Bloggen

Dagens ros går till..

Av
den
21 september 2013

rostillsaija

min fina duktiga dotter som kämpat så väl!

rokstopp

Hon har nu sparat 1690 kronor då hon avstått 747 cigaretter de senaste 26 dagarna 😆

Egentligen skulle jag tacka Ingvar Kamprad

ikea

för det är Ikeas förtjänst att hon slutat röka!
Saken är nämligen att Ikeas nya möbelvaruhus öppnar i Borlänge i oktober och min inrredningsintresserade dotter insåg att hon inte skulle ha råd att handla alla fina grejer till hemmet som hon gärna ville ha!

Precis som sin mor började Saija röka redan i tidiga tonåren och hon har under åren gjort tappra försök att sluta men utan att gå hela vägen. Nu hoppas jag innerligt att hon rökt sin sista cig 😉
Av bara farten har familjens snart 19-åring också lämnat nikotinlandet bakom sig…

sommarblomcollage

Jag tror någon behagar skämta…
I slutet av september är vi snart och jag hittar blommande midsommarblomster, blåklint, smultronblom, prästkrage, blåklockor och rödklöver! Jaja, sista rycket kallas det för nu är frostnätterna nära!

Efter en vilodag i pörtet med upphängning av ny hatthylla, kokning av köttsoppa och rastning och bus med kattungar på gården så beger vi oss ut på en roadtrip till Snöån idag.
Vid hemkomst väntar en fin tjälknöl som legat och gonat sig i en saltlag.
Ha en finer lördag!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 september 2013

  Jättestort GRATTIS till er alla som slutat! @->->-
  Ja, det känns lite som att tiden är ur led vad gäller blomstren, det är mycket som remonterar i år, fast inte mig emot :mrgreen:
  Kram på er!

 2. Svara

  Kicki

  21 september 2013

  Du milde vilken storrökare hon varit Saija. Jätteduktigt att sluta. Jag känner fler och fler som lägger av med den dyra (och hälsovådliga lasten).
  Jag trodde du skulle skriva att hon fått jobb på IKEA 😉
  Kramen

 3. Svara

  Loka

  21 september 2013

  Oj det var inte illa! Stort grattis till väl utkämpad strid – Grattis 😎
  Här ligger höstlöven vackert på tak och flyger framför en längs vägen när man kör vilket i sig är mindre bra när de hamnar på rutan

  Ha en skön helg
  Kramar

 4. Svara

  Raija

  21 september 2013

  Grattis till din duktiga dotter, som klarat detta. Jag har samma problem och behöver sluta jag också 🙁 , men det är inte lätt.

 5. Svara

  Kersti

  21 september 2013

  Jag säger heja. Vet hur svårt det kan vara.
  Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  21 september 2013

  Det var bra gjort! 😉 Lycka till i fortsättningen!! Fina sommarblommor! Själv drog upp lite självsådda blommande penséer från ett land igår. Jag tyckte inte att det var rätt årstid för dem. Men jag har jordgubbar pågång igen, vi får väl se om de blir klara! Ha en fortsatt fin lördag! Kram

 7. Svara

  Nette Cecilia

  21 september 2013

  😛 Oj så duktigt hoppas det går vägen för alla sjukdomar som kommer med röken är inget att längta efter .läste ditt förr inlägg om bilen jag hoppas min bil som jag köpte för en månad sedan inte säger något ovanligt i första hand ,trevlig helg ,Nette

 8. Svara

  Saija

  21 september 2013

  Är sååå stolt över mig själv! 🙂 och dig
  <3 puss

 9. Svara

  Malin

  21 september 2013

  Sånt blir jag så glad av att läsa 😛 ja alltså om dem som klarar att sluta röka.

  Tydligen har det blivit mer hoppas igen.. 🙁 I Emmas klass på högstadiet var det en som rökte, nu på gymnasiet är det 3 i hennes klass som inte röker!

 10. Svara

  Eva-Lena

  21 september 2013

  Så duktigt av din dotter, hon var ju en rejäl nikotinist dessutom. Hon kommer att fixa det, klarade jag det så gör alla det, för jag har noll och intet karaktärsfasthet.

  Jag är så nyfiken på Snöån, du har vista bilder därifrån förut, ska bli spännande att se nya bilder.

  Mmmums med tjälknul (säger min Hälsingemake), det är riktigt gott! Imorgon tänkte jag koka pepparrotkött, det är en gammal klassiker också som det var flera år sedan jag gjorde.

  Ha de!

 11. Svara

  annette

  21 september 2013

  Stort GRATTIS till Din dotter, helt suveränt gjort, skriv till Ingvar och tala om vad hans varuhus kan göra för underverk;)

  Kramen

 12. Svara

  Anki

  22 september 2013

  Hon är verkligen värd flera rosor! Bra gjort att hon slutat! Man blir inte rikare av att sluta, men man kan köpa något mycket trevligare än cigaretter! Hoppas nu hon fortsätter satsa på IKEAS sortiment!
  Ja, visst är det konstigt… har sett en hel del sommarblommor som börjat om… det är som att naturen inte fattat att det är september 🙂
  Tjälknöl… det är mumsigt det! Synd att du bor så långt bort 🙂
  Ha det gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 108
 • 596
 • 1 636 052
 • 5 093
 • 65 655
Sök här