Bloggen

Äntligen över!

Av
den
8 februari 2006

doktor

Äntligen kan jag lägga även denna dag till handlingarna!
Så länge jag känt mig orolig och nervös inför dagens undersökning på lasarettet!
Visst är det konstigt att jag, ett bastant fruntimmer på över 50 bast, med båda benen stadigt på jorden och skinn på näsan, kan förvandlas till ettdarrande nervvrak som en nykläckt fågelunge!
Jag vill i alla fall skriva några rader om denna upplevelse, för trots att jag inte gärna vältrar omkring i min ohälsa, så är ju min sjukdom också en del av mig, och den utgör en del av min vardag som jag inte kan bortse ifrån.
Jag är så glad att vi fortfarande har vårt närsjukhus i Ludvika kvar, trots nedläggningshot ständigt och jämnt. Duktig personal, bra utrustning, bra organisation och korta köer är min uppfattning om verksamheten.
Underbara gulliga systrar som tog väl hand om mig, en vettig och kunnig läkare som utan att visa det minsta stress talade sakligt med mig både före och efter undersökningen!
Sen behöver jag inte orda så mycket om själva genomförandet av proceduren, den var precis lika smärtsam och obehaglig som förra gången!
Jag fick lugnande/smårtstillande och fick ligga o vila ensam i ett rum efteråt, vilken lyx med egen kuppe! Med jämna mellanrum tittade en syster in och kollade läget.
Som avslutning fick jag kaffe och macka, svar på tagna prover får jag av doktorn om ett par veckor.
Med en djup suck av lättnad traskade jag ut genom lasarettentrén 4 timmar efter ankomst.
Nu skulle jag passa på att handla något gott att skämma bort mig med efter den tråkiga fastan….
Men, när jag väl kom in på stormarknaden så vällde illamåendet upp, och det sista jag kunde tänka på var mat…
Nappade tag i ett paket karelska piroger och en äggkartong. Jättegott och jätteenkelt.
Hårdkoka några ägg, hacka dem o blanda med rumsvarmt smör, krydda med örtsalt och bred på ett ordentligt lager på de varma pirogerna! Mums filibabba!
I morgon tar jag nya friska tag med väggarna i stugan, det har snöat nästan hela dagen och mera väntas i morgon. Om inte magen är alltför öm så blir det en pulsa-runt-i-ny-snön-hund-promenad, det bästa jag vet, helst i snöstorm!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  8 februari 2006

  Skönt att du har det gjort. Har själv gjort en gastroskopi för drygt ett år sen. Men jag somnade av den lugnande sprutan, så det var inget obehagligt alls ;o) Fast jag hade jätteont i magen länge efteråt.

  Jag har alldeles nyligen varit på Ludvika lasarett. Skjutsade min mamma dit för hörselundersökning. Det var jättefint där – stort och luftigt och trevligt. Visst blev det så att Avesta fick behålla akuten och Ludvika dagkirurgin? För oss är det förståss skönt att ha en akutmott i Avesta, vi har ju bara 2 mil dit. Speciellt de gånger barnen haft ordentlig krupp har det känts bra att inte ha så lång väg! Jag hann faktiskt föda mitt första barn på Avesta BB. Sen la dom ner det, så Nils är född i Falun. Det var LÅNG väg dit med rejäla värkar hela vägen!!!

  Ha en skön kväll.

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Pia

  8 februari 2006

  Hallå du så här på kvällskvisten.. snart nattis.
  Men va bra du har fått det fixat nu då så du slipper springa omkring o va döhungrig i ditt Pörte. Har faktiskt aldrig varit utsatt för den plågan som gastroskopi. Däremot vet jag många som gjode det, då jag jobbade på sjukhuset. Min mamma gjorde det för lite sen och hon tyckte det var väldans jobbigt..
  Skönt du kan äta riktigt nu då.. bara du inte mår illa nu.
  Måla du i morgon och ha det myspys med målarburkar o penslar..
  Natti

 3. Svara

  marianne

  8 februari 2006

  Jag har tänkt på dej hela dagen! Din msn har stått på “grön gubbe” men jag har inte velat störa .. kanske du glömde att stänga av när du gick// Skönt att det är över. Hoppas nu bara att provsvaren har ett svar där det går att bota “sjukdomen”. Fin Blogg Paula … Sov gott nu så hörs vi i morgon/M

 4. Svara

  Bia

  9 februari 2006

  Hej Paula!
  Skönt att det är dagen-efter idag! Efter undersökning alltså! Ät nåt riktigt gott och mys hela dagen!
  Piroger med ägg och smör har jag provat några gånger – på finska föreningens fester blev man bjuden på dem. Det är länge sedan, men jag kommer ihåg hur de smakade! 🙂
  Kram/Bia

 5. Svara

  Christina

  9 februari 2006

  Ha haha hihi
  Villken go bild!
  Ha det gott
  Kram

 6. Svara

  *Ada*

  9 februari 2006

  Men..F-låt kära du..Nu är jag verkligen dåligt uppdaterad..måste kolla vad du skrev i min GB?!Har ej fattat detta med Din gastroskopi igår!
  F-låt mej..snälla.Så SKÖNT iaf att det är över o att du är så glad o nöjd över ditt sjukhus!BRA.
  Hade du aldrig gjort detta innan? Hör till min “trista kasse” så det är liksom vardagsmat..MEN var gång bestämmer jag;ALDRIG MER!!
  Ändå går jag på det om o om igen.
  Men..Hallå..ALDRIG att jag fått någon lugnande spruta?Kunde behöva 10!!
  Är det nått helt nytt?Nu blev jag nyfiken?
  De brukar spraya där slangen o kameran ska föras ner..i svalget o sen inge mer!
  Jo..brukar klösa sönder någon sköterskas arm under själva proceduren!
  När får du svar?Hoppas allt GOTT åt dej Paula!
  Kramarom dej gör vimsiga Ada.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här