Bloggen

Äntligen simmat i nya bikinin…

Av
den
18 juli 2006

Ja, o inte sjönk jag som en sten heller, haha
Men vattentät var den visst inte….
Det var ett par veckor sedan senaste badet, men igår var gubben äntligen ledig en dag.


Vi skulle då passa på att reka en vägsträcka som lite snabbare tar honom till Kopparberg när han jobbar där.
Då kör man förbi den vackra Hösjön.


Alldeles folktomt var det, skönt…


Fast nu hade jag ju inte behövt skämmas för att ligga i plurret i behå o trosor…

Idag har jag halvdesperat lagt in en massa nya svamprecept under rubriken Matnyttigt.
Min abstinens efter färsk svamp är stor för tillfället, o varje ny morgon med strålande sol o inte minsta lilla regnmoln i sikte förvärrar situationen.
Nu kan svampdiggare hitta rätter som
-svampkräm
-sopp-soppa
-svampkaviar
-friterad Karl Johan
-Carpaccio på Karl Johan
-Trattissallad
-Kryddsaltade kremlor
-kumminbakade kremlor
-squash och svampröra
-mjölksyrade kremlor

Nu hoppas jag att jag med dessa besvärjelser frammanar svampgudarnas gunst!
På tal om mat, här en favorit lunchrätt i sommarvärmen:


Knäckebröd, skivad kokt färskpotatis, makrill i tomatsås (på burk, inte på tub, dom verkar ha glömt att peta in fisken i tuben “oops”) och rostad lök. Mums!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  18 juli 2006

  Mums va gott det ser ut!! det vattnas i munnen på mej
  ska du veta- på riktigt alltså- ser ut som Zeke varg som vill komma åt grisarna. Har kollat in och läst de tidigare bloggarna me och tittat på alla söta vovvar och barn hihi. För att inte tala om badnajaden … Härligt! Kan inte zooma in bikinin dock hihi men du skrämde säkert inte iväg några fiskar med den inte!
  Japps, Landstinget kan skrotas rakt upp o ner. Tycker mej känna en liten förbättring från akupunktiren men vågar inget ropa ännu . Krävs nog 4-5 behandlingar minst ( för smärtan) Orörligheten får jag ju dras med tills den bestämt sej för att släppa och det är ett helsicke att inte kunna använda armen. Allt tar sån evig tid … att krumbukta sej i kläderna eller laga mat eller vad som … // Bidragsfuskarna och andra fuskare är oftast de som har det bättre ställt efter min erfarenhet. Den LILLA människan gör inte sånt utan har sin heder istället. Önskar ibland det vore tvärtom!
  Nu är jag trötter – och ingen blogg blev det hos mej ( hinner inte innan klockan slår över) Är alldeles färdig efter Allsången. Du får ha det så gott tills vi hörs nästa gång Kramen/
  M

 2. Svara

  Pia

  18 juli 2006

  Gud va gott du frestar med. Blir verkligen sugen då du bjuder till.
  Så fin du blev i bikinin.. Badat har jag inte gjort idag, då det var närmast frysgrader i havet. 14 grader är för kallt, det isade rejält i fötterna, men det hjälpte faktiskt mot vämen ändå. Lite kärringatvätt du vet. Annars har jag badat mycket. Trodde det skulle bli mulet här idag, men vad jag bedrog mej.. Som tur åkte vi ner till kusten och havet. Skulle skrivit om lite annat i bloggen, men det blev som det blev..
  Ha de..
  Kram

 3. Svara

  Tina

  19 juli 2006

  Ja det är nästan lite tragiskt. Blåbären blommade så fint men tja allt det blåbärsris jag har runt tomten så har jag nog fått ihop en hand full med bär o inte en endaste kantarell tittar upp här, ingen annan svamp heller. Så det blir tomt i frysen i vinter 🙁
  Kram

 4. Svara

  Monica

  19 juli 2006

  Jag behöver någon med mig ut i skogen om jag ska plocka svamp. Jag hittar ingen svamp och troligtvis inte hem heller *ler*

  Kram

 5. Svara

  Anki

  19 juli 2006

  Svamp! Jo jag äter dem men plockar inte. Men tillhör de knasiga som kompisarna ringer till och ber om hjälp med rensning. Då ställer jag upp och när ungarna fortfarande bodde hemma hängde de också med, har nämligen en väninna som hittar lastbilsflak ((nästan)) med svamp jämt, klart hon inte hinner fixa rens på dem själv. De e kul, men plocka…nej. I skogen går man och njuter, upprätt, kanske sätter sig på en sten o filosofera, bär o svamp är helt trygga när Anki är i skogen oh de hon ju ofta, ja i stort sätt dagligen. I min skog bor lyckliga svampar som får stå där de är. *fniss*.
  Blåbären….pajen jag beställde,,,,NÄR??? Längtar så.
  Mackan såg god ut, fast jag äter inte potatis. Jag har blivit nyttig och gått över till G1 mat. Ja nått ska man ju göra.
  Anki

 6. Svara

  Pialill

  19 juli 2006

  Oh, så gott det ser ut med knäckemackan. Och enkelt, så till och med jag skulle kunna fixa det. 🙂 Fast jag får äta själv, guben gillar inte fisk..och inte svamp, och inte skaldjur. Han är nog lite konstig..hihi. Nejdå, man kan ju inte tycka om allt. Fast jag stoppar i mig det mesta.

  Fin bikini..jag kör med baddräkt, klädsim eller barfota på hela kroppen.
  Kram och ha det så bra. 😉

 7. Svara

  "Ninni"

  20 juli 2006

  Du är tuff du som badar! Än har jag inte varit iväg.
  Va gött det verkar vara med hårdmackan där. Ska prova så snart jag kommer ihåg att köpa hem makrill igen. Har just ätit ur tre burkar…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här