Bloggen

Det som göms i snö…

Av
den
19 mars 2010

Det som göms i snö…

..kommer upp i tö! Fast det lär dröja ett tag innan man ser färgen på den här bilen…

En grå, trist och dimmig fredag med smådugg är vad som bjuds idag.
Men detta väder tär på snön, och ju fortare det nu går desto bättre.
I helgen är det Svenska Skidspelen i Falun men detta år åker vi inte för att se dom Live.
Maken fick nog härom året när vi först fastnade i en leråker där bilen stod parkerad och sedan fick vänta i timmar på att komma ut från parkeringen…

Då har vi det bättre hemma i tevesoffan. Hoppas bara att inte alla är lika bekväma av sig, det är ju skoj om det är storpublik på plats!

Jag saknar min lillfis så det knyter sig i magen, men nu är det bara en vecka kvar till nedkomsten och sen går det fort…hon har lite anpassningsproblem ännu så det är nog inte tillrådligt att åka dit och hälsa på

Min tandläkare ringde för ett tag sen, jag har ju varit så glad över att den pärsen är över för denna gång, men….det blev en brasklapp.
Jag har en förändring i tandköttet längst bak i munnen, inget jag själv lagt märke till, vem står o gapar stort framför spegeln, men tandläkare tog ett kort på detta och sände iväg till experterna…
Beskedet var att jag bör byta ut fyllningen i tanden, en gammal amalgamfyllning, då det med största sannolikhet är den som förorsakar detta. Det kan ju i värsta fall vara ett förstadium till cancer så jag får nog lyda rådet och ta väck den fyllningen. Men det är inte så bråttom, jag ska bara se till att det sker inom ett år från att jag började hos tandläkaren så jag kan ta del av högkostnadsskyddet som nu är 50 % av kostnaden. Det får anstå till efter sommaren…

Nu önskar jag dig som tittar in en riktigt skön helg!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  19 mars 2010

  Ja hujedamej dessa tänder
  Jag har putsat en fyllning idag och fick veta att ev, måste jag kolla den tanden för det har börjat ila ….ev rotfyllning
  Dom är duktiga på att kolla tandkött och tunga, så det ska du kolla upp noga
  Bra att du får komma till en expert

 2. Svara

  Synne

  19 mars 2010

  Va, ska ni bli hemma menar du? Inga skidor på plats i Falun?
  Förstår er. Lika bra att vara hemma och slappa i soffan.

  Förstår du saknar Blinka. Men tiden går fort. Jättefort.

  Så otäckt med det där i din mun. Hoppas det inte är kanser. Jag håller tummarna.

  Här kokas det ärtsoppa idag. Det ska bli gott ska jag säga dig.
  Vi lär väl prutta i kapp här i natt hihi….

  Det regnar här idag. Det är grått och trist. Men snön blir borta.

  Har ni matat fåglarna i vinter? Har ni märkt att de inte äter talgbollarna?
  Här har det gått åt kanske max 10 talgollar sen i november….
  Idag satte jag mig ner och kkrossade en hink med 60 talgbollar i för att strö ut till fåglarna.
  Har ont i mina händer kan jag säga.
  Fick ta en hammare och slå sönder dom först. Vilken syn alltså.
  När jag sen lagt ut det på fågelbordet så kom de små flygarna.
  Gissa att de käkar….
  Undrar vad det är för skit i talgbollarna nu…

  Nu får ni ha en alla tiders fredag.
  Det ska vi.
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  Kicki

  19 mars 2010

  Skit med tanden, men du kan trösta dig med att det inte är nåt hål, alltså kommer det inte kännas ett dugg när de fixar den. Gör det så snart som möjligt, man ska inte gå och vänta på saker man inte vet vad det är.
  Berra stackarn ligger kvar på lassarettet och vill hem.
  Du kan visst hälsa på Blinka även innan hon blir upptagen av barnen, om du har tid och vill. Hon kommer inte må sämre när du far. Men det kanske du gör 😥
  Vi har samma skitväder här, men jag är faktiskt glad för regnet, även om det är otrevligt att promenera i, för visst sätter det fart på snösmältningen. Bilden på bilen i snön är ju faktiskt ganska härlig. Jag har sett ett par såna här på byn också.
  Kramen!

 4. Svara

  Malin

  19 mars 2010

  Nej stackars dig… 🙁

  Jag tror inte att jag berättade hur enkelt jag kom undan m min fylln som släppt, jag tror att jag hade dragit en massa egna slutsatser om vad det handlade om och och vad som skulle göras…lagn tog typ 3 min, lite putsn, lite plast o putsn av plasten. Jag våndades o drömde mardrömmar natten innan helt i onödan, men så är det när man e rädd man tänker inte logiskt. Jag vågar dessutom aldrig fråga ngt jag bara stoppar huvudet i sanden, rädd för att förklaringen skall skrämma upp en än värre.

  Jag önskar oxå dig en riktigt skön helg!

 5. Svara

  Ditt och Datt (Menageriet)

  19 mars 2010

  Det är tydlingen ingen som är i något större behov av bil, som äger den där.
  Här är också grått och trist, men perfekt för att sitta inne och handarbeta. Förstår att Du saknar Din lillfis, men såå roligt att bli “mormor”! Kanske det blir en “lillblinka” hos Dig sen? Kan Du motstå en liten valpiz?
  Väntar med spänning på valprapporter och bilder!
  Så Du står inte och kollar in alla guldtänderna varje morgon? :mrgreen:
  En tröst med tandeländet är väl att hade det varit något allvarligt, så hade Du ju fått kommit direkt.
  Du får ha det så skönt i helgen framför TV:n!

 6. Svara

  Gun

  19 mars 2010

  Trodde du älskade snö? även du kan tydligen få nog, eller? Det där med tandköttet har jag aldrig hört talas om, har också en hel del amalgam i munnen, är ju 40 talist! Hoppas allt går bra! I Trelleborg är snön borta, havet öppet och snödroppar och vintergäck blommar, sköööööööööönt..

 7. Svara

  åsa

  19 mars 2010

  Kommer ihåg vad du skrev på bloggen förra året då ni var till Falun och SS och jag kan förstå att Hasse har det kvar i minnet…
  Du ska se, att så fort valparna har kommit så kommer tiden att bara schvischa iväg och kanke får ni tillökning också..?!
  Hoppas ni får en trevlig helg med SS via tv:n!
  Ha dé!/Kram

 8. Svara

  Mia

  19 mars 2010

  Samma tema idag nästan *L*
  Men ååå, kan man få sånt skit av amalgam??? Egentligen kanske det vore klokt att byta ut alla dom fyllningarna då…usch… 🙁
  Ha det så gott i tv-soffan i helgen…jag jobbar, jag… *L*

 9. Svara

  Gunvor

  19 mars 2010

  Förstår att du längtar efter din lilla Blinka.Jag längtar också efter min stumpa. Hur ska jag klara mej från att träffa Ellie, inte ens se henne på bilder,om vi kommer iväg på resan. Då dröjer det länge.Kanske jag måste iväg till Sthlm. en sväng innan. Helena föreslog det. Vi får väl se.
  Om vi hade åkt som tänkt var så hade vi kommit hem till hennes 1årsdag och hade tänkt stanna till på 1årskalaset. Men nu blev det inte så. Nu kommer vi att missa det om vi åker.Men man kan inte få allt. Jag hoppas först o främst att vi kan åka.

  Tänk att det är så nära nedkomsten för valparna. Jag visste inte ens att hon var gravid..det heter väl inte så på hundar, förstås. Åhh va spännande det ska bli för er.
  Och sen tycker jag du ska ta tjuren vid hornen och göra klart med tandläkaren snart nog så slipper du fundera över det. För det gör man ju ändå. Går o ältar o ältar. Jag har mycket amalgam i min mun. Man skulle säkert behöva saneras lite varstans.
  Hoppas det blir en härlig helg för dom svenska skidåkarna o att nån kan knäppa Northugg på näsan, men han är nog omöjlig. Må så gott. Kram!

 10. Svara

  Ragnvi

  20 mars 2010

  Morning i Pörtet! Meeen fy sjutton för bråkiga tänder! Ryyyyser! Hoppas det inte är riktigt allvarligt!
  Förstår att du saknar din Blinka….men spännande också! Sambon är sugen på en kull här…inte jag!
  Kalaset för sambon…visst bakade jag lite…inte ofta jag bakar så det gick bra! Men min mage gillade det inte…bärpajer med mycket fett i….toaspring!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  messan

  20 mars 2010

  Det var mycket snö ni har! Det är härligt när sakerna kommer fram igen efter att ha varit insnöade i ett par månader.
  Vi har lite barmark här och där, underbart att våren snart är här:).

  Tandläkaren låter som du ska gå till. Vad läskigt att det kan bli så, tur att du fick veta det nu.
  kram

 12. Svara

  Marketta

  20 mars 2010

  Fniss, den där bilen kör man inte med på ett tag :mrgreen:

  Men det verkade otäckt det där med tandköttet. Vilken tur att du har en uppmärksam tandläkare.

  Förstår att du saknar Blinka. Hur tror du jag mådde när jag för ett par år sen var en hel vecka ensam i Hässleholm med några jobbarkompisar för att provköra en ny maskin. Jösses vad jobbigt det var. Tycker verkligen att du skall åka och titta till förlossningen.

  Kramizzar
  Marketta

 13. Svara

  maria

  20 mars 2010

  Att ingen saknar sin bil som är gömd i snön 🙂

  Vilken fin blogg du har…
  Kram kram

 14. Svara

  Doris/doje

  21 mars 2010

  Varför vänta ända tills i höst, är ju lååång tid … ?
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 15. Svara

  Gunvor

  21 mars 2010

  Hoppas allt är bra i snön, för ni har väl snö hos dej också när man ser hur det ser ut i Falun. Stackars stackars pojkar o flickor i skidspåret. Ska bli spännande att kolla på Northuggen i dag. Hoppas Hellner orkar!
  Här skiner solen just nu. Vi har fått lite nysnö i natt.

  Må så gott!Kramen!

 16. Svara

  Monica

  21 mars 2010

  Ni har antagligen haft en toppenhelg i soffan med en massa skidåkning 🙂 Själv har jag missat alltihop…

  Men oj, den bilen kan inte blivit körd på hela vintern – är det bra att de står så där 😕

 17. Svara

  britten

  21 mars 2010

  men kära hjärtanes så mycket snö..och den vräker ner i dag över stockholm…suck…såg att du måste tillbaka till tandis…men bra att få såna saker gjorda i alla fall….hur går det för den blivande lilla mamman då tro ..det är ju inte så länge kvar nu….blir det en ny liten valp hos er då tro….kram

 18. Svara

  elisabeth

  22 mars 2010

  känner igen mig när jag tittar in hos dig 🙂 vi har ju också massor av snö. Hoppas det där med tanden kommer att fixa sig – och att det inte är nåt farligt så du kan lägga det åt sidan. Tändläkare är ju bra att de finns men ack ändå aldrig roligt behöva besöka. Tog bort mina 2 visdomständer för inte allt för länge sen, är de väck i alla fall. Hoppas du haft en skön helg. Snön vi fick i går, massor, hoppas jag är den sista innan våren, hoppas kan man ju alltid göra. Förstår din längtan och rastlöshet efter att inte ha Maxi hos dig, förstår även Loppans saknad, för var det inte hon som tydde sig så och behövde den förra hunden. Det är klart att djur mår bra av varandra, särskilt när de blivit vana vid varandra. Kram och ha d gott.

 19. Svara

  Ninni

  22 mars 2010

  Det var då tur ni inte åkte till Falun i helgen då, åtminstone igår såg det ut att vara ett hiskeligt väder där. Och bandyfinalen nästan snöade bort. Här hos oss hade vi solsken från en ljusblå himmel nästan hela dan, inte en snöflinga vi såg mer än på tv:n.
  Grattis till valparna. 😉 Va skönt att det gått bra. Nu kan du kanske åka och hälsa på snart.
  Kram.

 20. Svara

  Anki N

  22 mars 2010

  Oh jag trodde de fanns valpisar här nu…får kila över till FB istället då..för jag vet ju att de kommit varjefall en.
  Kramiz o ha en bra dag.
  Anki N

 21. Svara

  Kicki

  22 mars 2010

  Har valparna redan kommit. trodde det var minst en vecka kvar. Nu får du väl se till att berätta!!
  Kramen

 22. Svara

  Ragnvi

  23 mars 2010

  Morning! Förstår av en kommentar hos MatMia att valparna kommit?!?! Hoppas allt är OK!
  Kramen!
  Ragnvi

 23. Svara

  Punatukka

  23 mars 2010

  Plötsligt känns molnen över oss helt OK ! Barmark och plus 7 just nu! Såg den fina valpen i FB,hääärligt och det ska bli roligt att se fler bilder! Ryser när jag läser om tanden,brrrr!Självklart ska du ta bort den gamla fyllningen! Kramar om och önskar er alla en skön fortsättning på veckan!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 139
 • 497
 • 1 652 561
 • 5 119
 • 66 012
Sök här