Bloggen

En trevlig tradition

Av
den
6 juli 2014

0705d

Gårdagen började inte bra…
Kokade min gröt i micron, toppade gröten med mina egenplockade blåbär, hällde mjölk i tallriken, tog fram kameran och fotade…
Och vad händer :jaja: Medan jag lägger ifrån mig kameran så koagulerar mjölken på tallriken!
Den surnar alltså, till en grynig massa 😥
Ja, visserligen hade mjölken gått ut i datum….men, jag luktade på den och kände ingen odör.
Ja det var dom bären… 😯

Resten av dagen var mycket trevligare, perfekt sommarväder för..

0705collage1

årets upplaga!

0705f

De besökare som satt i solen har garanterat fått färg, själv sökte jag självklart upp den lilla skugga som fanns att tillgå.

Hasse hade hand om Blinka under eftermiddagen, hon uppskattar inte folkvimmel, andra hundar och sol och värme!
Jag uppskattade däremot skjutsen jag fick hem, för det var ju ett och annat som följde med…

0705c

..bland annat den här mattan som min dotter kallade gräsligt ful, men som hon samtidigt påpekade passade in hos mig, vad menade hon egentligen med det 👿

Torsten han vet precis när han ska fly hemmet, han visade inte ens svanstippen då Hasse var här.
När han sedan var på väg härifrån så dök katten upp bara för att snabbt som ögat åter försvinna då Hasse närmade sig…

Jojo, men jag överlistade honom senare då han åter kom in, hoppade upp på sin matbänk och jag tryckte in sprutan i mungipan innan han ens hann blinka! Sen fräste han åt mig, hoppade ner utan att äta något och nu ligger han och surar förnärmat i soffan… 😉
Men det får han så gärna göra, lika bra att han vänjer sig vid sprutorna med medicin för de lär behövas även efter operationen!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  6 juli 2014

  Men då!!! Det är väl inget fel på den mattan???? Eller….????
  Kul med auktion tycker jag även om det är åratal sen senast för min del…jag vågar ju inte ropa :rodna:
  Stackars Torsten men hoppas nu att allt ska gå bra med honom, både före och efter operationen…och med sprutorna :thumbsup:
  Kram på dig, goaste Paula :love:

 2. Svara

  Ingegerd

  6 juli 2014

  Jättefin matta, jag gillar den! Bra gjort med sprutan till Torsten! Det gäller att vara snabb förstår jag.

 3. Svara

  Doris Adamsdóttir

  6 juli 2014

  Gillar din matta jag med 😉
  Sköt om dig, kram

 4. Svara

  BrittMarie

  6 juli 2014

  Men, så synd på de fina blåbären! Du får ut och leta nya. Är de så mogna nu? Vi får väl ta en tur till skogen så småningom, när det lugnat ned sig lite här. Mattan såg fräsch ut, tycker jag. Alltid roligt med något nytt.
  Angående Fårö, så togs regeln med att utlänningar inte fick åka dit bort 1998 vill jag minnas. Vi kollade det eftersom Anastasia var med. Inte såg vi några militära hemligheter, så det var väl helt ofarligt.
  Kram på dig och en till stackars Torsten också

 5. Svara

  "LillaSyster"

  7 juli 2014

  Oj, här hade det hänt mycket!! Sur mjölk är ju inget vidare men stackars lille Torsten. Tur att det snart är tisdag och han får hjälp. Har aldrig hört talas om detta problem heller. Mina katter är försäkrade fast det verkar ju inte hjälpa så mycket. Ja jag håller tummarna för att han blir sitt rätta jag igen. Igår passerade jag dig nästan…. åkte hem från Rättvik och rakt igenom Ludvika. Nu blir det till att vara hemma och ta hand om växterna! ( det mesta klarar sig, tog ju bara död på några dahlia knölar …. eller det var ju egentligen frosten.) På onsdag har jag gissat att kattungarna kommer, men vi får väl se, tjock som en fotboll är hon. Ha det gott och klappa Torsten lite extra. Kram ps fina fynd du gjort!! :thumbsup:

 6. Svara

  Punatukka

  7 juli 2014

  Jag hade garanterat plockat bort varje litet blåbär och “tvättat” dom……Här finns bara amerikanska bär i affären…en styggelse utan tillstymmelse av blåbärssmak! :thumbsdown:
  Mattan är inte alls gräsligt ful och den passar utmärkt på sin plats…Kramar till er alla från ett stekhett skåne,puh!

 7. Svara

  Raija

  7 juli 2014

  Mattan var häftig och passar din inredning 🙂 och det är kul när man hittar något man gillar på auktioner eller loppis.

 8. Svara

  Anki

  10 juli 2014

  Trist med den sura mjölken… men desto trevligare med en sommarauktion 🙂
  Gillar din nya matta… tycker den är snygg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 267
 • 354
 • 1 626 652
 • 5 069
 • 65 363
Sök här