Bloggen

Bara en morgon kvar..

Av
den
10 juli 2013

En enda morgon med väckarklocksskrället innan maken äntligen får vila upp sig!
Det faktum att han ska vara hemma i tre veckor medför att jag undrar hur vi ska fixa vår matordning här i pörtet!

fiskpudding

Normalt äter vi gemensamt fredag-söndag, oftast blir det då en kötträtt, en kycklingrätt och en fiskrätt.
Bägge är nöjda och glada.
I veckorna äter jag lite annorlunda mat, som till exempel dagens middag på bilden ovan. Den består av glasnudlar, frysta sojabönor, crabsticks och skivad stekt fiskpudding serverade med en asiatisk sås på fisksås, sesamolja och kryddor, tångkaviar och wasabi.
Inte den vanligaste middagsrätten i svenska hem va? 😆

Ja det ska säkert lösa sig, vi kan faktiskt äta olika maträtter ibland när vi känner för det.

Inatt hade vi ett rejält oväder över oss. Det började sent på kvällen, vi är ju nattugglor så vi satt fortfarande och tittade på teve då vi började se konstiga ljussken på himlen.
Oj vad det blixtrade en lång stund, hela himlen lyste upp i omgångar.
Först efter en lång stund började åskan också mullra och till sist fick vi regn, välbehövligt sådant.

Idag läste jag i tidningen att ett par boende några mil härifrån hade haft blixtnedslag i sin säng!
De vaknade till åskan och hann rädda sig ut från huset tack och lov.
Något liknande inträffade när maken och jag drev värdshus i slutet av 90-talet.
Vi bodde ovanpå värdshuset på övervåningen, och på eftermiddagen kom ett rejält åskväder. Vi hade barnen på besök och plötsligt kom en ner från övervåningen och sade att det luktade rök däruppe!
Det visade sig att blixten slagit ned i ett eluttag i väggen ovanför sängen, hade vi legat och sovit hade vi knappast vaknat mer…
Branden utvecklade sig upp mot taket och värdshuskunder hjälpte oss med släckningsarbetet innan brandkåren hann till platsen.
Nu klarade vi oss ganska bra, sovrummet var det som mest tog stryk och fick saneras.
Men man ska inte underskatta naturens våldsamma krafter!

Klockan är nu 22.16 och snart torde mannen vara hemma.
Sen blir det ett par timmar framför kvällens bandade program, en finlandssvensk dramaserie börjar ikväll, handlar om Helsingfors under krigstiden, jag längtar så efter att få höra klingande finlandssvenska, det hör jag alldeles för sällan!

solnedgang

Sedan blir det natti-natti

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Raija

  11 juli 2013

  Ja, detta med blixtar är inte så kul och skrämmer många och det kan man förstå. Själv har jag bara varit med om att jag såg blixten kom ut från ett eluttag i ett kök och for mot diskbänken, det var i ett äldre hus. Då skyndade jag mig ut och ställde mig på trappen.

  Semestertider blir problem med maten :-), för det känner jag igen. Jag kan plocka ihop något till lunch, som jag inte tror maken vill äta, bara för att göra mig av med smårester.

 2. Svara

  Kicki

  11 juli 2013

  Dina matvanor sammanfaller inte mycket med mina 😉
  Här hördes varken åska eller sågs några blixtar. Kanske berodde på att jag sov.
  Hälsa Hasse att han tar väl vara på sin behövliga ledighet!
  Kramen

 3. Svara

  TT

  11 juli 2013

  Hos oss får mannen lida när vi är lediga ihop för jag kräver lunch och det gör inte han. 😉 Men oftast blir det en halvmessyr med blandning av lunch och middag vid tretiden istället och lite fuskätande på kvällen. 🙂

  Vi har inga semesterplaner alls ännu, vill ut med husbilen en sväng i Sveriget i alla fall, typ Öland eller så.

  Jo, jag ska börja med hundhalsband i paracord, ska skicka lite bilder när jag knåpat lite, Sherry fick ett svart/lila men det blev inget bra med kedjan utan jag gör ett som är helt i paracord istället. Visar hur jag menar sen.

 4. Svara

  TjockMorsan

  11 juli 2013

  Du hade nog en något udda maträtt på din svensk/finska tallrik. 😉 Men gott såg det ut!

  Massor av kramisar! <3

 5. Svara

  Nilla

  11 juli 2013

  Vi äter inte alltid samma mat här heller. Maken älskar pasta, ris och potatis, tyvärr. Jag äter det så gott som aldrig. Potatisen är det jag saknar mest, men i bland gör jag undantag, midsommar och sill, jul och janssons frestelse tex. Ja…jag är en sån där Lchf:are 😉 Men jag mår så otroligt bra av det, för att inte tala om hur bra min mage mår…toppen helt enkelt. Så då får det bli lite olika här, men det går bra det med. Skönt att han i alla fall ska ha semester nu, mannen din. Vi har en vecka kvar. Ja maken har en hel arbetsvecka, jag har tre nattpass. Sen drar vi till Österlen, ska bli så skönt. Men jag kommer att oroa mig för pappa, det bara är så.
  Kram

 6. Svara

  annette

  11 juli 2013

  Klart det blir omställningar när maken är borta så otroligt mycket i veckorna och sedan hemma helt i tre veckor, men jag tror Ni löser det galant, och så skönt det måste vara för honom att slippa fara runt och komma hem nästan mitt i natten varje dag!
  Din lunch igår hade jag mer än gärna ätit, kan inte vara annat än gott med dom ingredienserna, åts nog enbart av Dej igår i hela vårt land;-))
  Åska är ganska rädd för den faktiskt, var med om lite otäckt som barn, så jag är glad varje gång jag befinner på ett någorlunda säkert ställe när den går!
  Ljuvlig bild som avslutning i Ditt inlägg!

  Ha det gott!

  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här