Bloggen Livets glädjeämnen!

Bloggvän på besök

Av
den
30 maj 2018

Igår kom Kicki och Berra och hälsade på i nya pörtet

Många “nya” pörten har det blivit genom åren, de har fullt sjå att hinna med att pricka av alla mina boplatser !
Jag lärde känna Kicki för mer än tio år sedan, kanske var det rentav tolv år sedan, samma år som jag började blogga.
Vi började följa varandras bloggar direkt, och har så gjort sedan dess.
Det dröjde inte så länge innan vi träffades “på riktigt” och sen dess har vi träffats om inte varje så kanske vartannat år.

Jag bjöd på en enkel sallad i värmen, det blev lite trångt onekligen med tre runt mitt campingbord på uteplatsen!

Det strävsamma paret höll på med travhästar under många år, liksom även boxerkennel.
Nu är hästföretagandet avslutat sedan länge men ännu finns Travarens kennel kvar, nu med uppfödning av frallor.
Med två kompisar, Triss och Maya tog vi en promenad ner till sjön.

Hundarna behövde svalka av sig och tog ett dopp i det blå… eller snarare bruna dyvattnet

Om nu någon undrar varför jag poserar med skitiga brallor så fick jag kela med en nybadad jycke…

Kicki är otroligt framgångsrik med sina frallor i utställningsrinken. Jag som inte begriper något av sporten kan inte förmedla annat än att rosetterna trillar tätt!

Jag vill åter igen upprepa mitt mantra att träffa bloggvänner även utanför bloggosfären om man har möjlighet till det!
Jag har genom åren träffat bortåt ett tiotal och det har samtliga varit otroligt trevliga möten som snabbt bevisat att alla är precis så härliga människor som man tror, och att få prata och ge en kram till någon man umgåtts med på nätet är en mycket positiv upplevelse!

Nu på sommaren är ju många ute och rör på sig i vårt avlånga land, eller kanske även i andra länder, svenska bloggare finns ju lite varstans.
Tveka inte att ta kontakt med någon bloggvän du kommer att passera, om det känns lite obekvämt första gången kan man träffas på ett fik över en kopp kaffe, det behöver inte alls vara märkvärdigt!

Tack för besöket Kicki och Berra, förhoppningsvis träffas vi i samma pörte nästa gång för det dröjer väl inte alltför länge…?

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Pernilla

  30 maj 2018

  Så härligt roligt! Jag har inte träffat så många av mina bloggvänner men några har jag mött. Det har dessvärre visat sig att vi inte alls var så som vi trodde. Det har i sin tur gjort att vi inte har kontakt längre då de slutat blogga.
  /P

 2. Svara

  Malin

  30 maj 2018

  Jag hoppas att våra vägar korsas någon gång 🙂
  Förresten va långt ditt hår har blivit 🙂

  Kram

 3. Svara

  Karin Eklund

  30 maj 2018

  Det är berikande att få träffa sina bloggvänner på “riktigt”. Man lär ju känna varandra mellan raderna så att säga och på något sätt så tror jag att det är bra väg att gå varandra i möte på. Sen sitter det bara! Härliga bilder av både dig och Kicki med make och sötnosar på fyra ben.
  Tack Paula! <3

 4. Svara

  Mia

  30 maj 2018

  Åh vad roligt!!!!! Jag vill också träffa dig 🙂
  Kram på’re

 5. Svara

  Skyttlat

  30 maj 2018

  Så roligt med storfrämmande! Du och Kicki är mina enda och bästa vänner på bloggen. Tiden får utvisa om det blir någon träff när varken Du eller jag har bil? Man ska aldrig säga aldrig.
  Så härligt för hundarna med ett bad i värmen! Ja, man får inte vara rädd för lite skit på kläderna med hundbesök. 😉
  Finns det hjärterum så finns det stjärterum ! Och det finns det mycket av hos Dig .
  Ha det gott och kram i värmen!

 6. Svara

  Kicki

  30 maj 2018

  Tack för igår!
  Alltid lika trevligt att ses.
  Kram/Kicki

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 maj 2018

  Åh, vad kul att kunna lära känna varandra via bloggen och träffas på riktigt. Jag har ju en bloggvän som efter att jag hamnade nära henne blev en vän i verkliga livet. Jag ska tänka på det du skriver men samtidigt är det lite svårt för oss svenskar att göra så. Vi är så försiktiga och vill inte tränga oss på. Men nog vore det kul att träffa bloggvänner när man är ute på vift 😀

 8. Svara

  Tove Olberg

  30 maj 2018

  Javisst är det roligt träffas i levande livet! Två bloggvänner till mig har blivit vänner utanför också och vi har träffats flera gånger.
  Så kul för dig och Kicki att träffas så!
  Fortsatt glad sommar i ditt nya pörte 🙂
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster2

  30 maj 2018

  Finbesök i pörtet!
  Vilken söt liten tjej du har där på fönsterblecket. Ha en skön onsdagskväll. Kramen

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 maj 2018

  ni ser ut att ha det trevligt, kanske gillar du denna:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/05/de-sista-flickorna-av-riley-sager.html

 11. Svara

  Ninni

  30 maj 2018

  Vad trevligt med bloggvänsbesök och hundintresset har ni ju gemensamt förstås. Smart att servera en sallad. Då behövs ju inte en massa pytsar med olika mat i när bordet inte är så stort. 🙂
  Jag hoppas ta mig iväg till dig i sommar. Det skulle vara så kul att se hur du bor nu.
  Kramen.

 12. Svara

  Ditte

  30 maj 2018

  Vilket trevlligt besök! Jag instämmer helt. Har träffat flera bloggväner i verkligheten och det har betytt och gett så mycket. Och gör så fortfarande. Verkligen berikande!
  Härliga bilder och hundarna är så fina. Undrar hur Blinka tyckte det var med besök…
  Vem vet… Kanske vi också ses.

 13. Svara

  BP

  30 maj 2018

  Kicki skrev ju på sin blogg att du kallade ditt nya boende för “skokartong”. Håller inte ett dugg med henne. Skokartonger är 5-7-våningshus som byggs här i 08-området och som står ungefär 20 meter ifrån varandra med full insyn. Så nej, ditt fina parhus är INTE en skokartong.

  Kul att se en nytagen bild på dig. Du ser otroligt sympatisk ut (fattas bara). Men jag ser knappt en likhet mellan din profilbild och dagens utseende. Antingen uppdaterar du profilfotot eller så klipper du håret;-)

  Har bloggat sedan februari 2008, mera än 10 år sedan alltså. Har bara träffat fem bloggkompisar under den tiden. Tre av dom har jag fortfarande kontakt med. Men hittills är det bara Gärdsmygen som jag “klickat” helt med. Är kanske inte lika social som du;-)

 14. Svara

  Mias Mix

  31 maj 2018

  Kul att ni träffas och håller kontakten! Jag har träffat 5 bloggvänner och det har varit väldigt roligt. Vissa av dem har jag träffat flera gånger. Skulle tycka det vore väldigt roligt med en stor bloggträff i Stockholm där alla som vill och kan kommer 🙂 Om jag har vägarna förbi Säfsen lovar jag att höra av mig. VI skulle ha massor att prata om! Och tveka inte att höra av dig om du är i Stockholmstrakten. Tar bar 40 min med tåget till Stockholm från oss.
  Fin du är i långt hår!

 15. Svara

  Ama de casa

  31 maj 2018

  Visst är det härligt att bloggandet ger så många möten, både på nätet och irl. Jag har träffat massor av folk via bloggen, både andra bloggare och även bloggläsare. Vi är ju en hel hög med bloggare här nere i Torrevieja och ännu fler som läser. Det är alltid kul när folk kommer fram och tar kontakt och säger att dom läser bloggen 🙂

  Härligt möte och härliga bilder! Och när det gäller bordet så är ju den där klyschan med “hjärterum” och “stjärterum” helt sann 🙂

  Ha en finfin dag!

 16. Svara

  Turkulainen

  2 juni 2018

  Tack igen för mysig blogg.

  Uppfödning av frallor? Som äkta finlandssvensk förstår jag inte detta. Vi talar inte om frallor överhuvudtaget men vi har lärt oss att frallor är bröd av en viss typ. Uppenbarligen det som vi kallar semlor (sämpylä), vilket inte har nånting att göra med era semlor. Som du vet.

  Men vad uppföder man när man uppföder frallor?
  Ha det bra.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 203
 • 437
 • 1 579 744
 • 4 991
 • 64 332
Sök här