Läst

Jag har läst/lyssnat..

Av
den
17 september 2024

I augusti har jag lysnat på följande två ljudböcker:
Änkan av Helene Flood Mitt betyg 3/4
Uppläsare: Marie Richardson Mitt betyg 4/4
Erling segnar ner på cykeln och hittas avliden. Ensam i det stora huset sitter Evy, hans fru sedan fyrtiofem år. Det är något som inte stämmer med makens dödsfall. Föremål försvinner från huset, de vuxna barnen döljer saker för henne och källardörren som alltid är låst står plötsligt på glänt. En gammal vän från Erlings ungdomstid dyker plötsligt upp och har något att berätta. Fanns det personer som ville skada Erling? Till och med döda honom? Och om så var fallet, är den personen nu ute efter Evy?
Åter en spännande bok av författaren, har tidigare läst “Terapeuten” och “Betraktaren” Att lyssna till Marie Richardson är en njutning!

Hembiträdet av Freida McFadden Mitt betyg 2/4
Uppläsare: Gunilla Leining Mitt betyg 3/4
Millie har avtjänat ett tioårigt fängelsestraff och bor i sin bil när hon får jobb som hembiträde hos den förmögna familjen Winchester: mamma Nina, pappa Andrew och nioåriga dottern Cecelia. Bostad ingår – ett minimalt vindsrum i familjens jättevilla.
Millie satsar allt på att sköta jobbet perfekt – hon städar, tvättar, tar hand om parets dotter, lagar fantastiska middagar till familjen och äter själv ensam i vindsrummet. Men snart börjar hon ana att familjen Winchester döljer betydligt mörkare hemligheter än hon själv.
Varför beter sig Nina så bisarrt? Och varför går det bara att låsa vindsrummet från utsidan? När Millie faller för frestelsen att försöka ta reda på vad som egentligen pågår i huset tar allt en chockerande vändning. Det visar sig att familjen Winchester spelar ett farligt spel – men de vet inte vad Millie är kapabel till…

Den här boken är verkligen hajpad. Den har legat i topp på BookTok. Jag tyckte den var rätt enkelspårig och blev inte så imponerad.

TAGS
4 kommentarer
  1. Svara

    BP

    17 september 2024

    Och jag som trodde att du inte läste deckare – hahaha:-)

    PS. Glömde ju kommentera din läckra kålsoppa – yummie, yummie:-) DS.

    • Svara

      Paula

      17 september 2024

      Jag försöker lära mig att tycka om spänning…i litteraturen. Bäst funkar ljudböcker, dock inte rena deckare, alltså med polisutredningar o sånt, men krypande och kuslig spänning är helt okej så länge det inte blir FÖR läskigt! Läser ju en nu, den jag skrev om i Söndagssmakbit, inte imponerad fast den är så hajpad

  2. Svara

    Hanneles bokparadis

    18 september 2024

    Kul att bredda sin läsning, moderna deckare är mycket samtidsskildringar, upplyser olika problem, många bra.

  3. Svara

    LillaSyster

    18 september 2024

    Det där är ju böcker helt i min smak =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 179
  • 195
  • 1 664 952
  • 5 177
  • 66 817
Sök här