Bloggen

Dagen kunde ha börjat bättre..

Av
den
3 oktober 2016

Igår morse söndagssov jag… :mrgreen:
Vaknade av en försiktig knackning på dörren, där står bästa exgrannen…
Hon skulle plocka ihop “det sista” och dra med sig en släpkärra med hästtäcken hem till Rättvik

Vi fikade och skvallrade en stund och när hon gått var det dags för frukost, som vanligt med knäckebröd och ägg..

Pang!
Plötsligt bara small det till i min enda kvarvarande tuggtand på vänster sida :thumbsdown: där rök en bit av tanden!
“Inte nu igen” :rodna: tänkte jag, min vanliga (o)tur!
För att kolla upp eländet gick jag in i badrummet för att hämta spegeln ovanpå badrumshyllan…

Tror ni inte spegeljäveln slinter i min hand och drattar i golvet!
Så nu fick jag inte bara problem med en tand utan även sju års olycka på köpet!! :angry:

Tandeländet känns inte nåt vidare, nerven har blivit blottlagd så vad jag än stoppar i munnen, varmt eller kallt, flytande eller inte så ilar det som sjutton…
Men det problemet skjuter jag åt sidan, i alla fall en dag eller två…

Nå, när väl jag svurit och förbannat en stund kom bästa väninnan och hämtade mig…

1002d

En sådan vacker dag kan man ju bara inte förslösa, det mesta går att bota med en skogspromenad

1002b

Det här med “trattisögon” stämmer verkligen, har man inte den rätta blicken så står de kamouflerade skönheterna kvar i skogen…

1002a

Men har man väl upptäckte de första så blir det lätt som en plätt…

1002c

Idag var det betydligt flera svampar än älgflugor i skogen, och min superjacka räddade mig igen, inte en enda usling kom innanför!

1002e

Stora och köttiga, men ack så sköra var trattisarna, torken jobbar för fullt!

Än så länge verkar inte den sjuåriga förbannelsen vara alltför tuff, jag tror bestämt jag helt struntar i gammalt skrock och fortsätter se livet från den ljusa sidan!

angeleller

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  3 oktober 2016

  Fy för tanden. Önskar jag hade dina ögon för svamp. Vet nu att det ska vara en blandning av björk sten och barrträd för kantareller

 2. Svara

  Mia

  3 oktober 2016

  Kopierat från nätet:
  Sju år innan olyckan är borta
  Att det ska ta just sju år innan olyckan är borta, kommer från romerska riket. Romarna trodde att livet började om vart sjunde år. Sju år var en livscykel. Så om själen krossades tillsammans med spegeln, skulle det alltså ta sju år innan själen återvände.
  Lösningen är att kasta salt över axeln
  Lösningen är att kasta lite salt över axeln. Ett vanligt förekommande knep för att avvärja olycka. Tanken med detta är att djävulen ska få saltet i ögonen så att han inte kan se mer – och därmed inte kunna ställa till med mer elände och olycka.
  Så nu vet du, det är bara att slänga iväg en näve salt!!!
  Kram på’re :love: :love:

 3. Svara

  Ninni

  3 oktober 2016

  Vilken otur du har. Jag tänker då mest på din tandfraktur. Sånt elände brukar bli dyrt vet jag av egen erfarenhet. Men du har flyt då det gäller svampen. :thumbsup:
  Själv har jag inte kommit iväg än. Ingen som vill åka med mig och en förbaskad värk som kommer så snart jag rört på mig lite. Hade full schå idag med att ta undan sommarblommorna. Och nu värker ryggen och ena höften så jag håller på att bli tokig. Det enda som hjälper, som gör att jag slipper värken, är att låta bli att göra nånting alls. Men så kan jag ju inte leva. Jag vill kunna vara barnvakt åt Vilja, jag vill klara av de nödvändiga sysslorna hemma. Kanske är det för att jag slutat med droppet jag får så här ont och fortsätter det så lovar jag att gå till min reumatolog.
  Kramen.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  3 oktober 2016

  Att bita sönder en tand är aldrig roligt. Vänta inte för länge med att söka vård – det blir liksom inte bättre av det.
  Den där spegeln glömmer vi, du har ju fått heta tips här ovan så släng lite salt över axeln så är det glömt sedan.
  Så mycket fina trattisar du hittat, som sagt man måste ta på sig “svampögonen” så man hittar de första sedan brukar de ju finnas i snudd på obegränsat. Fixa tanden nu och ha det så gott i det fina höstvädret! Kram

 5. Svara

  Anki

  4 oktober 2016

  Inget kul alls med tanden – och det är ju inte gratis med tandläkaren heller…
  Bläddrar snabbt förbi alla svampbilder – och då gillar jag inte ens trattisar!
  Visst är det underbart nu – lagom svalt för rejäla promenader, luft som går att andas … riktigt härligt!
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  Tredje året i Hjo

  4 oktober 2016

  Himla osis med tanden. Inget kul alls med avbitna tänder. Trattisarna däremot…

 7. Svara

  Pernilla

  4 oktober 2016

  Fy så trist med din tand. Jag har också haft problem med expanderande gamla lagningar. Men jag är en “pressade” nattetid. Jag pressar samman käkarna så tänderna går sönder. Funkar med skena så det är jag tacksam för.
  /P

 8. Svara

  Malin

  7 oktober 2016

  Nä men åhh så trist o besvärligt, hoppas du har fått det åtgärdat så du inte har så ont!

  Många kramar från mig

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 122
 • 596
 • 1 636 066
 • 5 093
 • 65 655
Sök här