inte gett mig in bland trängseln bara för kungen o Silvia, never! Nu stod jag riktigt nära scenen där de spelade, o det var verkligen toppen! Jag är nöjd med airfryern, Inte mycket får plats men när dottern var här friterade vi i omgångar. Det finns nog bättre glasögon för läsning skulle jag tro, Bra att du tar ett optikerbesök, jag borde också kolla synen, när jag var på lasarettet nyligen pga min infektion i ögonen gjordes ett syntest där de sa att jag skulle kunna förbättra min syn med nya glasögon. Kram

 11. Svara

  Gun Wiik Pils

  17 augusti 2023

  Tror att det hade passat mig bra också att sitta och koncentrera mig och samtidigt koppla av. Vad gör du med dom färdiga alstren? Har väggarna fulla med tavlor som jag gillar.
  Min man hade också en förstoringsmojäng då han gjorde knivar och silversmycken.
  Tror att det är bra att ha lite hjärngympa men också att göra något med sina händer.

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Ja du, det är ju ett problem, vad ska man göra av dem? Om jag bodde större kunde jag klämma några till upp på väggarna men nu har jag inte mycket till väggar. Men jag byter ut dem ibland, tar ur ramarna och lägger in andra motiv. En del har jag gett till vänner också. Men man blir inte nöjd med alla färdiga alster, många kasserar jag direkt när de är klara. Jag lyssnar på ljubok eller sommarpratare när jag målar, jag löser korsord när jag äter frukost. Är med i vetligan på nätet, en fråga varje dag samt matcher mot någon ibland. Det finns mycket skoj, inte minst ditt och mitt spelande på nätet!
   Kram

 12. Svara

  Anki

  17 augusti 2023

  Vilken utomordentligt bra uppfinning! Härligt att det finns hjälp som fungerar … underbar tavla 🙂
  Aha … kungabesök och bröderna Norén – blir spännande att se vad du väljer.
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Valde Norens-bröderna, kungen och Silvia fick jag se på köpet! Kram

 13. Svara

  Kicki

  17 augusti 2023

  Så bra att du hittat nåt som fungerar när du ska se att måla smått. Väldigt fin tavla för övrigt.
  Jag längtar tills jag får ut mina nya glasögon, som det är nu är det jättejobbigt med ögonen.
  Jag är ständigt trött i dem och har klåda, men är förbjuden att gnugga mig i ögonen.
  Måste sätta i ögondroppar många gånger per dag för att hålla torrheten i ögonen i schack.
  Dessutom är jag så ljuskänslig att jag har solglasögon på utomhus, vare sig det är sol eller moln.
  Ha en bra dag!
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Usch det låter jobbigt. Jag vet själv hur man mår när ögonen inte är med, jag har ju en kronisk ögoninflammation som gör att ögonen svider och tåras. På sommaren är det lindrigast, på vintern värst. Ska massera ögonen och använda droppar, jojo. Hoppas du snart får lindring. Ljuskänslig är jag egentligen inte, snarare tvärtom, har väldigt dåligt mörkerseende, så jag har alltid många lampor tända.Kram till dig och Berra.

 14. Svara

  Anna-Lena

  17 augusti 2023

  Bra grej det där, det förstår jag, utan att alls veta något egentligen alls. Men den ser smart ut. Du med förstås.
  Fick just bilder av min son på kungaparet i Falun. Han hade full koll från sin arbetsplats… Kul, tycker jag. Skulle gärna ha varit där.
  Bröderna Norén hade jag väldigt gärna lyssnat på.

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Vad spännande att din son satt på första parkett vid torget! Usch vilken trängsel det blev, och en massa gamlingar som inte orkade stå i värmen. Parkbänkarna var förstås utanför avspärrningarna där de elakt log åt alla som inte kunde nyttja dem. En tant som stod bredvid mig var över 80 och stod o höll i sig i en lyktstolpe. Trodde hon skulle svimma…Inte hade jag stått där enkom för kungaparet, men Noren-bröderna, ack vad dom kan sjunga!

 15. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  17 augusti 2023

  Vilken fin tavla du målar! Du är ju en riktig konstnär! Jag hade själv en förstoringslampa med belysning när jag broderade en tavla. Jag var nöjd med den, men hade förstås ingen aning om att det fanns sådana avanserade glasögon.
  Blogga gör jag tyvärr inte längre. Jag tycker inte jag har något att skriva om. Jag gör lite fotoböcker ibland. Man har ju så mycket bilder i sin telefon och på datorn. Kanske de försvinner i cybern, vad vet jag. Senast har jag samlat mina bästa bilder och gjort en höst-, vinter- och vårbok. Nu står sommaren i tur, när sommaren snart är över.
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Det lät mysigt med fotoböcker, min dotter har gjort några som hon gett i julklapp. Jag förstår att det är skillnad mot när du jobbade och var ute i svängen mer, men jag bloggar fast dagarna är ganska enahanda. Alltid finns det något att berätta eller diskutera. Men viljan måsste förstås finnas. jag har inte tappat gnistan ännu. Hoppas du får en skön sensommarhelg, kram

 16. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  17 augusti 2023

  Hade ni kungabesök eller satt eventuella översvämningar P för det!?
  Kluriga glasögon, jag får skaffa mig läsglasögon snart tror jag. Mina vanliga förminskar, men hittills har jag klarat mig genom att ta av mig dom när jag läser.
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Ja nu har jag träffat både kungen och Silvia, bakom ett plexiglas. De kom visst ut och frotterade sig med folket sen men då hade jag flytt fältet. Jag var mer intresserad av Noren-bröderna, o som de sjöng! Men visst är det lite kul när tusentals människor samlas på ett torg och alla är glada och förväntansfulla. Fast vifta med flagga betackade jag mig för…Kramiz

 17. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  17 augusti 2023

  Men, vad fiffigt! Och vad bra att de fungerade som det var tänkt. Det är klart att det underlättar om du kan ha båda händerna fria och dessutom se de små fälten 😀 Vilken jättefin tavla du målar nu. Så himla söt räv mitt bland alla blomster.
  Är du nöjd med airfryern? Jag funderar på att köpa en och vill gärna få ett omdöme.
  Bröderna Noren är nog bra mycket trevligare att träffa än kungen. Men jag är inget fan av vår kung så det krävs inte mycket för att vara bättre 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 augusti 2023

   Jag är jättenöjd med min airfryer. Köpte idag vegonuggets av bondböna och vete som jag ska testa imorgon. Inget planerat, de var nedsatta….men jag äter gärna vego när det passar sig.
   Min airfryer är minsta sorten, tror du kanske vill ha en något större. Jag måste köra i omgångar om jag vill ha te.x nuggets och pommes. Såg idag reklam på en sort där det fanns 8 olika program, på min finns bara på och avknapp, haha Men den är lätt att hålla ren, när jag friterar kött eller halloumi som kan bli rinnigt så har jag i ett kaffefilter i botten för att slippa kladd, det rådet fick jag av dottern.Jag tror du skulle trivas med en airfryer, ni skulle bli goda kompisar! Och du har ju gott om skåp och utrymmen i köket! Bröderna Noren var toppen, som de spelade! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här