Av
den
22 augusti 2019

Idag var det ganska många säfsingar som kände sig manade…

Det var dags för fiskedag vid Vittjärn, där både abborre och laxöring lär trivas

Självklart hjälps man åt att rigga utrustningen

Maskarna var ystra och gjorde knut på sig själva

Det var inte så lätt att räkna in oss när vi spridit ut oss runt tjärnen, men enligt uppgift lär vi ha varit 38 glada fiskare..

Nu nappar det!

Där i håven sprattlar den förtvivlat!

Urtagning sker med van hand…och det skulle bli flera byten..

Hon som inte stod bakom flötet (!) tog istället en promenad runt tjärnen!

Jag är förtjust i myrlandskapet

De mjuka vackra färgtonerna

hösten lurar bakom hörnet

Halvvägs runt får jag bekräftat att jag är på rätt plats..

Inga svampmarker även om jag självklart spanade med ett getöga…några sandsoppar var allt jag såg

Det ryker om brasan

Och minsann har man inte haft fiskelycka även här!

Det rådde ingen trängsel runt tjärnen, alla som ville kunde hitta en egen plats för kontemplation

Plötsligt blåser det upp så in i vassen!
Vi var några som anade oråd och började dra oss mot bilarna, och mycket riktigt kom dagens första rejäla regnskur precis då vi hunnit sätta oss i säkerhet!

Man kan både vara bakom flötet eller gå med håven, jag börjar så smått begripa var alla gamla uttryck härstammar ifrån!
En trevlig förmiddag hade vi, och kaffet vi bjöds på smakade så gott!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  BP

  22 augusti 2019

  Vilket härligt inlägg! Vilka bilder! Suveränt!

  Den som ställde fiskespöet mot den överdimensionerande “slangbellan” var väldigt smart;-) Det kunde ha varit jag…

  Makron på maskarna och urtagningen urtagningen utan plasthandskar kunde jag ha varit utan, men maskarna väckte ett minne hos mig: En av mina före detta chefer som var en passionerad fiskare tog med sig sitt 12-åriga barnbarn (en tjej) med sig för att fiska. Hon älskade det! När han undrade om hon skulle våga äta “betet” såg hon förskräckt på honom. Så han stoppade den äckliga masken i munnen, tuggade och svalde. Hon följe aldrig med honom och fiskade nåt mer. Men hon berättade historien i skolan och alla tyckte att hennes morfar var en hjälte…

  Ser förresten bara manliga fiskare. Inga kvinnor som deltog????

  Vem vann tävlingen då?

 2. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  22 augusti 2019

  Åh det här ser då helt ljuvligt ut :D. Känner hur hela kroppen skriker efter att få fiska, jag har inte gjort det på många år men har alltid tyckt att det är så rogivande 🙂

 3. Svara

  Susjos

  22 augusti 2019

  Vilka fina fiskar de fick! Nu måste jag ha hjälp av dej svampexperten, jag trodde jag hittat en Karl-Johan svamp idag, men fick hjälp på sociala medier där de sa tegelsopp eller aspsopp..men ska visst tillagas länge, annars blir man sjuk? Kolla in svampen i min blogg!

 4. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  23 augusti 2019

  En lisa för själen måste det ha varit…och att sitta och fiska är bland det mest meditativa man kan göra! Dessutom i det vackra myrlandskapet som verkligen är lite speciellt…
  Kram på’re

 5. Svara

  Mias Mix

  23 augusti 2019

  Så mysigt det ser ut. Kul med fiske när man själv inte behöver fiska 🙂 Älskar också myrmark, så vackert. Har ni gott om hjortron? Här börjar kantarellerna komma på allvar efter regnet. Stora och saftiga. Men tyvärr även älgflugorna… hittade en på magen när jag kom hem från skogen häromdagen, usch!
  Du skrev att du kanske inte klarar att vandra längre, som nere i alperna. Om du googlar på Wagrain, det stället vi var på. Det är otroligt barnvänligt så första delen när man kommer upp med liften är asfalterad gångväg så man kan komma fram med barnvagn, rullator, rullstol mm. Hela området är kanske 2-3 km långt med lite olika vägar. Sen blir det blandat grusvägar, gräsvägar och förstås branta stigar. Och man kan åka tåg nästan hela vägen fram till Wagrain, sen kommer hotellet och hämtar en på närmaste stationen. Kanske nåt för nästa sommar. Vi är sugna på att prova Slovenien nästa sommar, får se vad som händer. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  Karin Eklund

  23 augusti 2019

  Tack för att du inte är bakom flötet Paula och för att du tar dig för att visa vad som pågår bakom flötet. Jag skulle gärna ha varit med på fisketuren, bakom flötet, för fiska gillar jag att göra. Så fina fiskar fick de också. Naturen är vacker där du vandrar fram på myrmarkerna. Sandsopp är en rätt så god svamp, jag brukar plocka den och lägga ihop med annan svamp många gånger.
  Fina bilder som vanligt!
  Ha en fin fredag! <3

 7. Svara

  Minton

  23 augusti 2019

  Nu blir jag nostalgisk. Åkte alltid till Härjedalen och dalarna för att fiska innan mina knä sa stopp och en skadad axel. Men jag njuter av dina bilder och minns många fina stunder vid någon tjärn.
  Kram Anki

 8. Svara

  Ama de casa

  23 augusti 2019

  Vilka vackra bilder från en vacker plats tagna av en vacker kvinna 🙂
  Såg ut att vara riktigt bra med fisk där i Vittjärn.

  Ha en finfin fredag!

 9. Svara

  Ditte

  23 augusti 2019

  Jätteroligt att följa med dig till Vittjärn och jag hade nog gärna testat att fiska. Men om jag fått napp hade det kört ihop sig för att ta ur fisken kan jag inte på egen hand. Roligt att gå med dig på din promenad i det fina landskapet och via de fina bilderna så kändes det som om jag var där. Och en fin förmiddag fick ni ju. Trots lite regn.
  Kram!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 augusti 2019

  Jag håller med dig om att myrar är fina. Dina bilder kan övertyga vem som helst men jag var redan med på noterna 🙂 Vilken skön dag det blev, fram till regnskur och vind i vassen. Tur att du och några till hann ta skydd.
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  23 augusti 2019

  Tack för tipset om svampguiden! Kommer jag ut i skogarna igen så ska den laddas ner!
  Kram och trevlig helg!

 12. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  24 augusti 2019

  Vilken mysig promenad på spångarna runt sjön. Det är så otroligt fin natur där du bor. Jättefint att få se. Jag önskar jag kunde varit med och balanserat där och tittat på alla fiskare. Jag får nöja mig med smålands djupa skogar. Inte helt fel det heller.
  Kram

 13. Svara

  Carina Larsson

  6 september 2019

  Jag gillar att fiska, främst meta med mask och flöte. Det är så rogivande.
  Vad ni är aktiva där hos dig. Det är ju ett bra sätt att få folk att gå ut i hembygden, meta och få frisk luft och även träffa andra.
  Många fina bilder.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här