Oxen 21.4 – 20.5

EN KLIPPA I GRÖNT
Jordtecken, styrs av planeten Venus

Letar man efter en stark och hängiven kvinna som är obrottsligt trogen i kärlek och dessutom kan ge välstånd och trygghet, är Oxenkvinnan den som kan uppfylla drömmarna. Hon är dessutom mycket hemkär., pysslig, tycker om god mat, är kvinnlig och tålig, men hon är mycket envis och kan vara svår att tillfredsställa

Säger: JAG GER DIG TRYGGHET!
Färg: naturens alla gröna nyanser
Metall: koppar
Smycken: gröna stenar, främst smaragder
Parfym: spännande dofter kryddade med mysk, nejlika, äppelblom, lilja, lavendel, liljekonvalj
Favoritblomma: gullviva, gullregn, tusensköna, gullris
Favoritlektyr: kärleksromaner
Favoritmusik: symfonier
Lyckodag: fredag
Lyckotal: 6
Romantiska möten: Hemma mellan de rosa sidenlakanen
Erogena zoner: över hela kroppen
Mest framträdande: en lång, svanlik vacker hals
Det bästa och det sämsta:
Du är obrottsligt trogen dem du anser vara värda att älska. Du kan bli långtråkig och tröttsam, men när det lossnar, då lossnar det verkligen!

KARAKTÄR
Stark och utpräglat konservativ, oemottaglig för råd, viljestark och härsklysten. Uthållig i sina känslor och lojal mot sina vänner. Ärlig, lugn, stabil, självständig, flitig och otroligt seg. Står med båda fötterna på jorden och fantiserar aldrig i det blå. Krasst egensinnig men pålitlig.
Njuter av kvickhet, komik, konst, litteratur och musik, särskilt sång.
Har starkt sinne för lantliv, trädgårdsskötsel, strövtåg i naturen, hemtrevnad och ombonad miljö, tycker om blommor och bekväma möbler.
Tar inga onödiga risker utan låter planerna mogna långsamt och förhåller sig avvaktande.
Alltigenom jordiskt inriktad, gläder sig åt tillvaron och har ett mycket utpräglat ägandebehov som lätt gör honom ursinnigt svartsjuk.

INTELLEKT
Rotfast och stabil i sitt tänkande men har utpräglade fördomar.
Lever ett rikt inre liv, vilket han bara delvis visar utåt. Lider ofta av dåligt lynne och kan försjunka i missmod.

EKONOMI
Tänker genomgående i ägandekategorier och har därför en ofelbart säker instinkt i penningaffärer. Aktar sig npga för spekulationer och tjänar hellre mindre bara det är absolut säkra pengar. Skaffar sig åtskilligt med prylar, alltid billigt och klokt.

EN BEDRÖVLIG LATMASK SOM HATAR STRESS!
Du tycker om att skapa. Allra helst skulle du slå dig på nåt konstnärligt, allt från oljemålning till vävning. Många Oxar satsar på något handarbete, stickning t.ex. som de sedan säljer. Du tycker om att göra saker med dina händer, du är praktisk och jordnära.
Det värsta Oxen vet är stress och påflugna människor.
Du tycker inte om att andra försöker sätta fart på dig – även om det kan vara motiverat. Du skyndar dig sällan utan kan snarare söla och ibland vara bedrövligt lat. Mer än du måste gör du inte!
Att du alls kan tänka dig att jobba beror mest på att du tycker om pengar!
Du bryr dig mycket om det materiella och du vill ha råd med trivsam bostad, dyra möbler, god mat och gott vin.
Vad gäller att göra karriär är du sannerligen ingen streber. Fast det är klart, hög lön är förstås trevligt. Huvudsaken är dock att jobbet inte är alltför ansträngande. Många Oxar föredrar att arbeta i en lugn miljö, t.om ensamma.
Kontorslandskap ger dig lätt ångest och du vill inte ha alltför mycket sällskapsliv på arbetet heller.
Yrken som Oxar trivs med:
Alla konstnärsyrken, särskilt målning och teckning
Alla sorters handarbeten
Snickeri
Smycketillverkning
Design
Heminredning
Reklam
Jordbruk
Djurskötsel
Ridlärare
Hund- och kattuppfödare
Slöjdlärare

SÄTT ATT VARA
Livsbejakande, humoristisk med dragning åt det drastiska och komiska. Är en trevlig sällskapsmänniska, en fast klippa i allt sällskapsliv och en trevlig konservatör.

KROPP OCH HÄLSA
Din kropp:
Typiskt för Oxen-tjejen är hon har en kurvig kropp med stora vackra bröst och smal midja.
Eftersom hon sällan motionerar får hon lätt några kilos övervikt

Bästa träningen:
Motionera ofta då du har lätt för att gå upp i vikt.
Långa och snabba promenader, simning eller jazzdans passar bra, motionen måste kännas luftfylld

SLÄPP LOSS KÄNSLORNA!
Oxens mest ömtålig kroppsdelar är halsen och nacken. Hon drar lätt på sig förkylningar, infektioner och olika halsåkommer om hon inte är försiktig.
Rösten är känslig och hon blir ofta hes. Nackstelhet är en följd av alltfär mycket stillasittande – vanligt bland Oxar.
Oxens tecken representerar även körtlarna i kroppen, speciellt sköldkörteln. Rubbningar kan bl.a ge viktproblem. Saken blir inte bättre av att Oxen är en riktig läckergom.
Reumatiska besvär är också vanligt. Envis och tjurskallig som Oxen är, jobbar hon hårt med att behärska sina känslor, och det kräver mycket energi. Hon skulle må bra av att släppa loss lite mer. Jod är ett ämne som Oxen ofta lider brist på. Särskilt betydelsefullt är det under graviditet och klimakterium.

VIKTEN
Oxen har nästan alltid samma problem: för lite aktiviteter!
Oxen är gärna bekväm av sig och sitter mest inne och ugglar. Hon är sällan förtjust i godis men har ganska god aptit på mat. Övervikten brukar komma med åren, mestgäller det den manliga Oxen, som ofta bär på ca 10 kg extra vid fyrtio års ålder.
Oxen har av naturen en ganska formfull kropp, särskilt kvinnor, och det är smått onaturligt för Oxen att vara för smal.
Att banta kan förorsaka krasslig hälsa och matsmältningsproblem.
Korta fasteperioder är nyttigt, dock inte mer än tre dagar. Kombinera med lätt motion. Vanlig gympa är bra för att sätta formerna på plats. En Oxe i god fysisk form är vanligen mycket tilltalande och precis lagom kurvig. Öka gärna mängden kött och råa grönsaker i kosten, dra ner på bröd och potatis.
Oxen dricker ofta ganska stora mängder. Vatten istället för öl, mjölk och saft är en mycket god vana!

EROTIK
Hon:
Hon är en lyxälskande, moralisk person med sexglimten i ögonvrån. Experimenterar gärna sexuellt, men bara med en och samma partner och gärna på sidenlakan och med långt förspel.
Otrohet är bland det värsta hon vet. Oxkvinnan anser att människan är skapad för tvåsamhet. Hon kan ha svartsjuketendenser och rädslan för svek gör ibland att hon vill äga sin partner. Hon är en pålitlig och samtidigt spännande sexpartner som passar utmärkt ihop med Stenbockar, Jungfrur och Oxar.

Han:
Oxmannen är Zodiakens finsmakare. Inte minst sexuellt. Kräsen som han är avstår han hellre från sex än gör det i onödan. Älskar han med en kvinna är han sannolikt förälskad i henne. Helst ska hon, precis som han själv, vara prydlig, ordentlig och utan neuroser.
Liksom för Oxkvinnan är det tvåsamhet som gäller för Oxmannen. Till och med i hans sexuella fantasier. Dessa inbegriper ofta just Oxkvinnan eller varför inte en rekorderlig Stenbock.

HUR DU FÖRFÖR HONOM!
EN NJUTNINGSLYSTEN GROTTMAN

Bra i sängen
Mycket sympati
Mycket lättdresserad

Oxen är trygg och stabil och ganska mysig att ha som husdjur. Han är praktisk, så ta gärna hem honom om du har något som behöver lagas. Han är också i grund och botten mjuk och snäll.
Oxen vill gärna beskydda och värna. Tricket är alltså att vara liten och värnlös. Är han riktigt svårfångad kan du alltid förbinda en fot eller en hand och låta honom hjälpa dig hem med kassarna från affären.
Oxen är inte så petig med kläder ochs mink, men det är lite grottman över honom – välj kläder som markerar dina kvinnliga former, särskilt midjan och bysten. Kommer du så långt som till sängen märker du att han är lugn, tyst och bestämd där också och det kan krävas lite ansträngningar från din sida innan han låter dig ta initiativet.
Då blir det å andra sidan desto roligare.
Hans min, då du – det värnlösa lilla knytet – överfaller honom, är helt obetalbar. Han kommer att njuta hämningslöst, och sedan är han din så länge du behagar. Oxen är svag för smekningar längs axlar och skuldror.

BARNEN
Får ofta många barn och har i regel också glädje av dem. Kan dock bli en välmenande barntyrann utan att mena något illa.

ANFÖRVANTER
En Oxe har nästan alltid goda relationer till sin släkt och är obrottsligt trogen släkten, hemmet och familjen.

VÄNNER
Vänner får hon många av, men de blir sällan till större hjälp och retar sig på hans egoism och osmidighet. Det huvudsakliga utbytet av vännerna ligger på det rent intellektuella planet och kan leda till bättre ömsesidig förståelse. Hon har talrika fiender, mest i det fördolda.

PRESENTTIPS
Oxen är intresserad av sitt hem och sin familj. Hon är artistisk och musikalisk.
Musik, tavlor, vackra prydnassaker för hemmet
Något du gjort själv, t.ex en stickad tröja, broderad duk, hembakade kakor eller choklad

Comments are closed.