Bloggen

Äntligen en skön vårhelg

Av
den
13 maj 2024

Våren har varit seg som vanligt, men nu är väntan över!
I lördags var det dags för bakluckeloppis på Stora torget och så kul att se att

solen och vårvärmen hittat hit!

Medan vi gick där och strosade mötte vi den här solstrålen i vimlet, gissa vem? Jo mitt äldsta barnbarnsbarn Vanessa, vi hann kramas och konstatera att hon nästan vuxit ikapp sin gammelmormor….

Sen hoppade vi på bussen hem till tjejerna för nu skulle vi grilla korv i parken!
Noelle lär sig cykla på sin cykel med stödhjul, ifjol hade hon en springcykel som inte alls fungerade för henne, det här går betydligt bättre!

En nybyggd brygga vid vattnet till glädje för alla boende i området

Den här utsikten kan man titta på en stund medan grillen blir het

Jag satt och kände mig iakttagen, o se, ett par vackra ögon blickar på oss!
Vi försökte först få katten att komma närmare, men då visade det sig att den satt i ett långkoppel. Husse och matte satt och njöt på en filt en bit ifrån, kul att katten fick följa med på utflykt!
Plötsligt fick jag ett hugskott, tänk om jag går hem istället för att ta bussen.
Vädret var så fint och jag hade fått en korv i magen och kände att jag hade energi.
Falun är en fin promenadstad, nu gick jag bara på asfalterade gång- och cykelvägar vilket märktes i höfterna på kvällen, man är ju ingen ungdom längre…
Nästan en mil blev det, länge sedan jag gick så långt och det är heller inget jag strävar efter men vid rätt förutsättningar funkar det bra.

Konsekvensen av promenaden ser du här! Nya strumpor som genast nöts ut på stortårna! Det här är ett gammalt fenomen som verkar återkomma varje säsong när jag byter från vinterkängor till lågskor. Mina nya skor är sköna på foten och sitter bra. Dottern föreslog att jag skulle fila tånaglarna men si det har jag gjort!
Så kan det gå när finnkäringen är ute på vägarna…
Igår var kroppen mör så jag tänkte stanna hemma, men hur rastlös blev jag inte?

Vädret var underbart, så sent på eftermiddagen då jag stretchat och töjt kroppen var jag redo för en kort runda.

På hemväg valde jag att gå förbi regementet och plötsligt ser jag…

Ett hav av vitsippor i parken!

Det var nästan som i gammelskogen i Säfsen där jag bodde förut!

Strax fick jag dessutom hålla mig från ett glädjetjut när jag hittade liljekonvalj-bebisar! Jag som nyligen visat min gamla jordkällare från förr som levererade tusentals liljekonvaljer varje säsong!
Det är inte så tokigt att bo i stadsmiljö ändå får jag väl erkänna, jag är tillräckligt nyfiken av mig för att utforska min närmiljö hur den än ter sig.
Har du också njutit av härligt helgväder?

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 maj 2024

  Härligt! Du kanske kan skaffa bra begagnad cykel ?????

 2. Svara

  Hannas krypin

  13 maj 2024

  Härliga bilder du bjuder på från helgen. Mys att få träffa barnbarnet.

  http://hannaskrypin.se

 3. Svara

  LillaSyster

  13 maj 2024

  Ja, jag har varit ute hela dagarna från tidig morgon till sen kväll. Det vill till att passa på då vädret visar sig från sin bästa sida. Här är en till som är mör i kroppen……finns mycket att göra ute. Idag har jag klippt gräset igen helt galet vad det växer- men jag klipper så gärna! Kom på nu att jag ska gå och stänga av strömmen till gräsklipparen, den måste vara färdig laddad. Fin katt ni fick se och snart cyklar hon utan stödhjul =) Ha en bra kväll! Kram

 4. Svara

  Carita

  13 maj 2024

  Här var det många härliga bilder! Och roligt spontant med sockorna också 🙂
  Grilla, gå ut på en brygga, plocka vitsippor, bakluckeloppis, sol, blå himmel.
  ÅÅÅ så vi längtat vintern lång!

 5. Svara

  Mia

  13 maj 2024

  Underbara bilder! Så många som hade bakluckeloppis, riktigt kul men utbudet vad gäller säljare är förstås större i en stad än på vischan! Jag förstår att du blev glad över konvaljerna, får man plocka där också tro?? Som landsbygdsbo, så är jag ändå glad över att du flyttade till stan, du har så fina omgivningar runt omkringdig och får upplevelser på löpande band, för att inte tala om nya strumpor hela tiden! Kram på´re

 6. Svara

  Minton

  13 maj 2024

  Underbara bilder på vårens grönska. Vi har också njutit i värmen men bara korta promenader.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Anna-Lena

  13 maj 2024

  Så kul att gå se STORA tjejen!
  Väldigt vackert hos dej nu. Tycker ju att vitsippstiden är den allra bästa. Här är det vitsippor kvar, enbart på skuggiga platser. Det går alldeles tör fort.
  En mil är långt. Sällan som det blir så långa vandringar. Har du bambusockar? De är inte ett dugg slitstarka. Tyvärr! Kram

 8. Svara

  Karin

  13 maj 2024

  Härliga bilder från de vackra omgivningarna i Falun! Heja dig och din milslånga promenad!

  Efter vurpan (som jag skriver om på min blogg) tar det emot att gå långpromenader, men en smärtstillande tablett i kroppen går det i alla fall. Annars skulle livet bli för trist. Men var är det med strumporna nuförtiden? För mig är det hälarna som försvinner först och det där med strumpstoppning verkar inte vara någon idé, med så lättutslitna material.

 9. Svara

  Anette Nordström

  13 maj 2024

  Oj, vilket stort barnbarnsbarn du har. Mitt äldsta blir fyra år den här veckan.

  Här har vi också varmt och soligt. Synd bara att jag har öroninflammation och inte kan njuta ordentligt. Inte orkar jag göra allt som jag behöver göra heller. Men det finns säkert kvar när jag mår bra igen.

 10. Svara

  BP

  13 maj 2024

  Ett helt underbart och extremt somrigt inlägg:-)
  Vanessa – hon har verkligen blivit stor, vuxen och vacker. Jo, det sistnämnda har hon ju faktiskt alltid varit:-)
  Efter allt du har visat upp i och kring Falun så är jag faktiskt oerhört imponerad över den staden. Den har ju ALLT. Den bjuder på storstadspuls med en massa pubar, fantastiska promenaandvägar och bryggor för allmänheten, grillplatser, Lugnet med mera, med mera. Du har kommit såååååå rätt Paula! Jag är en asfaltsbonde, men skulle absolut tänka mig att bo i Falun. Faktiskt!
  Vad gäller dina nya strumpor så kan jag bara säga att min man hade exakt samma problem, både fram och på hälen…
  Stort tack för det fina inlägget:-)

 11. Svara

  Susjos

  13 maj 2024

  Härliga vårlika bilder, och Stora Torget med den vackra Kristine Kyrka! Å vilken fin brygga vid vattnet! Vitsippor…som ett vitt täcke, så ljuvligt! Åsså liljekonvaljer…Falun charmar dej bra, det gillar jag!
  Imponerad vad du går…klart strumporna går sönder!
  KRAM!

 12. Svara

  Anki

  14 maj 2024

  Visst har det varit en härlig helg även här! Vi tanter grillade för andra gången i lördags … äntligen kan man sitta ute och njuta på kvällen.
  Vanessa har blivit stora damen och hon är fortfarande såå söt!
  Jag är så glad för din skull att du hittat både vitsippor och liljekonvaljer! Underbart!
  Härliga bilder!
  Jag har precis samma problem med strumpor, så på sommaren går jag oftast utan 🙂
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  14 maj 2024

  Vilken underbar prommis – men trist med strumporna!? Även jag har vågat mig ut i värmen, fast nån prommis blev det ju inte. Däremot lunch på altanen och rensning av en massa växter i växthuset. Rolle har ju skött all vattning sista halvåret, men det har nog blivit lite för lite…
  KRAM-Susie

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 maj 2024

  Vilken superhärlig vårhelg det blev och vad roligt att få träffa både Vanessa och sedan tjejerna. Kul för Noelle att ha cykeln och snart behövs inga stödhjul 😀 Jättefina bilder på natur och stad men oj, vad de strumporna gick sönder lätt. Jag tror ändå att njutningen av att promenera kompenserade för både trasiga strumpor och en del höftbesvär. Nu är jag snart hemma igen och jag hoppas på att jag också ska få hitta liljekonvaljbebisar 😀 Vitsipporna kanske också är på gång och det ska bli så kul att se hur långt allt har hunnit. Glad för din skull att du hittade hav av både vitsippor och liljekonvaljer 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 155
 • 505
 • 1 628 909
 • 5 076
 • 65 457
Sök här