Jungfrun 23.8 – 22.9

JUNGFRUN 24 augusti – 23 september

MORALENS VÄKTARE
Jordtecken, styrs av Merkurius. Om världen styrdes enbart av Jungfrur skulle allt snusk, oordning, smuts och sopor vara utrotade för länge sedan! Jungfrun är en påfrestande perfektionist med hög moral. Hon är bitande klarsynt, verbalt vässad och en obotlig idealist.

KARAKTÄR:
Jungfrun är den nyktert realistiska vardagsmänniskan som i alla situationer litar enbart på sitt förstånd. Flitig som en myra, en utpräglad ordningsmänniska, som gärna tar ansvar och mödosamt gräver fram fakta till stöd för allt. Hon är noga med att var sak skall vara på sin plats. Hon påtvingar ofta sina närmaste sina egna regler och förordningar. I sin markanta småaktighet är hon en tråkig självbelåten typ, kverulant med utpräglat detaljsinne, gnidig och snål, registrerar allt och glömmer aldrig en oförrätt.
Hon är en utpräglad moralist, hygienisk och prper, och kan urarta till skenhelig moralpredikant och grinig surpuppa. En rutinmänniska som tror blint på vetenskapen, som bistert censurerar, inregistrerar och irriterar mer storstilade personligheter.
Det dröjer innan en Jungfru blir ilsken, men sedan går ilskan inte så lätt över igen, även om hon ångrar sig så småningom.
Hon har en stark hederskänsla, och är svår att komma inpå livet. Hon har en stark vilja men kan ändå låta sig övertalas.

INTELLEKT
Intelligent, någon gång direkt snillrik, med kallt och isklart förstånd. Byråkrathjärna och intellektuell principryttare med klistermentalitet för all världens petitesser. Inte sällan en rätt odräglig pedant, petimeter och besserwisser.

Säger: NÅGON MÅSTE JU VARA DET!
Metall: platina
Färg: jordnära toner som brunt och beige, grå och marinblå
Ädelsten: opal, safir
Smycken: mycket sparsmakade, möjligen en liten diamant för investeringens skull!
Parfym: diskreta eau-de-cologner, lavendel, nejlika och lilja
Favoritblomma: Azalea och buxbom, aster
Favoritlektyr: läroböcker
Favoritmusik: gamla örhängen
Lyckodag: onsdag
Lyckotal 5
Romantiska möten: hemma framför videon medan ni ser Casablanca
Erogena zoner: din tungspets
Mest framträdande: långa smala armar och ben, små händer och fötter
Det bästa och det sämsta: Hårt arbetande perfektionist, ofta din chefs högra hand. Öppna dig, du har inget att förlora förutom några irriterande vanor!

FLITIG SOM EN MYRA!
Du är född i arbetets eget tecken. Din begåvning ligger åt det kritiska och granskande. Du är noggrann och logisk och passar där inget slarv får förekomma,. Du kan komma på kant med dina arbetskamrater just för att du är ohöljt kritisk, ibland så till den grad att inget som du inte själv har gjort duger!
Många anser att du är petig och pedantisk. Därför är du inte den som är bäst lämpad att vara chef – du ställer för höga krav!
Du är också mycket prydlig och kan absolut inte tolerera lättja. Själv är du ett perfekt ansikte utåt med din strikta och perfekta hållning. Somliga uppfattar dig som stel och dina arbetskamrater kan tycka att det är svårt att få kontakt med dig. Det brukar dock gå över eftersom du under ytan är sällskaplig!
Din arbetsplats håller du minutiöst re och i ordning. Pynt intresserar dig inte men du har svårt för buller.
Vad gäller att göra karriär är det inte otänkbart, men det beror mest på att du är kompetent och flitig – du är ingen streber. Förutom att du är logisk och kritisk är du praktisk och duktig på att lösa problem.
Några av Jungfruns favorityrken:
Föreståndare
Banktjänsteman
Bibliotekarie
Revisor
Advokat
Kemist
Forskare
Kritiker
Psykolog
Arbetsförmedlare
Lärare
Sjuksköterska
Politiker

EKONOMI
Denna utpräglade materialist har ytterst svårt att bli riktigt rik och måste spara för att med tiden få ihop en förmögenhet. Är definitivt beroende av miljön om hon ska lyckas med att girigt lägga pengar på hög.

SÄTT ATT VARA
Ytligt anspråkslös, tillbakadragen, behaglig och vinnande, skenbart fin och snäll, men ordningshysteriker och frånstötande i sitt pedanteri.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Jungfrun är ofta finlemmad, graciös och smal. Vackra och intelligenta ögon är ett annat kännetecken. Händer och fötter är också ofta smala och välformade.

Bästa träningen:
Du är ofta lite hämmad men du skulle må jättebra om du levde ut dina innersta drömmar i en fantasieggande träningsform som t.ex klassisk balett, bågskytte eller vattengympa.

OROAR SIG I ONÖDAN
I Jungfruns kropp är det nervsystemet och inälvorna som ställer till mest problem. Hon är en riktig hypokondriker som ständigt oroar sig för sin hälsa. Ofta är det själva oron som skapar de fysiska problemen.
Jungfrun är en stor idealist när det gäller mat. Hon har bestämda åsikter om vad som är bra och dåligt för kroppen. Dessutom har hon ofta en släng av bacillskräck och är extremt noggrann med sin personliga hygien.
Jungfrun blir sällan allvarligt sjuk, det är mest småkrämpor som besvärar henne. Störningar i matsmältningen och tarmfunktionen är vanliga.
Hon får lätt hudproblem såsom exem och mjäll. Det är extra viktigt för Jungfrun att upprätthålla syrabasbalansen i kroppen. Ett mineral hon lätt får brist på är kalium.

VIKTEN
Jungfrun är oftast noggrann med sin klädse och sitt uppträdande. Hon frossar aldrig och är känslig för kritik, i synnerhet angående sitt utseende och beteende. Dåligt självförtroende eller elakheter från omgivningen kan göra henne obalanserad och nervös, och då kan hon börja småäta i tid och otid. Ibland tröstäter hon också.
Om nu en Jungfru väger för mycket – det är vanligare att hon väger för lite – beror det oftast på vantrivsel, stress och nervositet.
Jungfrun mår bra av en matsedel.
Många läckra rätter, mycket frukt och någon lätt dessert frestar henne. Hon har ofta dålig aptit så det måste se gott ut. Nervositeten gör att hon lätt får magbesvär. Därför bör hon låta bli fastor och dieter som är påfrestande för magen.
Det viktigaste är att få Jungfrun att må bra! Hon har ganska svårt att bryta upp och är i pressande situationer i stort behov av uppmuntran!

EROTIK
Hon:

Hon påminner en hel del om Kräftkvinnan, både i val av partner och sexuellt. Vulgaritet och falskhet srkämmer bort henne. Ärliga ochpålitliga män ska det vara för den lite pryda Jungfrun om hon ska gå så långt som till sex.
Men om mannen ifråga är en initiativrik och fantasifull älskare kan han få fram spännande sidor hos henne som honkanske inte visste att hon själv hade.
En sådan man kan hon hitta i Oxens, Stenbockens eller sitt eget, Jungfruns tecken.

Han:
Blygheten och ordningssinnet är två egenskaper hos Jungfrumannen som gör att han hellre avstår än kastar sig huvudstupa in i tillfälliga och högst osäkra passioner. Men bara han övervinner sin blyghet och finner en oneurotisk, jordnära kvinna, är han bland de mest ömsinta och hänsynsfulla älskare som går att finna. Det ”förbjudna” i sex kan fungera som en positiv, eggande kraft. Kvinnliga Jungfrur, Stenbockar och Oxar tillfredsställer hans krav på hur en kvinna ska vara

HUR DU FÖRFÖR HONOM
EROTISK UNDER YTAN

Jungfrun hör till de svåraste. Han är petig, hämmad och kritisk – allt annat än lättflirtad alltså.
Klä dig strikt och uppför dig som en dam. Jungfrun tänder på en riktig lady. Kylig eller mjuk och varm varierar, men hon måste vara proper. Ju bättre du uppför dig, desto förr märker han dig. Visa dig aldrig full för Jungfrun!
Under ytan har han ett levande intresse för erotik. Utan att vilja medge det kan han gå i taket vid åsynen av oskyldigt frestande vita spetsunderkläder. Ta hem honom till ditt nystädade hem och bjud honom på middag med en flaska tämligen dyrt vin. Observera en flaska! Ät maten med grace. Håller du bara i minnet att du är en dam har du honom snart på kroken. Han trivs med intelligenta människor.
Var försiktig med sex. Händer något, har Jungfrun lätt för att skylla på dig. Då var det du som frestade honom, och du är plötsligt inte bättre än en slampa i hans ögon -.i det läget spelar det ingen roll om du svär en helig ed att du var oskuld tills i förrgår.
Vill du ha kontrollen i förhållandet måste du uppträda prickfritt tills han är ordentligt fast.
Jungfruns mest känsligapunkter är ansiktet, händerna och bröstkorgen samt nedre delen av ryggen.

BARNEN
Dör ofta tidigt

ANFÖRVANTER
Mer till skada än till gagn. Familjekontroverser.

VÄNNER
Har Jungfrun få och får ingen nytta av dem. Är däremot ofta utsatt för hemliga fienders anslag. Imponerar på sina vänner med sin noggrannhet och sin torra humor.

PRESENTER?
Jungfrun är lite pedantisk. Hon tycker om presenter som hon kan använda i arbetet. Miniräknare, pennor, dataprylar. Hon vill gärna också få böcker av olika slag, liksom musik.
Hon är också intresserad av hälsokost och alternativ medicin så en bra present kan vara ett naturläkemedel eller en kurs eller bok om hälsokost.
Ge aldrig en Jungfru kläder. Hon har en mycket speciell smak och du köper säkert fel!