Bloggen

Efter sol kommer….

Av
den
4 augusti 2021

….äntligen regn!
Det är kul att ha en regnmätare att läsa av och tömma, dock har jag inte fått göra det varje dag…

Jag märkte på promenaden när vi kom fram till fårhagen att hela flocken var i rörelse, travade på i marschfart fram mot träddungen som står mitt i hagen.

När vi kom fram till ån hade även änderna bråttom, de borde väl ändå ha vattentät fågelskrud?

Ett varmt regn strilade ner, men lockade inte till ett dopp..

Nu ökade dropparna i intensitet och min icke vattentäta kamera började gnälla och gnissla, dags att stoppa ner den i fickan och vända hemåt..

Jag har inget emot att vara ute i regn när det är varmt i luften och man har rätt klädsel, men när vi kom in och såg hur regnet studsade på grannens carport så var det rätt skönt att vara inomhus…
Jag har en regnjacka som jag trivs jättebra i, problemet är stövlar!
Har förstås snålat och köpt billiga “trädgårdsstövlar” på billighetsvaruhusen för någon hundring, och de har ju börjat läcka direkt!

Förra veckan tänkte jag passa på att göra en stövel-investering när jag var i stan, men i skoaffärerna lyste gummistövlarna med sin frånvaro!
Inte ett endaste par hittade jag! Ganska snopet tyckte jag även om sommaren råkat var torr och varm…hittills.

Nå, jag måste kunna gå i både bär- och svampskog utan att bli blöt om fötterna, så igår köpte jag ett par på nätet.
Jag köpte regnjackan på Engelsons, och har handlat andra kläder där också som jag varit nöjd med, så nu får dom också leverera stövlar.

Nu drar regnmolnen vidare för den här gången!

För er som undrar hur jag orkar vaka om nätterna, det orkar jag inte längre!
Första nätterna tittade jag på vartenda kval där någon svensk eller finsk fanns med i startlistan, nu krävs final för att jag ska masa mig upp…
Jag valde ju att skaffa Dplay inför OS, och de har alldeles utmärkta klipp om allt som hänt medan jag sov! Bara att välja vilken sport man vill se, och klicka…

Inatt tänker jag alltså avstå damernas höjdhoppskval trots att både två svenskor och en finska deltar. Basta!

Här kommer en blomma till dig som tittar in!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  4 augusti 2021

  WOW! Vilken underbar blomma! En himla tur (för mig då) att du avslutar inlägget med något “torrt” och inte vått.
  Så det har regnat hos dig! Det gjorde det inte hos oss. Idag var faktiskt första dagen på nästan en vecka som solen vann över molnen. Inte en droppe regn och cirka 20 grader. Aningen kyligt, men jag klagar inte, då min älskade balkong lagrar värmen, så där är det alltid minst 10 grader varmare.

  Så du har slängt in OS-handduken. Ja, jag gick ju aldrig upp i ringen om man säger så. Kanal 5 visar också repriser två eller tre gånger under dagen/kvällen, så det räcker gott.

  Tack för infon att det är två svenskar som är med i tävlingen. Det visste jag inte. Trodde det var bara en tjej, och hon lär knappast ta sig till finalen. Finskan hade jag heller ingen aning om. Ja, ja, är det inte fotboll är är mitt intresse uppenbarligen svalare;-)

 2. Svara

  LillaSyster

  5 augusti 2021

  Vilket oväder du hamnade i. Fåren ser för sköna ut! Gula näckrosor i sjön-live it. Och en fin rosa Rosenskära (cosmos) Du blir nog nöjd med stövlarna då de kommer, gå inte för länge i dem bara….att gå i gummistövlar brukar ge sig tillkänna i knäna. Ha en bra torsdag,! Febern har släppt men armen är öm svullen och knallröd ett märke stort som en flaska deo….

 3. Svara

  Minton

  5 augusti 2021

  Fåren har verkligen bråttom till skyddet under träden. Stövlar som är bra att gå i är svårt att hitta så jag hoppas du blir nöjd.
  Vilket skyfall du fick det gör gott för svampen.
  Idag är det dimmigt och spindelväven blir så vacker.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   5 augusti 2021

   Såg inte en svamp i blåbärsskogen igår och inte heller i hagmarkerna idag. Men jag är inte så himla besviken även om det blir en obefintlig svampsäsong, jag har en hel del i gömmorna. Letandet är ju det roligaste…men ännu har jag inte hittat någon vettig skog på gångavstånd…
   Augusti är spindelvävens högsäsong, de kan ligga över all växtlighet på mornarna, så himla vackert. Har inte sett det här ännu
   Kramar o nospuss till Minton

 4. Svara

  Anna-Lena Larsson

  5 augusti 2021

  Rosenskäran blommar dåligt i år. Förhoppningsvis kommer den i gång snart.
  Sol här. Men det kommer väl mer regn…
  till helgen.
  Engelsons besökte vi i förrgår. Slog in dubbla par av kängor . Mänskligt, men jag avskyr när det strular…
  Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   5 augusti 2021

   Tur du är alert ! Ja misstag kan hända den bäste, jag tycker det är trist mycket fel i matbutikernas kassasystem. Kollar alltid kvittot därför att jag läser in allt i en app där jag får belöningar för inrapportering. Annars skulle jag missa hur mycket fel det blir. Tänk när de ska bli digitala kvitton, hur mycket kommer inte affärerna att tjäna på det då ingen bryr sig om att kolla sina kvitton. Inte bra!!!

 5. Svara

  Ama de casa

  5 augusti 2021

  Jösses vilken störtskur det kom! Här har dom lovat att vi ska få regn, fast det regnet flyttas framåt hela tiden och uteblir i “verkligheten”. Nu ser det ut som det ska komma 0,9 mm på måndag, men vi får väl se hur det blir.

  Änderna är väl som folk är mest. Att simma i vatten är helt okej, men kommer det uppifrån, då gäller det att fly fältet 😉

  Ha det gott!

 6. Svara

  Kicki

  5 augusti 2021

  Här har det , tvärt emot vad som varit hos dig, regn i princip dagligen eller nattligen.
  Men idag skiner solen och det är en lagom värme.
  Nu ser jag ju att du investerat i nya stövlar, annars kunde du få tipset att sätta en plastpåse över foten, så kommer inte du bli blöt trots läckande stövel.
  Jag har kört plastpåse i ett par av mina stövlar i mer än ett år och det fungerar jättebra.
  Blomman, rosenskära är fin, jag gillar den och har både vita och röd/rosa.
  Kram

  • Svara

   Paula

   5 augusti 2021

   Tack för plastpåsetricket, men jag vill helst inte göra bort mig helt med att traska genom hela byn iklädd en plastpåse! För jag måste ju gå ända hemifrån i de skodon jag ska ha under promenaden, ni kan ju ta med stövlarna i bilen och byta om…sån lyx har inte jag …ler.
   Inte en svamp i sikte idag heller, o skogarna är skapligt långt borta. Men, jag har traskat i skogar i såna mängder med år så jag tycker det är omväxlande att få se något annat, o dessutom slippa myggen! Kramen

 7. Svara

  ElisabetR

  5 augusti 2021

  Härligt med regn, naturen och vi människor behöver det för att överleva. Nu som pensio så är man inte så beroende av vädret tycker jag. Fast jag är glad åt att vi blev bara lite blöta på vår Kalmarresa.
  Gjorde Borgholms slottsruin igår och färja från Byxelkrok till O-hamn i fint väder. Har du möjlighet med att se ruinen så är det verkligen historiens pampiga vingslag. Fast hu så mycket folk, konstigt att Öland håller sig över vattenytan.
  Lycka till i svampskogen nu efter regnet………

  • Svara

   Paula

   5 augusti 2021

   ingen lycka i med svamp, men har inte heller hittat någon svampskog och tror inte det finns några på gångavstånd. Kanske skulle göra som min väninna i Stockholmstrakten. Hon tar bussen några hållplatser. När det ser ut som en skaplig skog utanför bussfönstret stiger hon av. Sen lufsar hon i skogen ett tag och tar en annan buss hem igen! För nog finns det skog allt, det ser man ju då man åker bussen från stan. Men, jag tycker det är rätt mysigt med all annan typ av natur här som jag inte är van vid. Och jag pratar hellre med fåren än med svamparna!

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 augusti 2021

  Så kom det äntligen, det efterlängtade regnet <3 Jag får vänta till söndag, sägs det 🙂
  Undrar om änderna bara är vattentäta undertill??? Får klura på det 😉
  Syster borde köpa sig ett par stövlar och jag har sagt till nu när det är sommarrea på vår skoaffär men det blir kanske Engelssons här också, jag gillar dom
  Ha det så fint nu, kram på're

  • Svara

   Paula

   5 augusti 2021

   Trots vattenpölar som bevis för regnet så hittade jag inte en enda svamp på dagens promenad som visserligen inte gick i någon urskog men ändå bland hagar och skogsdungar. Lycka till med stövelköpet, här fanns ju inga stövlar alls i affären. det är knepigt att handla skodon utan att prova, finns risk för att det inte blir bra.
   Kramar från pörtet

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 augusti 2021

  Kul med bilder på regn som studsar mot vatten. Visst är det spännande att kolla resultatet av regnandet i en regnmätare men en sådan har jag inte längre. Jag saknar också att ha en vindmätare. Nu får jag nöja mig med att kolla in flaggor och vimplar i närheten och det funkar ju också. Stövlar är bra och torra fötter vill man gärna ha. Tyvärr är stövlar sällan lika sköna att gå i som andra skor så jag har ofta blöta fötter när jag kommer hem när det har regnat. Hoppas att dina nya stövlar ska både passa bra och vara sköna.
  Kram

 10. Svara

  Anki

  6 augusti 2021

  Härliga bilder med skönt och livgivande regn! Stövlar är viktigt, men det spelar nästan ingen roll om man köper dyra eller billiga – de är av blandad kvalité i vilket fall som helst! Bara det att man blir argare när de dyra läcker. Hoppa du har tur i “stövellotteriet”
  Vacker blomma!
  Ha en fin fredag!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2021

   Säger du det Anki? Nu beställde jag inga superdyra stövlar men tittade extra på att de hade rejäl mönstrad sula. Stövlar behövs verkligen nu, regnet forsar ner, jag hoppas svamparna suger åt sig och växer bra…Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 380
 • 552
 • 1 609 728
 • 5 043
 • 65 049
Sök här