Busenkel linsgryta
På tio minuter svänger du ihop en god och mättande linsgryta!
Till 2 portioner eller om du är rejält hungrig behöver du:
1,5 dl röda linser
1 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 nypa chiliflingor
1 msk rapsolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tärnade tomater
1 näve goda oliver
75 g chevré eller annan god ost
Skölj linserna i durkslag, låt rinna av. Fräs lök och vitlök samt chiliflingor i olja ca 3 min. Blanda i linser, häll över kokande vatten, ha i buljongtärningen. Rör om så att tärningen smälter. Krydda med timjan. Koka sakta 10 minuter under lock. Peppra. Vänd ner tärnade tomater och oliver. Smula över osten.
Hade jag haft färsk spenat hemma hade nog några blad hamnat överst på tallriken också!
Yammie!
Menageriet
Det ser ju gott ut!
Igår kväll åkte jag omkring i Fredriksberg, så nu har jag sett var Ni bor. 😉 Har sett pörtet och affären och lite annat. Verkar vara ett gemytligt ställe Ni bor på med lite skog alldeles bakom huset. Jag vinkade men Du såg inte mig.
Ha det gott! 🙂
Eva
Tackar för det receptet Paula 😆
Måste absolut provas, redan imorgon!
Kramen,Eva
Mia
Jag äter gärna vegetariskt nån gång emellanåt och lagar det ofta på jobbet, så detta ska jag göra! Tack för receptet 🙂
Kram, kram!
Herr Nilssons Fru
Då såg gott ut men när jag läste receptet tyckte jag inte de:)
Kramiz på dig