Bloggen

Blodigt OS-allvar!

Av
den
19 februari 2006

hotdog
Lite humor innan jag blir allvarlig! Hihi!

Idag var jag bara tvungen att ta en rensa-hjärnan-promenad!
Jag var nämligen på uruselt humör igår! Tur att gubben jobbade när jag satt o muttrade i skägget under OS-sändningarna.
Visst, jättekul med en svensk Britta! Hon är guld värd den tjejen, orädd, visar ingen respekt för värlsdseliten, gör bara sitt lopp, låt det bära eller brista!
Det var just bristen på den inställningen som gjorde mig förbannad!! Ingen SISU varken hos finnarna eller svenskarna!
Jag trodde att jag lugnat ner mig genom åren, och det har jag….funderar inte längre på att slänga ut tv:n genom fönstret som på 80-talet….men,men, jag KAN ju inte göra något åt att känslorna svallar och blodtrycket stiger när jag ser idrottsmän fjösa omkring som zombies i spåret, och flygande finländare flaxande i korta luftskutt i backen! Hallå, det är OS!
Jag vet, det viktiga är inte att vinna utan att delta! Vilken idiot som nu kommit på det uttrycket?!? Grrr… Klart man ska satsa på att vinna! Klart att Anja var förbannad på sin bronsmedalj! Jag har inga problem att förstå det, jag har problem med att förstå att det är okej att komma 34:a o säga att det gick ju skapligt!

När gubben kom hem o såg mitt åskmoln till nuna så plockade han snabbt fram en whisky o en öl!
Då kändes livet plötsligt mycket lättare att leva, haha!
Jag struntade i att titta på backhoppningens andra omgång då ändå chanserna var spolierade, men tittade på hockeymatchen mellan Finland o Tjeckien… helt okej, men sen blev det bara för mycket snack om Ruutus fula tackling av Jagr… kommentatorerna tyckte tydligen att hela finska laget skulle ha matchstraff…. Och det var SÅÅ synd om tjeckerna som blev så chockade… klart att dom förlorade då…
Nu idag har man konstaterat att Ruutu inte siktade på Jagrs huvud utan olyckligtvis så hann Jagr böja sig ner innan Ruutu med full kraft körde in i honom. Matchstraffet han fick igår anses vara fullt tillräckligt, men inte enligt de svenska tv-kommentatorerna som verkar vilja ha hans huvud på ett fat!!
Ikväll är det Sverige – USA, jag hoppas verkligen att ingen svensk tacklar på en amerikan, för då…..

Nu visar jag istället några trevliga bilder från dagens hundpromenad!

issa i fönstret
Issa tittar längtansfullt ut genom fönstret

loppan
Kom nu matte, jag vill också ut!

hundarna springer i skogen
Oh, kan det bli bättre än att pulsa i snön…

issa
Ren o fin snö som inte gör hundarna skitiga o blöta

issa springer
Här kan jag stanna i flera timmar!

loppan på väg
Loppan brukar sticka så snart man släpper kopplet

issas nos
Här kommer jag matte , lämnar dig inte i sticket!

loppan
Nämen, vad skådar mitt öga? Även Loppan dyker upp!

spökträd
Väldigt mycket risbon i trädet här

lav i träd
Denna lav växer endast på ställen där luften är riktigt ren!

lyran

Åter hemma , Lyran tittar på oss genom fönstret.
Fortfarande ingen Piano, det har snart gått en vecka! Det som oroar mig mest är ju om hon är skadad och ligger o trycker någonstans… inga grannar har heller sett till henne, så jag lever i ovisshet om hennes öde, o det känns inte bra.

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  19 februari 2006

  Åh, även jag blev sååå jävla trött på det hysteriska babblet om tacklingen igår. SUCK!! Visst, det var fult gjort, men det får väl finnas rim och reson i hur fult det var. Kändes ett tag som att vi alla med finnblod skulle ställa oss i skamvrån och verkligen SKÄMMAS! :-O håhåjaja …

  Jobbigt med Piano som inte dykt upp. Huga. Hoppas, hoppas hon är välbehållen någonstans och dyker upp snart!! Håller tummarna!!

  Kramar!/Tette.

 2. Svara

  Monica

  19 februari 2006

  Hej!

  Jag måste väl erkänna att jag sett ganska lite på OS…en glimt då å då. Oj, oj, hoppas du snart får hem din lilla Piano – värst är ju att inte veta.

  Sköt om dig å ha en go hockeykväll.
  Kram

 3. Svara

  Pialill

  20 februari 2006

  Hej!

  Hopppas lilla Piano kommer till rätta. Förstår att du oroar dig. När jag var tonåring ( för länge sen )så försvann en av våra katter och var borta i 3 månader. Men han kom hem. Mager och smutsig och allmänt tilltufsad. Han repade sig, åt sig tjock och höll sig hemmavid därefter. Ska hålla tummarna för lilla Piano..
  Kramis, Pialill

 4. Svara

  Tina

  20 februari 2006

  OS är ju inte min grej….tack o lov….för då hade väl blodtrycket inte gått o mäta har oxå lätt för att hetsa upp mig för “ingenting” men det är inget nu mot vad det var när jag var ung 🙂
  Hoppas verkligen Piano snart är hemma igen de brukar ju kunna va borta ett tag när de hittat en fästman

  Kram

 5. Svara

  Pia

  20 februari 2006

  Hallå!!
  OS som så många andra sporter är dä verkligen inget för lilla Pia.
  Såg med ett öga Hockymatchen Sverige- USA.. där går gränsen och de vann.. hurra.
  Inget Piano hemkommit.. synd om stackaren om hon är ute i frysiga skogen.. Oro, ja det förstår jag.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 199
 • 363
 • 1 626 593
 • 5 069
 • 65 363
Sök här