Vattumannen 20.1 – 18.2

VATTUMANNEN 21 januari – 18 februari

VISIONÄR I SILVER
Lufttecken, styrs av planeten Uranus.
Alla vänner sän, radikal, odisciplinerad, ibland genial med stora visioner. Vattumannen är full av överraskningar och redo för vad som helst. Hon har ett gott hjärta och en stark önskan att göra den värld hon lever i bättre.
Vi skulle behöva fler som hon!

KARAKTÄR:
Vattumannen äger större människokännedom än något annat tecken, hon är en aktiv typ som är full av goda infall och aldrig långtråkig. Hon är full av aningar och intuition, är ofta före sin tid med sinne både för antikviteter och för reformer och ren revolution samtidigt.
Excentrisk och motståndare till all konventionalism är hon en optimistisk människovän med enastående tolerans parad med frihetsbehov.
Hon har starka bindningar till det undermedvetna och vill bryta traditionerna. Vattumannen är ofta en nervös särling, idealistiskt högtflygande och uttråkad av rutin.
Hon har en förmåga att lagra kunskaper i minnet och hon fördrar inte mindre begåvade.
Hon tycks sakna varje uns av tålamod och diskuterar gärna eldfängda ämnen som leder till riktiga gräl.
Vattumannen har en viss böjelse för enstöringsliv, är ihärdig och flitig i sitt arbete, med god organisationstalang och anlag för studier. Hon har starka lidelser, starka och ihållande känslor, glödande åsikter. Hon har energi och förmåga att väcka förtroende.
Personer födda under andra tiodagarsperioden är intresserade av vetenskap och konst, de som fötts under den sista är ofta politiskt engagerade och har ett starkt humanistiskt patos.

INTELLEKT
Smidigt och alert, alltid en till synes oförenliga motsatsernas kvinna, en allroundbegåvning som kan uttala sig på alla områden.

Säger: DU, JAG HAR LITE BRÅTTOM!
Färger: silver och kornblått, kolsvart
Metall: bly
Ädelsten: gagat, ametist
Favoritblommor: styvmorsviol, påsklilja, timjan
Favoritlektyr: reseskildringar
Smycken: silver förstås, plexiglas och aquamarin
Parfym: blommiga dorfter såsom hyacint, viol och rezina
Romantiska möten: på chefens kontor eller på ett litet motell längs vägen
Erogena zoner: bröstvårtorna
Mest framträdande : vackra axlar och fastalår
Det bästa och det sämsta: Om inte ett geni, så otroligt rapp i tungan och hjärnan. ”Världsbäst” men tyvärr ofta missförstådd.

EN POPULÄR SLARVER
Vattumannen är en drömmare som längtar till en bättre värld. Vad som saknas är handlingskraft och möjlighet att förverkliga något av allt det du drömmer om.
Vattumannens begåvning är ofta stor. Hon är känd för sina skådespelartalanger, sin intelligens och sitt språksinne. Men du har en tendens att ge dig vid första motgång: sucka, gråta en skvätt och ge dig hän åt olyckan.
Vad gäller arbeten kan du trivas bra nästan var som helst. Du klarar tillfälliga jobb bra och minns dem efteråt med humor. Räkna inte alltför mycket med att andra skall uppmuntra dig när get gäller att utveckla dina talanger och kanske välja ett ovanligt och annorlunda yrke.
Du måste själv välja både studer och chanstagningar.
Arbetsmiljön kan skifta och du trivsmed det mesta, fast det får gärna vara stökigt och personligt. Arbetskamrater får du lätt. Det är sällan ni blir nära vänner, men de flesta minns dig och kan känna igen dig åratal efter att ni sågs sist. Det är väl ingen som tror att du skall göra någon praktisk nytta där du jobbar, men de tycker om dig som du är!
Chef passar du inte till! Du kan inte engagera dig i ett chefsjobb och du har inte tillräckligt mycket skinn på näsan för att hålla andra i schack.
Yrken där den drömska Vattumannen trivs är:
Skådespelare
Cirkusartist
Modell
Konstnär
Tolk
Arkeolog
Dramalärare
Förskollärare
Alla romantiska yrken från lyxälskarinna till prima ballerina
Sensationsjournalist
Diplomat
Konstnär
Författare
Politiker
Mediayrken
Socialarbetare

EKONOMI
Kan tjäna bra med pengar, men har exceptionellt svårt att skydda sig mot ekonomiska förluster. Hon gör lätt pengar på vad hon än sysslar med, men kastar ut dem igen på impulsköp. Likväl får Vattumannen sällan ekonomiska bekymmer och ser alltid till att hon har medel till de nödvändiga utgifterna innan hon satsar något på nöjen. Grubblar sällan om pengar men har ändå alltid ordnad ekonomi.

SÄTT ATT VARA
Hon är vänlig, öppen och ärlig, gärna sedd i alla sällskap, briljant och spirituell. Uppskattar också det som faller utanför ramen.

KROPP OCH HÄLSA
Din kropp:
Den typiska Vattumannen har en lång, sensuell kropp med smal midja och mjukt rundade bröst. De flesta har inga problem med vikten, men eventuella extrakilon lägger sig i så fall på magen.

Bästa träningen:
Intresse för psykologi och filosofi är typiskt för Vattumannen. Därför är kampsporter, yoga, tai-chi exempel på bra sporter. Vanlig styrketräning och tennis tråkar ut dig!

VILL HA VÄRME, MOTION OCH MASSAGE
Vattumannens sotra fysiska svaghet är cirkulationen. Hon har dålig boldcirkulation, vilket lätt resulterar i åderförkalkning och åderbråck.
Dessutom fryser hon ofta, särskilt om händerna och fötterna.
Vattumän vantrivs i kallt klimat. Sina cirkulationsproblem avhjälper hon t.ex genom motion, massage och torrborstning.
Andra svaga punkter är skenbenen och anklarna som hon ofta stukar eller bryter.
Hon får också lätt kramp i benen. Det är speciellt viktigt för Vattumän att hålla ordning på saltbalansen i kroppen. Obalans kan ge symptom som huvudvärk, depression och svårighet att känna lukt och smak.
Vattumannen blir sällan allvarligt fysiskt sjuk. Oftast är hennes probem av psykisk art.

VIKTEN
Vattumannen brukar inte ha allvarligare viktproblem. Hon är fåfäng och har ofta dåligt självförtroende. Ibland kan dock äkta viktproblem uppstå. Vattumannen har svårt att tackla konflikter och flyr ofta. Man kan fly påmånga sätt. Somliga kedjeröker nervöst, andra dricker för mycket. Vissa äter godis som om själva ätandet kunde lösa problemen.
Vattumannen kan behöva professionell hjälp om hon har mani på mat. Vikten är egentligen inte problemet, och hon gör därför klokt i att spara ihop pengar till en Spa-vistelse eller bantning i grupp ledd av terapeut. Ibland kan en psykologvara till god hjälp. Men om nu allt Vattumannen behöver är att bli av med ett par kilo, är det bästa tipset en kort frukt- och juicediet.

EROTIK
Hon:
Killens utseende spelar inte särskilt stor roll för Vattukvinnan. Hon är känslosam och varm och tänder främst på ett gott hjärta och en tänkande hjärna.
Vattukvinnan förförs inte fter en timmes bekantskap. Hon måste känna att honlitar på den hon älskar med. Men när hon väl ger sig hän kan hon vara både frigjord och passionerad.
Vattukvinnan kan ha stort utbyte sexuellt tillsammans med Vattumän, Vågar och Tvillingar.

Han:
Vattumannen är ofta intellektuell och föredrar egentligen att prata om sex framför att göra det i praktiken! En komplicerad själ får honom betydligt merupphetsad än en kurvig kropp med välfylld barm.
Vägen till att få Vattumannen i säng går via djupa samtal och kravlöshet.
Vardagsrutiner och livslånga löften får honom knappast att ta av sig kläderna…
Tillsammans med framför allt Vatukvinnor och Vågar kan han vara en öm och sensuell sängkamrat utan att vara mesig.

HUR FÖRFÖR DU HONOM
ÄLSKAR ATT SMEKA
Vattumannen är som Lancelot, fantasifull och känslig. Han väntar på en drömkvinna och du måste bevisa för honom att det är dig han väntat på.
Han är mycket romantisk. Stora ögon, lockigt hår och färger som turkos, duvblått eller lavendel passar honom. Föreställ dig att du är en prinsessa som varje natt förvandlas till en svart svan. Det är en personlighetstyp som förtjusar honom!
Behandla honom mjukt. Var aldrig otålig eller vass på rösten. Alltför många har redan sårat honom. Villdu verkligen ha honom måste du skydda honom – och det kommer att vara värt besväret.
Han vill att du skall vara sårbart romantisk, så han får känna sig stark. Med tiden kan du försiktigt visa din styrka och då kommer han att känna sig trygg och stanna kvar. Men i början måste han få värna om dig.
Även sexlivet bör självklart vara mjukt och romantiskt. Han är mycket omtänksam och bryr sig mera om din njutning än sin egen.
Hans mest erotiska zon är vanligtvis du! Han njuter av att smeka. Han är också svag för lättare smekningar och fjäderlätta kyssar.

BARNEN
Kvinnliga Vattumän får svåra födslar, ibland får hon tvillingar. Oväntade faror väntar barnen under uppväxtåren.

ANFÖRVANTER
Under sin uppväxt bråkar Vattumannen med sina bröder

VÄNNER
Vinner hon lätt och ganska många, många av dem är mäktiga och kan ge henne betydande hjälp. Kamratäktenskap är typiskt för Vattumän.

PRESENTTIPS
Vattumän är intellektuella och idealistiska. De är nyfikna och tycker om att se framåt och vill gärna pröva på allt som är nytt. Modekläder och annat som är nytt inom deras speciella intresseområde blir utmärkta presenter. De älskar allt som är modernt och inne. De nyaste tekniska prylarna inom både kommunikation och matlagning. Best-seller-författarna senaste böcker eller skivor är bra val. Ge dem bara ingenting som är antikt eller ute!