Bloggen

En regnig dag är en bra dag!

Av
den
8 september 2014

Utan att skämmas kan jag säga att det var riktigt skönt med en regnig dag idag! 😀
Hela förra veckan inklusive helgen hade vi kanonväder och det blir ju lite långtråkigt i längden 8)
Nu är enda problemet att det förmodligen poppar upp än mer svamp i skogarna, var ska detta sluta? 😉

Igår på Blinkas födelsedag fick hon välja aktivitet, och tänk, hon ville ut i skogen! 😉

0907f

Kan du se vilka som följde med? 😉

0907g

Torsten hade kamouflerat sig ordentligt med löv på nosen så honom såg du väl inte? 😉

0907a

Innehållet i korgen är inte det viktigaste tycker Blinka…

0907h

Tyvärr fick vi med oss ett par fripassagerare också, denna älgfluga satt i huvudet och en fästing kilade omkring på bröstet på mig…urk :angry:

0907i

Förutom de jättegoda sotvaxingarna hittade jag första trattisarna, men de flesta fick stå på tillväxt
Jag äter svamp morgon, middag, kväll :thumbsup:

0907j

Frukosten i morse bestod av ägg och stekt fårticka, i lunchpytten ingick sotvaxskivling och blodriskorna är förvällda och insaltade..

0907d

Man börjar ana höstens frammarch…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 september 2014

  Jag är så glad att du kommer dig ut utan alltför mycket besvär, heja dig!!! Nu när jag äntligen haft tid att gå i skogen, så är det älgjakt!! Men jag vet ju att dom inte skjuter en “gallko”, så jag kan nog känna mig säker 😉
  Kram på dig, fina Paula :love: :love: :love:

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  8 september 2014

  Vad skönt att de börjar reda till sig, att du kan leva som vanligt igen, röra dig, gå ut i skogen LEVA 🙂
  Kommenterade nyss Blinkas födelsedag…borde kanske läst datumet..hihi..Grattis i efterskott bidde de ju då.

  Många svanpar fick du ihop. Här regnade det bara på morgonen, sedan tändes solen igen…eller förlåt regnmolnen skingrade sig.

  Kramiz

 3. Svara

  Ninni

  8 september 2014

  Otroligt vad med svamp du hittar…
  Hänne har vi inte fått regn förrän nu ikväll så vi åkte iväg och plockade lingon på eftermiddan. En hink till oss och en hink till mina föräldrar. Rättvist ska det va’. Nu kan jag nästan inte röra mig för det gör så himla ont överallt men det går över om ett par dagar. Nu vet jag ju vad jag ska pyssla med i möre… rensa lingon… 🙂
  Kram.

 4. Svara

  Första året i Hjo

  8 september 2014

  En älgfluga – underbart! Och underbar skogsbild. Väntar också på trattkantarellerna.

 5. Svara

  Gunnel

  9 september 2014

  Lyckliga du som kan frossa i svamp. Jag kanske skulle göra ett försök och ge mig ut och leta. Vågar knappast plocka hem några, men bara det att stöta på svampar som “kanske” är ätliga. Kram

 6. Svara

  Gunilla

  9 september 2014

  Så fint du har det i din skog och gulligt sällskap med. Jag är inte så hemma i svampskogen men älskar svamp. Härligt med skafferiet utanför dörren full med svamp och bär. Hos min dotter är björnbärsbuskarna fulla med bär
  så det är bara att ta för sig. Barnbarnet provred en häst i söndags och då fick vi höra om den ruggiga älgflugan som också angrep hästar. Nu fick jag se den på bild och det var ingen vacker syn. Huga……

  Ha en fortsatt fin höst i din härliga skog och kramen 🙂

 7. Svara

  Anneli - A'la Foto

  10 september 2014

  Varför ens tänka tanken om att skämmas för att man gillar regniga dagar? Jag älskar regniga dagar…det är det bästa som finns! Särskilt om man går i skogen och njuter…de härliga dofterna! Ljuvligt!! Först måste jag erkänna att jag inte alls förstod vad du menade på den första bilden…det är ju bara en översiktsbild över skogen! Det tog ett bra tag innan jag såg den lövkamouflerade kissen! Så bedårande söt!! Och snacka om att löven passar hans pälsfärg! 🙂

 8. Svara

  Mias Mix

  10 september 2014

  Ja skogen är underbar vare sig solen skiner eller der regnar! Jag plockar bara kantareller, vågar inget annat. Härliga bilder från en härlig dag!

 9. Svara

  Anki

  10 september 2014

  Kan bara instämma! Suck… är såå avundsjuk på artrikedomen i din svampskog… här finns fortfarande inte mycket, men på svampklubbens utflykt på andra sidan sta´n… ca 3½ mil bort fanns det faktiskt lite kremlor och enstaka soppar… alltid något 🙂
  Så glad att du verkar så återställd i armen att du klarar svampkorgen! Härligt!
  Ha det gott!
  Kram

 10. Svara

  Anneli - A'la Foto

  10 september 2014

  Den svarta kissen ser jag och såg redan innan men den är ju inte gömd så den räknade jag inte med! Men påstår du att det är en tredje katt i bilden måste du visa exakt var den är för nu har jag suttit en bra stund och inte hittat någon. Jag har två gissningar. Antingen är den svarta katten två katter eller också är det en mörk katt som klättrar i trädet ganska högt upp längst till vänster! Är det rätt eller var finns den tredje? 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 40
 • 575
 • 1 641 896
 • 5 101
 • 65 754
Sök här