Bloggen

Årets kortaste dag

Av
den
21 december 2014

Årets kortaste dag känns som årets längsta eftersom ljuset saknas så kapitalt och ändå är klockan så lite…eller mycket…
Vintersolståndet infaller inatt kl.00.03 Nu var jag påläst va! 😀
Det infaller då jordaxeln lutar så långt bort från solen som möjligt, och det sker alltså just nu..

1221c

“Hörru hunden, där kan du inte ligga och slagga, snart är det åter mörkt!”

1221d

Ja ut kom vi, och det ser onekligen ut som om Blinka gjort en vurpa i halkan och kraschlandat men så är det förstås inte., 😉

1221f

Nej, hon vinterbadar, rullar sig runt runt och passar på att äta så mycket is hon bara kan få loss, det knastrar mellan tänderna kan jag tala om!

1221e

Sådärja, nybadad och nyfluffad, äntligen klar att gå vidare..

1221g

Den efterlängtade solen visade sig korta stunder, man får vara glad för det lilla..

1221k

För första gången på månader följde hela familjen med på promenad, Blinka leder flocken!

1221l

Testar skoterleden men här behövs mera snö

1221s

Nu har ni väl alla haft julbestyr i helgen, för första gången någonsin gör jag inga förberedelser alls, julhelgen kommer att vara som vilken helg som helst.
Inga kålrotslådor, jansson, revbensspjäll, men väl sill, lax, köttbullar och skinka.
Passligt nog vann jag en varmrökt lax i skolans lotteri, så nog ska här mumsas.

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  21 december 2014

  God Jul fina Paula!
  Blinka är ju bara för go där i “snöbadet”.
  Inte dåligt att locka ut hela familjen på söndagspromenad.
  Ha det bara bäst och njut utav laxen.
  Kramkram

 2. Svara

  Mia

  21 december 2014

  Härliga bilder :thumbsup: Vi grillar på mina barns barndoms hem, Högfällan, på jul, dom fixar kött och jag tar med sallad och efterrätt, så får det bli….Julafton har vi haft idag eftersom bonusbarnbarnen ska vara hos pappa i helgen…
  Kram på dig, goa du :love: :love:

 3. Svara

  Ninni

  21 december 2014

  Det är så roligt att se “hela familjen” på promenad. Förr hade jag tre katter (det var ungarnas katter men det var mig de tydde sig till eftersom det var jag som gav dem mat) och jämt då jag skulle gå någonstans så hade jag alla tre katterna med mig. Värst var det när jag gick till affärn, jag var lika rädd varje gång att nån av katterna skulle följa efter mig ända in i affärn men de hade tack och lov vett att hålla sig en liten bit därifrån. 🙂
  Här har vi städat idag, både sambon och jag. Skönt att ha det gjort. Nu har vi lite sill att lägga in och så naturligtvis fixa skinkan. Köttbullarna är färdiga och ligger i frysen, leverpastej gjorde vi igår och så finns det kakor och bullar och det är då tur det för det dyker upp släkt och vänner lite då och då i vårt kök. Vänkretsen har blivit lite större i och med att vi börjat umgås med några asylsökande. 🙂
  På julafton ska mina föräldrar och ungarna hit och äta men resten av helgen har vi inget inbokat.

  Du har mer snö än vad vi har här. Vi har inte ens en centimeter det är mest bara frost på backen och några få snöflingor. Jag hoppas det kommer mer snö innan jul så det blir sån där riktigt julstämning.
  Kram.

 4. Svara

  Bia

  21 december 2014

  Vi skulle göra som Blinka. Rulla runt, knapra is och titta mot solen!
  Njuta av den årstid som är!
  Utanför min balkong smäller det, låter som stora bomber, som när man spränger berg.
  Men jag hoppas det är vanliga “nyårssmällare”, avfyrade lite för tidigt….

 5. Svara

  BrittMarie

  21 december 2014

  Fantastiskt att få med sig alla tre på promenad! Det ser verkligen mysigt ut. Passa er nu så ni inte halkar. Det ser farligt halt ut. Ha en fin helg nu!
  Kram

 6. Svara

  Gunnel

  22 december 2014

  Lite avundsjuk är jag allt när jag ser dina snöbilder. Skönt ändå att det vänder nu och går mot ljusare tider. Kram

 7. Svara

  Anki

  22 december 2014

  Såå vackra bilder! Blinka ser verkligen ut att njuta 🙂
  Visst känns det bra att det vänder nu och att vi går mot ljusare tider…
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  Gun

  22 december 2014

  Den bilden av hela familjen på promenad var ju för härlig! Nu önskar jag dig och dina familjemedlemmar en GOD JUL!

 9. Svara

  Andra året i Hjo

  22 december 2014

  Blinka såg nästan överkörd ut där på vintervägen. Men icke som tur var. Och katterna hänger på. Kul. Här har vi också en hundägare som kommer med hunden först och 50 meter efter kommer katten.
  God Jul önskas från Hjo!

 10. Svara

  Herr Nilssons Fru

  22 december 2014

  Så härligt du fått snö Paula.
  Ha nu en redigt God Jul
  Kramiz

 11. Svara

  Pernilla

  23 december 2014

  Så härligt med lite snö. Jättehärliga bilder!
  Det där med julmat, är lite jobbigt tycker jag. Jag äter liksom inte så mycket av det. Men lite lax hade jag smakat. Men sen hade det varit bra med det. Tråk-Pernilla!
  /P

 12. Svara

  Gunnel

  23 december 2014

  Jg önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

 13. Svara

  Raija

  23 december 2014

  Är trött på att fixa julstöket, men samtidigt glad att alla barnen vill komma hit. Eftersom de varit fosterbarn, så har de föräldrar de firat med tidigare, men de sista åren har de velat komma hit och det utan att jag tjatat alls. Har bara sagt att de som vill komma är välkomna, vilket de tagit fasta på i år. Det blir fullt hus här hela julhelgen och mycket mat som ska lagas i ordning.

  När jag bodde själv tidigare, så gjorde jag som du. Jag lät bli julen och fixade bara en liten skinka och kålrotslåda till mig, så var jag nöjd. Skönt att slippa julstressen.

  Men jag passar ändå på att önska att du får en riktigt mysig julhelg så som du önskar dig.

 14. Svara

  Gunvor

  23 december 2014

  Ha en riktigt GodJul kära du! Idag har jag gjort Jansson o sillsallad o griljerat skinkan.nu ska jag klä granen. Har inte så mycket hjälp av gubben. Han är nära ett ryggskott o måste vara försiktig. Det är besvärligt nu när kylan kommit. Snö har vi fått också. Så julfint ute! Ha det gött o njut av att bara göra o äta det du vill! Kram kram!

 15. Svara

  Eva-Lena

  23 december 2014

  Åh jag älskar snöbadande hundar, Smilla var helt galet lycklig över snö. Och så fantastiska bilder igen då, TACK för dem!!! Ha en GOD JUL med dina närmaste familjemedlemmar, dina små varma goa pälsklingar.

 16. Svara

  Malin

  26 december 2014

  Mysigt att du fick med hela gänget på din vinterpromenad!!

  Många kramar från mig till Er!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 147
 • 505
 • 1 628 901
 • 5 076
 • 65 457
Sök här