Bloggen

Då och nu…

Av
den
27 augusti 2006

Någon snäll person kommenterade tidigare foto och sa att jag inte förändrats på tio år!
Här kommer bildbeviset som bevisar motsatsen, men tack ändå!

Bilden på Hasse o mig tagen i Stockholm 1994…

Då: odödlig
Nu: skröplig
Då: allt är möjligt!
Nu: Allt var möjligt, men nu är det för sent!
Då: Arg
Nu: cynisk
Då: utseendet är viktigt
Nu: Det är i alla fall innehållet som räknas
Då: Fem starköl, två glas rött, ett glas vitt, två lakritsshots, tre tequila=party!
Nu: Tre öl o en whisky = sova
Då: rökringar
Nu: bilringar
Då: 55 kg
Nu: 78 kg
Då: Förutfattade meningar
Nu: Vad är det för mening?
Då: Så lite kläder som möjligt
Nu: Så mycket kläder som möjligt
Då: Håliga knän på jeansen
Nu: Dåliga knän
Då: ingenting
Nu: flanellpyjamas
Då: Vild sex hela natten
Nu: Gäsp…

TAGS

28 augusti 2006

11 kommentarer
 1. Svara

  Ada~~Bittan

  27 augusti 2006

  :mrgreen: Lilla Toka..här skulle jag bara smyga in o knycka m mej rosen..Du har inte svarat jag vet..Jag tar den..så får du säga STOPP sen…Men så får jag se detta! 😀
  Läste först “månadsbilden”..Hmm.. 😯 Ada om kvällen,you know!Tänkte jaha..nu ska vi få se Hasse o Paula en gång i månaden,med snö o utan snö osv..hahaha! 😳
  Förstår du hur tossigt det kan bli?
  Då o nu …typ.Jag håller nog me’ den som sa att du är lik dej,på pricken..Vet inte om du redigerar dina foto men jag ser iaf INTE att det skulle vara lång tid mellan fotot där o nu..Lockarna är borta? Det skulle jag jubla över!Med mitt trasselkrull..
  Fick iaf ett Gott skratt på min “Rosen-stöld turne’..
  Ha en Härlig Söndags kväll vännen.
  Kram via cybern från Götet..där det smäller både av ÅSKA o Gangsters 👿
  Puss på dej!

 2. Svara

  Catja

  27 augusti 2006

  Haha vad jag har garvat här åt ditt DÅ och NU. Kan det vara ett tecken på att saker känns igen? 🙄
  Jag struntar i vad frisörerna tycker. Jag tycker du var finfin i lite kortare. Man behöver ju inte vara snaggad men ha en frisyr mera och långt ändå menar jag. Så man kan både ha det ute och uppsatt om man vill det. Jag upplever själv nu när jag blivit lite äldre…jo 40 då.. 😀 att ansiktet dras ner av hängande hår istället för att lyftas lite mera som ju behövs. Det resulterar i att jag sällan eller aldrig har håret nere längre. Kanske om jag vore lite smalare skulle jag ha det nere och lite halvlångt.
  …..
  Du försöker hålla igen på kolhydrater säger du. Socker är ju kolhydrater! 🙂 Så jag försöker tänka på att inte äta produkter med gömt socker, t.ex lättsockrad fil mm. Sedan har vi bytat ut all pasta och ris och bröd mot dito i fullkorn. Nu blir det vägning varje måndag. Jag brukar väga mig två ggr per år annars. Resultat kommer nog i dagboken…utan några större kommentarer. Men ser du konstiga siffror där med avvikande färg eller liknande så kan det ha med vikten att göra. 😀
  Puss & Kram till Dalarna!

 3. Svara

  Astrid

  27 augusti 2006

  Jag undrar om man får vackrare patina när man kommer upp i åldern.
  Ålder är lustigt.
  Vissa människor ser likadan ut hela livet och en del känner man knappt igen.
  Men invändigt åldras man ju inte.
  Ha det gott.
  Ps. Jag märker att kroppen känner mer och mer av jordens dragningskraft.

 4. Svara

  Kajsa

  27 augusti 2006

  Hahaha, vilken härlig då och nu lista du har gjort. 😛

 5. Svara

  Pia

  27 augusti 2006

  🙂 Jo du visst förändras vi både på ytan och i innehållet.. så är det bara. Men det är likaväl konstigt ibland, då man möter en vän från mycket lång tid tillbaks.. Visst sjutton känner de igen en och vise versa. Skalet är lite skrynkligare, men samma innehåll ändå. Bara man har barnasinnet intakt så är det mesta rosigt. Men det var lite kul med det där du skrev.. 😀 😆
  kraaaaaaaam Pius

 6. Svara

  mariannE

  28 augusti 2006

  :mrgreen:
  Hejsan!
  Harkel ( satt en stor klump i halsen) , Hörru nu ska jag vara petig …. Getnostalgikorten var ju för 10 år sen stod det .. Och dej o H tillsammans-korten 12 år sedan …. Oavsett vad du än säger så tycker jag att du inte åldrats nåt värst.Men det kanske är så att man KÄNNER sej jämförelsevis skruttig o gammal i o m sjukdom.
  Kul att du la ut bilderna i alla fall.
  Den där boken står på min lista fortfarande … ska läsa den och se vad mitt omdöme blir. Han har ju skrivit ” Flickan som lekte med elden ” också.
  Men för tillfället är jag helt uppslukad av Viveka Lärn. Sträckläste ånyo en igår och har väl 4-5 kvar av hennes vuxenböcker.
  Känns rätt bra att liksom nypa av flera/alla böcker av samma författare istället för att
  hoppa från bok till bok.
  Ha en bra Måndag/
  M

 7. Svara

  Tina

  28 augusti 2006

  Nä inte är det mycket du föräändrats!!
  För övrigt gapskrattade jag åt då och nu för visst är det så!!
  Kram

 8. Svara

  Laila

  28 augusti 2006

  Hahahaaaa, vad rolig du är, Paula! *ler stort*
  Lite ligger det väl i det att man helt enkelt blir tröttare med åren, men…jag är helt övertygad om att du var lika go då som nu och att du inte alls är lika skröplig som du tycker själv:P
  Kram Laila

 9. Svara

  Bia

  29 augusti 2006

  Vilken underbar humor du har! Jag känner igen mig i din lista över då och nu. Men man får glädjas över det man fortfarande kan – njuta av nuet, lära sig nya saker, se nyfiket på omvärlden osv. Njuta av de små sakerna i livet har jag blivit bättre på ju äldre jag blivit, så det finns nåt gott med alla åldrar.

  Nu ska jag ut och fota svampar. Plocka och äta dem vågar jag inte, men att knäppa kort av dem är inte farligt för hälsan! 🙂

  Kram/Bia

 10. Svara

  Pia (Pimli)

  29 augusti 2006

  Tycker nog att du är dig ganska lik till utseendet då och nu.

  Himla kul lista! Man känner igen sig.

  Kanske kan det vara så att det är ens värderingar som ändrats. T.ex. så tyckte man förr att det var värt en dag i sängen efteråt – för att vila upp sig efter jättefestandet. Det tycker man inte längre. Därför festar man inte på samma sätt. Man kunde säkert om man tyckte det var värt det.

  Och är man olyckligare nu? Jag kan för egen del utan vidare svara nej på det. Fast jag är skröpligare och tröttare. Jag tror jag fått lite mer kläm på vad som är viktigt och vad man kan avvara utan sorg. Hoppas i alla fall att det är så det är 😀

  Apropå höst och väder: nyss var sambon förbi och sa att han hört nån som sagt att det kommer att förbli sommarvärme hela september. Svettigt!

  /Kram

 11. Svara

  "Ninni"

  29 augusti 2006

  Vilken härlig lista! 😆 Men inte är det så mycket förändring i utseendet! Kamerorna var annorlunda för 10 år sen… de visade inte kurvorna lika som de gör nu. Inte dubbelhakorna heller. Åtminstone är det så med mina kameror då och nu. 😆
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 579
 • 681
 • 1 603 719
 • 5 032
 • 64 894
Sök här