Bloggen

En solig kylslagen vinterdag

Av
den
8 februari 2017

I morse hade jag lite mer bråttom än vanligt, men gosestunden med djuren tummar jag inte på..
Men idag gick det inte så bra, låg och klappade Torsten när plötsligt alla hans fyra tassar med utspända klor satt i handen på mig!
Ajaj, blodvite uppstod, jag var väl inte lika försiktig som vanligt…
Torsten är nämligen en mycket speciell kattindivid, ja det är alla katter, men Torsten än mer än andra, för om man kommer åt någon annan kroppsdel än huvudet eller ryggen ja då klöser han, obarmhärtigt!
Jag brukar skratta åt stackars Hasse som inte ens kan närma sig Torsten med handen innan alla klor sitter i handen på honom…
Idag skrattade jag så lagom…när klorna satt i min egen hand!
Torsten hade det besvärligt som ung, dels bröt han svansen när han klämde den mellan en dörr och sedan fick han problem med inflammerade tänder som fick opereras bort, så han har nog blivit extra osäker och försiktig.
Astrid skulle aldrig komma på tanken att hugga hur mycket man än kelar med henne, det värsta som kan hända är att hon sätter tänderna i mina tår, och det gör inte ont utan kittlar mest för hon nafsar väldigt kärleksfullt och försiktigt och slickar med sin sträva tunga.

Det är underbart när solen åter tittar fram mellan granarna, men attans vad kallt det var, 13 kalla grader

och Blinka fick faktiskt finna sig i att klä på sig idag..
Vi hade kallat de flyktingar som ännu ville gå på svenskalektioner till vår lokal klockan tio, och ett tiotal kom men vi förstod att många ännu inte vaknat..
dom är minsann minst lika morgontrötta som jag!
Vi gjorde lite kunskapstester för att kunna dela in gänget i två grupper beroende på hur mycket de hunnit lära sig, och det var nog bra då det visade sig att vi hade några som ännu inte fått chansen att gå någon kurs alls. Hur länge vi kan hålla på vet vi inte, då alla asylboendena ska stängas under våren, men vi kör på så länge det går..

På hemvägen hörde jag en hackspett jobba intensivt och lyckades till slut få syn på den.
Jag har läst mig till att hackspetten har oerhört bra hörsel och kan alltså höra insekterna som rör sig i trädstammen och hacka sig in till dem för att skaffa föda.
Jag som i min enfald trodde att de bara hackade ett hål att bo i…

Burr så kallt det forsande vattnet ser ut!

Nu ska jag försöka bringa ordning i mitt undervisningsmaterial som jag bara samlade ihop i en hög efter kursavslutningen före jul, för på torsdag startar vi igen!

TAGS

7 februari 2017

9 februari 2017

10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 februari 2017

  Det måste vara fint att känna sig behövd…språket är en av de viktigaste kunskaperna att komma in i samhället, ju…. Kallt är det här också nu men snart blir det plusgrader igen, säger de som vet. Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  "LillaSyster"

  8 februari 2017

  Aj, aj, aj det gör ont när det inte är snälla tassar. Men du läker nog ihop på ett par dagar. Visst är det olika djuren, Elvis tycker om att bli klappad på magen och vänder gärna upp den, medans man passar sig lite mer noggrant då det gäller Buset. Jag är nog som Torsten och Busan, vill inte bli klappad på magen. Kul att kurserna fortsätter – du/ni gör en mycket god insats. Nu ska jag åka och lämna bilen på makens jobb och sedan blir det promenad hem, ca 5km med motvind -4 och strålande sol! Mössa och långkalsonger blir nog bra – och jag lite kläder till 😛 Ha en skön onsdag! Kram

 3. Svara

  Fjärde året i Hjo

  8 februari 2017

  Stackars Torsten. Och stackars finnkäring. Hjo-Hjo rivs inte men jäklar vilken kraft han har i tassen.
  Ha det gott trots skråmorna!

 4. Svara

  Ruth i Virginia

  8 februari 2017

  Hoppas du inte får infektion i såren.

  Underbart att du hjälper dina medmänniskor. Vart ska dom ta vägen i vår?

  (har du hittat Håvån?)

 5. Svara

  Ninni

  8 februari 2017

  AJ! Kattklor gör ONT!
  Vi hade bara -10 i morse. 🙂 Nu börjar det ju äntligen likna vinter!
  Oj vad ni är ihärdiga och duktiga som fortsätter med svenskaundervisningen. Den svenska de hinner lära sig innan stället stänger kommer de säkert att komma ihåg så nog gör ni nytta. 🙂 Det är roligt med en del av flyktingarna nu då de börjar prata lite svenska. De försöker i alla fall och de förstår en hel del för jag envisas med att prata svenska en stund varje gång. De som kom för ca 2½ år sen pratar jag bara svenska med nu. Jättekul. :thumbsup:
  Att hackspetten hackar för att hitta insekter visste jag. Men de är svåra att upptäcka när de ofta sitter högt upp i träden och hackar.
  Ha en bra vecka.
  Kramen.

 6. Svara

  Skyttlat

  8 februari 2017

  Usch då! Ja, vissa katter är griniga när man klappar dom? 👿
  Om tröjan jag stickar så är den till mig. Länge sen jag började på den, så jag hoppas den passar när jag blir klar. Man ändrar ju kroppsform (läs vikt) med åren :oki:
  Hos mig finns ingen snö och det blåser småspik och är så jäkla kallt att jag drar mig för att gå ut med Klicker. Bara -3 men när det blåser så är det såå kallt.
  Ha det gott och kram! 🙂

 7. Svara

  Yvonne Käll

  8 februari 2017

  Kära hjärtanes. Det där med kattklöset var inte bra. Skulle jag närma mig Torsten bleve det säkert som med Hasse, klös direkt. Katter känner på sig när de möter nån som inte är så där riktigt kattvän har jag erfarenhet av.

  Vid fin Blinka är i sin dress och jag förstår inte att ni alltid har så fint med snö ikring er. Här är det närmast barmark med den ytterst lilla snö som ligger.

  Behjärtansvärt att du deltar i integrationsarbetet med språkundervisning. Det är nog inte så lätt förstår jag. Dels pga språkbarriärer men jag antar även kulturkrockar. Tycker så synd om flyktingarna som dels kommit till ett land med inte allför trevligt klimat och sen till råga på alla påfrestningar de gått igenom också flyttas hit och dit till olika boenden. Ovärderligt att vi har människor som bryr sig och tar sig an som du.

  Kram är du värd och en fin onsdagskväll! 😉

 8. Svara

  Herr Nillssons Fru

  8 februari 2017

  Katter – de har jag aldrig förstått mig på. Jag är ingen kattmänniska o har därför få kunskaper om dem. Vi hade aldrig katte när jag bodde hemma heller så ja, mitt liv har varit ganska kattlöst. Hade en en gång någon vecka sen gav jag bort den – de var i ungdommen 🙂

  Men han har snyggt namn TORSTEN de heter ju min gamla häst som du vet. Snutten.

  Nu har vi lika mycket snö som er (ser de ut som på bilden) har snöat i två dagar här nu, jag tycker de räcker men de där uppe fortsätter att kasta ner vita tussar. Inte kul att köra genom skogen som jag gör till jobbet i detta vädret, men de e bara att gilla läget. Vinter är vinter o i stan vlll jag inte bo.

  Kramiz

 9. Svara

  Hillevi

  9 februari 2017

  Kaspar är som Torsten, Tissel kan man mangla… Ja, känns gör det allt när man klappar Kaspar “fel”. 😯

  Här har hackspettarna börjat att vårtrumma lite smått, åtminstone solvärmande dagar. Dvs ytterligare en anledning förutom matsök eller bohålstillverkning. Ett härligt, hoppingivande ljud! Kanske, kanske att det blir vår i år också!

  Vackra isformationer i forsen och Fjärilen är så fin i sitt röda täcke! :thumbsup:

 10. Svara

  Gunnel

  9 februari 2017

  De har rejält vassa klor de där små liven. Hur länge varar era kurser? Det är en stor fördel för alla de som får chansen att lära sig språket. Kan inte vara lätt och försöka ta sig fram i ett land där man inte kan göra sig förstådd. Trevlig helg.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 373
Sök här