Avslöjande titt under täcket…

Hur du och din partner somnar tillsammans i sängen säger en hel del om hur ni har det när ni är vakna, hävdar experter på kroppsspråk!

säng

Läs o begrunda…

Smekmånadskramen
– ni somnar i en omfamning vända mot varandra:
Antingen har ni delat säng i mindre än nio månader, eller så är ni ett ovanligt lyckligt och romantiskt par – grattis!

Madrasskungen
– en somnar utsträckt på rygg medan den andra kryper intill:
Den som ligger på rygg är självsäker och dominant, speciellt om han/hon har en eller båda händerna bakom huvudet. Partnern som kurar intill söker uppmärksamhet.

Rumpförenaren
– ni somnar på sidan vända från varandra stjärt-mot-stjärt:
Ni är två självständiga individer som trivs tillsammans utan att dela allt. Förmodligen har ni delad ekonomi och gillar att göra saker på egen hand.

Gapet
– ni somnar på sidan vända från varandra utan kroppskontakt:
Ni är normala, de flesta par säger godnatt och hittar sedan var sin bekväm, ostörd sovställning. Men om ni lägger er så direkt utan en kram eller annan närhet kan det tyda på problem.

Skeden
– ni somnar på sidan, tätt intill varandra, vända åt samma håll:
Populär sovställning för par. Dels är den bekväm, de flesta sover bättre när de inte ligger ansikte mot ansikte och andas på varandra, och dels ger den mycket närhet. Den som ligger bakom är beskyddande mot den framför.

Benkorsaren
– ni somnar på mage, sida eller rygg med ett ben över den andras ben som enda kroppskontakt:
Ett friskt och tryggt förhållande – ni har lärt er att visa ömhet på ett bekvämt och naturligt sätt. Tyder på djup vänskap och att ni är praktiskt lagda.

0

2 Comments:

  1. Tack för denna förklaring . NU vet jag varför jag varit ensamstående i massa år hihi ( sovandes vända från varandra i varsin ände av stora sängenn) Men vad gör man när ens partner snarkade så häftigt att vattensängen nästan brast?! Nåväl har inga sådana problem nu .. ligger skönt i Framstupa sidoläge, i min egen säng./M

  2. Jo du, här är det för det mesta rumpförenaren som gäller. Gillar inte att få flås i ansiktet och så när mannen nästan alltid lägger sej först och somnar som en stock… Snarkandet är en kollosalt jobbig sits.. Jag ska nu inte fösa över allt på mannen min, för jag kan oxså så det så. Han väcker mej och jag väcker honom.. vi snarkar i omgångar.. ha, ha.. Hur mycket sömn blir det..
    Ha de.. tjing Pia

Kommentera