Kräftan 22.6 – 22.7

KRÄFTAN 22 juni – 22 juli

BLYG VIOL I CHAMPAGNE
Vattentecken, styrs av Månen och är ett mycket känsligt väsen. En riktig huskatt som trivs bäst hemma och som alltid har tid och goda råd i beredskap åt olyckliga hjärtan.
Är kanske inte alltid stadd vid kassa, men är en riktig vän inöden. Det eller den hon en gång fått fast släpper hon inte i första taget!
Säger:
INGEN FÖRSTÅR MIG!
Färg: vitt eller champagne, violett
Metall: silver
Smycken: pärlor, opaler, silver, månsten
Parfym: fräscha tvåldofter såsom lilja och narciss
Favoritblommor: liljekonvalj, lilja, vita rosor, iris, riddarsporre
Favoritlektyr: historiska romaner
Favoritmusik: ballader
Lyckodag: måndag
Lyckotal 2
Romantiska möten: I en liten timrad stuga långt in i skogen på en björnfäll
Erogena zoner: fördjupningen mellan brösten
Mest framträdande: Mjuka skuldror och smala vackra handleder
Det bästa och sämsta: Du kan charma hela världen med din mjukhet och din värme. Men vems hjärtevän var du igår?

KARAKTÄR:
En tystlåten men observant iakttagande person. Du äger en närmast programmatisk frihetskänsla och har stort behov av oberoende, iakttar en moralisk livsföring och har stadgade borgerliga vanor, är motståndare till bohemeri. Du har ofta religiösa intressen. Emellertid kan du vara härsklysten och nyckfull, du kan alltid skaffa dig makt som du sätter högre än ärans tomma sken. Du är född att befalla, men är utsatt för ständiga fluktuationer.

INTELLEKT
För det mesta ett rikt och levande intellekt, ligger både inom den kloka omdömesgillhetens och den plötsliga ingivelsens område. Du får ofta geniala inspirationer.

EN HÅRD CHEF SOM FÅR OVÄNNER
Kräftan är känslig och ömtålig. Samtidigt har du en hård kärna, och du brukar klara dig betydligt bättre i tuffa miljöer än du själv tror.
Enligt egen uppfattning är Kräftan hemkär och lycklig med att passa hushållet och gosa med de många barn hon tänkt skaffa sig.
I verkligheten hittar man ofta Kräftan ute i arbetslivet, i full fart med att göra karriär!
Din begåvning ligger åt det konstnärliga. Kvinnliga Kräftor sysslar ofta med design, mode och heminredning.
Du är en hård chef med ett kritiskt öga, även om du själv gärna ser dig som mjuk och vänlig.
Du är helst din egen chef. Din arbetsmiljö vill du ha trivsam och helt efter ditt eget huvud. Kommer man in i en affär ägd av en Kräfta kan man nästan känna det på den särpräglade atmosfären.
Måste du arbeta i mer öppen miljö på ett stort kontor t.ex. ivrar du för ommöblering, inköp av krukväxter mm.Många Kräftor lyckas bra i livet och skaffar sig berömmelse eller åtminstone goda inkomster.
Du är som sagt duktig på att få som du vill.
Kräftan frodas i yrken som:
Modeskapare
Heminredningsarkitekt
Skvallerreporter
Reklammakare
Affärsinnehavare
Skådespelare
Sminkös
Rekvisitatillverkare
Förskollärare
Läkare
socialkurator

EKONOMI
Du har svårt att spara ihop till en förmögenhet, och gör du det så förlorar du den genom otur, spelförluster eller stöld. Du riskerar också att dina barn slösar bort dina pengar. Själv är du skrupulöst ekonomiskt pålitlig.

SÄTT ATT VARA:
Till det yttre ofta flegmatisk och närmast trög men under ytan nervös och orolig och sover ibland dåligt. Alltid vänlig och omtänksam, folk brukar gilla dig.

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp:
Kräftan har den mest kvinnliga figuren i zodiaken. Du har mjuka och goa former med stor byst, välformade ben och runda överarmar.

Bästa träningen:
Du är inte speciellt intresserad av att motionera i grupp och du har inte karaktär nog att motionera ensam…
Men du gillar att motionera med en kompis, så satsa gärna på badminton, långa cykelturer, golf eller ridning.

KALK GÖR DIG GOTT!
Den känsliga Kräftan har sina nerver i magen. Olika magåkommor, ofta psykosomatiskt betingade, är typiska för Kräftan. Hon oroar sig sjuk – en äkta hypokondriket.
Matsmältningsproblem och gaser är vanliga följder av Kräftans ständiga nervositet.
Hon har en tendens att krypa inom sitt skal och bli deprimerad när verkligheten kommer för nära. Gör hon ingenting åt sina psykiska problem går de lätt över i magsår.
Hon har viss fallenhet för att drabbas av kroniska sjukdomar – de flesta kroniker och långvårdspatienter är Kräftor.
Balanserad kost är viktig för att en Kräfta ska må bra. Överkänslighet mot vissa födoämnen är inte ovanligt. Hon får helt enkelt prova sig fram till en diet som hennes känsliga mage accepterar. Kräftan drabbas ofta av kalkbrist med dåliga tänder och torr hy som följd. Ett extra tillskott av kalk kan alltså göra gott.

VIKTEN
Kräftan är det tecknet som oftast drabbas av övervikt. Du motionerar sällan regelbundet, har god aptit och dessutom är du förtjust i öl eller vin till maten. Kräftan har låg ämnesomsättning.
Hon äter alltså mer än hon egentligen behöver och har rätt lätt för att lägga på hullet.
Kräftan kan gott unna sig att ha några trivselkilon, det är naturligt för henne att inte vara trådsmal utan lite rund på ett tilltalande sätt. Tips nr 1 : minska alkoholintaget. Undvik också överdrivet salt kost, som t.ex chips.
En annan sak som hjälper är en positiv livssyn. Kräftan deppar gärna och då tröstäter hon.

EROTIK
Hon:
Den gåpåiga buffeltypen har inget att hämta hos Kräftkvinnan. För att framkalla åtrå hos denna ömsinta och romantiska kvinna skall det istället till hederlig uppvaktning med allt vad det innebär av blommor och komplimanger. Optimal sex uppnår hon genom ömma smekningar i romantiska miljöer. För Kräftkvinnor är det oerhört viktigt att stämningen är den rätta. Fel musik eller plumpa ord och hon blir stel som en pinne. Hon är svag för Fiskar, Skorpioner och Kräftor.

Han:
Mammabunden som han är dras Kräftmannen till kvinnor som är äldre än han själv. Om hon inte är äldre bör hon åtminstone vara av den moderliga typen. Sexuellt vill Kräftmannen känna trygghet och värme. Han är inte mycket för att ta initiativ men låter sig gärna förföras.
Att få agera sexelev har han ingenting emot. Utmärkta lärarinnor åt denn Zodiakens känslomässige djuping är Kräftor, Skorpioner och Fiskar.

HUR DU FÖRFÖR HONOM
HAN GÖR DET I DUSCHEN
Kräftan brukar fånga damer genom att vara olycklig och missförstådd. Lättast att få honom är det om du låtsas gå på det.
Gulla med honom och låt honom gråta ut i dina armar. Han kommer att älska det (och dig).
Låt honom spela ut hela sin känsliga konstnärsnatur – glöm bara inte att hälften av alla Kräftor faktiskt tror på vad de själva säger, mesta tiden i alla fall. Och han är lika lättsårad som han påstår sig vara! När du väl har håvat in honom måste du dressera honom om du tänkt att behålla honom. Du måste vara steget före honom hela tiden, annars kan han börja titta efternågot nytt.
Sexuellt tror sig Kräftan vara en öm och skicklig älskare, men är i själva verket oftare tafflig och burdus. Han lär sig dock fort om du gör dig besväret. En väl dresserad Kräfta bliren bra vän och en duktig äkta man – för att inte tala om hur roligt man kan ha med honom i sängen. Men på kort sikt är det mycket tveksamt om man kan rekommendera honom.
Kräftan är svag för mjuka saker och det kan vara en rolig upplevelse att förförahonom i duschen eller badet!

BARNEN
Förorsakar alltid bekymmer och ekonomiska förluster. Undantaget är äldste sonen som ofta är den ende välartade!

ANFÖRVANTER
I ungdomen får du ofta uthärda svårigheter från dina syskons sida, särskilt från bröderna. Senare i livet får du desto mera helhjärtat stöd av släkten.

VÄNNER
Sådana vinner du många genom din hjärtlighet, älskvärdhet och fina omtanke och mot livets slut brukar Kräftan få sina vänners hjälp och stöd.

PRESENTER?
Kräftan tycker om presenter till hemmet, som möbler, mattor och husgeråd.
Hon vill gärna också ha något som hela familjen har glädje av, som en hundvalp eller kattunge.
Allt som har med vatten att göra passar henne också – från leksaker till badkar samt till båtar.
Hon tycker också om antikviteter och blir glad över allt i den vägen.