Det nyper i kinderna

Temperaturen kryper ner mot nollan, vinden viner och de sista halstarriga löven trillar ner från träden..

Då är det skönt att ta på sig snygga stickade handledsvärmare! De är mer praktiska än fingervantar när man går med hunden och vill fota under promenaden, och värmer ändå skönt.

När man kommer in genomvädrad till kropp och själ tar jag på mig mina kanintofflor, varma mjuka och sköna!

Här kommer några foton tagna under senaste veckan

Mellansjön när blåsten stillat sig

Samma sjö lite senare på kvällen

prassel, prassel…

Vattenkaskader

Mor och dotter?

En av alla vackra vyer i byn

Samma träd från ett annat håll

En dag var vägen avstängd pga en vattenläcka.
Vi var tvungna att snedda över en tomt där dessa figurer bodde, det var kul att se Daniels reaktion!
Först smög han försiktigt närmare, vädrade i luften och i marken men kunde inte känna någon lukt..
Då gick han några steg närmare för att sedan hastigt ångra sig och ila tillbaka till tryggheten hos matte!

Nu ska jag snart ge mig av till Folkets Hus där PRO har ett månadsmöte. Det var längesen vi hade några träffar inomhus.
Nu har vi coronasäkrat med förhandsanmälan så vi inte blir fler än tillåtna antalet och spridit ut bord och stolar i stora salen så ingen ska behöva trängas.

Har du varit på några aktiviteter inomhus nu under hösten?

5

17 Comments:

 1. Hej! Mina aktiviteter inomhus är än så länge mest hemma. Idag är det grått och blåsigt, och jag vill helst inte gå ut mer än till komposten. Inne broderar och broderar jag. Nu har jag snart hållit på ett helt år, och är ändå inte färdig. Vad jag ska göra sedan, den som lever får se. Dina bilder är verkligen höstlika och vackra. Stackars lille Daniel, han undrade nog vad detta var för konstiga djur. Ha det bra i dina sköna vantar, men strax kanske du behöver sticka på dem några fingertutor :)
  Kram

 2. Underbara höstbilder!

  Vad spännande att Daniel reagerade på björnarna! Jag trodde att det behövdes både lukt och rörelse för att en hund skulle uppfatta andra djur, men tydligen har Daniel sinne för skulpturer!

 3. Det är så vackert där du bor och bilderna på sjön vid olika tidpunkter är så vackra. Höstfärgade träd som speglar sig i vattnet och lite sjörök som svävar över sjön – underbart. Visst är det skönt att klä sig varmt nu när kylan kommer och jag går ständigt med toffla på ena foten (får en väldigt värk i det benet annars). Stackars Daniel som blev rädd för björnarna. Konstiga figurer som inte luktar någonting.
  Kram

 4. I dag bet det i kinderna och drog kallt, handskar fick jag på mig men jag märkte att och det är dags för det varmare skiktet kläder. Hur underbart som helst! Mössa på!
  Fina höstbilder hos dig! Det samma här, stans ytterområden är fulla av höstlöv, prasslar och yr omkring. Så Daniel reagerade på björnarna på det sättet …

 5. Också här biter det i kinderna nu när vi går ut. Hösten är här på riktigt nu. Jag tog dubbla byxor på när jag gick till skogs med min Uffe för att leta svamp. Och visst fick vi lite svamp med oss hem, trattisar och några skäggriskor (till saltsvamp).
  Vilket äventyr för liten Daniel att plötsligt träffa två björnar så där bara. …
  En skön kväll i kanintossorna önskas!

 6. Härliga höstbilder :) Lille Daniel då, det är inte alldeles lätt med såna möten men hellre dom där än dom vi har i skogen!
  Inga inomhusaktiviteter förutom korvskivan med grannarna men dom har vi haft kontakt med hela tiden, så det är nog ingen fara….
  Vilka mysiga tofflor <3 Jag fick ett par med lammskinnsfoder av våra Tasmanska gäster för snart två år sen, dom älskar jag!!
  Kram finaste Paula!

 7. Så vackra höst bilder. Svampen är vacker. Daniel är förståndig som håller sej till matte. Skumma figurer aktar man sej för.
  Kramar från Minton och mej

  • Man kunde tro att varelser som inte rör sig och inte luktar vore oförargliga men icke! Trodde först han skulle gå fram o kissa på dem, men det tordes han nog inte! Kram från oss

 8. Magiska höstbilder du tagit =) Mmm håll dig nära Matte det är tryggast. Hoppas att det blev ett bra möte. Kram

 9. Så vackra bilder från din fina trakt. Fastnade extra för flugsvamparna . Nej, för alla bilder. Stort tack för den fina rundan. Kände genom bilderna att jag var med.
  Dessa vantar känner jag igen. Fick ett par av en mamma till en elev när jag jobbade i Peking. Favoriter! Så fina!
  Tofflorna ser sköna ut. Här är det ganska varmt på golven så jag är fortfarande ofta barfota . Men jag har sköna fårskinnstofflor att ta till.
  Kan förstå att Daniel kände sig lite osäker här.
  Kram!

 10. Så fina tofflor du har och kan tro att de är sköna att ta på efter en höstpromenad.
  Härliga höstbilder och gillar den med flugsvamparna och vackra trädet framför huset.
  Tänk att en vattenläcka kan erbjuda nya vägar med nya upplevelser.

 11. Så fina höstbilder du visar. Härligt att titta på dom framför datorn i ett varmt rum;-) Väderprognosen var ju att det skulle blåsa rejält även här, men Täby verkar man ha glömt. Inte mig emot. Handledsvärmarna är jättefina liksom de söta tofflorna som helt klart påminner om katten Gustafs husses kanintofflor;-)
  Mamma och dotter flugsvamp kan också tänkas vara pappa och son;-)
  Nej, inomhusmöten har jag inte deltagit i sedan jag slutade jobba;-)

 12. Härliga höstbilder! Flugsvamparna är verkligen dekorativa!
  Jag har liknande tofflor, men med varghuvuden :)
  Fina Daniel – såklart det är läskigt med nya möten!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 13. Vilka fantastiskt fina höstbilder! Helt magiska, speciellt speglingsbilderna.

  Praktiska vantar! Här har det blivit så svalt så jag har gått över till långärmat vissa dagar. (Långärmat = kortärmad t-shirt istället för linne ;-) ).

  Vilken mes Daniel är ;-) Fast det är ju likaså bra det ifall han skulle träffa den levande varianten.

 14. Hösten är verkligen vacker med sina färger. Dina bilder gör inte saken sämre.
  Stackars Daniel, hotad av björn på det där viset.
  Ja jag har nåt inbokat i höst. Jag och Gabriella, som har Onyx’s kullbror Falcon, ska åka till Enköping och exteriörbedöma hundarna.
  Det är i stället för utställning. Man får en officiell bedömning av hunden av en rasdomare, Resultatet blir sen ett officiellt resultat på SKK.
  Ingen konkurrensbedömning bara varje hund för sig.
  Kramen

  • Vet inte vad du tycker själv men det är väl en bra kompensation för uteblivna utställningar,. Fast det roligaste är förstås alla möten med andra uppfödare och att spana in andra hundar, men i dessa tider har man inte så många val…
   Kram

 15. Otroligt vackra bilder.

Kommentera