Matrecept och kökstips

Busenkel linsgryta

Av
den
17 oktober 2012

På tio minuter svänger du ihop en god och mättande linsgryta!

Till 2 portioner eller om du är rejält hungrig behöver du:
1,5 dl röda linser
1 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 nypa chiliflingor
1 msk rapsolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tärnade tomater
1 näve goda oliver
75 g chevré eller annan god ost

Skölj linserna i durkslag, låt rinna av. Fräs lök och vitlök samt chiliflingor i olja ca 3 min. Blanda i linser, häll över kokande vatten, ha i buljongtärningen. Rör om så att tärningen smälter. Krydda med timjan. Koka sakta 10 minuter under lock. Peppra. Vänd ner tärnade tomater och oliver. Smula över osten.
Hade jag haft färsk spenat hemma hade nog några blad hamnat överst på tallriken också!
Yammie!

TAGS
4 kommentarer
  1. Svara

    Menageriet

    17 oktober 2012

    Det ser ju gott ut!
    Igår kväll åkte jag omkring i Fredriksberg, så nu har jag sett var Ni bor. 😉 Har sett pörtet och affären och lite annat. Verkar vara ett gemytligt ställe Ni bor på med lite skog alldeles bakom huset. Jag vinkade men Du såg inte mig.
    Ha det gott! 🙂

  2. Svara

    Eva

    17 oktober 2012

    Tackar för det receptet Paula 😆
    Måste absolut provas, redan imorgon!

    Kramen,Eva

  3. Svara

    Mia

    18 oktober 2012

    Jag äter gärna vegetariskt nån gång emellanåt och lagar det ofta på jobbet, så detta ska jag göra! Tack för receptet 🙂
    Kram, kram!

  4. Svara

    Herr Nilssons Fru

    18 oktober 2012

    Då såg gott ut men när jag läste receptet tyckte jag inte de:)

    Kramiz på dig

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 8
  • 183
  • 1 676 618
  • 5 239
  • 67 732
Sök här